Spoľahlivý ešte lacný spôsob, ako získať 38 alebo 40 kHz

V

vsmGuy

Guest
Chlapci Čo sa bude ešte spoľahlivejšie lacný spôsob, ako získať 38 alebo 40 kHz až 50% pracovný cyklus 5V pp frekvencia? Zrejme to bude používané modulovať sériový prenos, aby som mohol použiť na TSOP1738/40 demoduláciu veci na vzdialenom konci. Bude 555/556 na myšlienke byť dostatočne stabilný? Môže AT89C52/2051 to dobre? Ja by som radšej nepoužívať ťažké sa dostať / drahé veci len tak vytvárať 38/40kHz .. Dúfam, že zmysel:)

Ja som postavil rýchly a jednoduchý oscilátor, ako predtým. Po tejto aplikácie Poznámka: www.onsemi.com/pub/Collateral/AND8053-D.PDF A uistite sa, a používať bez vyrovnávacej pamäte meniča! Ak používate vyrovnávacej meniča (74LS04, 74ALS04, atď.) Nebude fungovať s nízkou frekvenciou kryštálu. To je za predpokladu, že budete potrebovať stabilitu kryštálový oscilátor. Tiež, ak vaša Micro je meraný pomocou kryštálu, môžete jednoducho mikro generovať hodiny.

@ Lladnar23 okruhu ste mi dali požiadavky, ktoré mám 30/40Khz XTAL. Nie? Alebo sa mýlim?

Nechcel som pracovať s AT89C2052, ale ak budete potrebovať tak ako tak v projekte si môžete vybrať apropriate quartz frekvenciu a nastaviť časovač rozdeliť frekvencie dostať 40kHz. Tiež ak má kanál PWM Môžete si vybrať 50% pracovný cyklus a rozdelenie faktora dostať 40kHz. Pracoval som len s AVR od Atmel.

Pre IR modulácia ako 555 alebo jednoduchý oscilátor pomocou dvoch meničov alebo dvoch NAND hradla NAND alebo jeden schmitd spustenie brána bude v poriadku. To preto, že IR prijímač vlastnosti má tvar zvonu, takže bude-3dB arround 2-3kHz od strednej kmitočet. To znamená, že 38kHz modulovaný vysielač budú prijaté aj s 36kHz alebo 40KHz prijímač s nižšou amplitúdou.

Nemôžem povedať, že možno vykonať na AT892051 alebo nie. Ale môžete sa pokúsiť vypočítať minimálne doby cyklu na tomto čipe. Pokiaľ je možné dosiahnuť 40KHz, myslím, že u ju použiť. Som si istý, AVR je možné použiť pre túto aplikáciu.

To je len na obrúsok, ale zdá sa zvukom. označenie slučky movlw 0x1D addwf 0x20, 0x20 RLF f, w RLF 0x22, f MOVLW 0x1F addwf 0x21, f RLF 0x21, 0x22 W RLF, f RRF GPIO, w movwf 0x22 RRF 0x22, 0x21 W andwf, w movwf GPIO goto slučka 20MHz kryštál budete mať ako 38kHz (37.760) a 40kHz (40365) súčasne. Som vynechal inicializácia a tak pre 12f675/629.

@ Ldanielrosa Uvedomujete si, že mikrokontroléru (PIC v tomto prípade), bude navždy spojený len trochu búchanie frekv. nie? Žiadne výpočtový výkon odišiel robiť ďalšiu prácu!

Použite 4060b s 10.240M kryštál a použití o 256 ÷ výstup = 40kHz alebo použite ÷ 128 výstup FF dostať 40kHz pri 50% ED

[Quote = vsmGuy] @ ldanielrosa Uvedomujete si, že mikrokontroléru (PIC v tomto prípade), bude navždy spojený len trochu búchanie frekv. nie? Žiadne výpočtový výkon odišiel robiť ďalšiu prácu! [/Quote] PIC12F 683 je postavený v PWM, jediné, čo je config. to! Potom budete mať všetky výpočtový výkon a ďalšie tri porty zadarmo! : Wink:

Hľadám spoľahlivého ešte lacný spôsob, ako získať 38 alebo 40 kHz. PIC so zabudovaným PWM je waaaay drahé ..

Ahoj VsmGuy, to je to, ako to môže byť robené, lacný a obyčajný xtal a dva 74HCXX je. Oscilátor 4 MHz, a vydelí 100 čipu.
62_1177037176.gif
on1aag.

vsmGuy, viem, že môj príspevok nie je úplne elegantné. Výhody, ktoré má, sú frekvenčný stabilitu a minimálne častí, a to bude robiť obe frekvencie súčasne. Ako som už spomenul, že to bolo "späť na obrúsku výpočet". Myslel som, že to cez trochu, a kód by mohol byť rozbalil, aby poskytovala lepšiu presnosť frekvencie. Mohlo by to mať aj spustenie rutiny, ktorá by prijímala sériového protokolu pre zmenu modulácie frekvencie pred začatím.

@ Ldanielrosa: Vaše riešenie by bolo elegantné, ak všetky PIC musel urobiť, bolo generovať frekvencie po celý deň. Avšak, mojím cieľom je upravovať sériovej komunikácie 8051, takže môžem použiť IRLED-TSOP1736/38/40 na riešenie. Za týmto účelom riešenia Pridal on1aag je najúčinnejšia. Ak je táto funkcia sme mali malú diskusiu o to skôr, než on bol posielaný, a zdá sa, že ešte skúša to! Chcel by som vyskúšať si to sám. Ale to musí počkať. Každý, kto starostlivosť vyskúšať si to do tej doby?

Á, vidím, že som nebol explicitne. Zabudol som sa zmieniť, že piny 4,5 (GPIO3, 2) sú vstupy a sú odobraté vzorky na každej iterácii slučky. Výstupy na pinoch 6,7 modulovať vstupy 4,5, resp.

yo chlap a Rosa sa neobťažujú hore! 555 ic bude robiť svoju prácu. alebo len používať niektoré hexinverter IC a bude robiť svoju prácu príliš, ak si spočítať presne, D

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back