Spoľahlivý ešte lacný spôsob, ako získať 38 alebo 40 kHz

@ Jal_rule: Som si istý, že všetci sú si vedomí 555/556 na riešenie. Mal som Konkrétne , ako to požaduje: Bude 555/556 na základe myšlienky byť dostatočne stabilné Ak ste si istí, že, nám dávajú štatistiky ... A dajte nám vedieť viac o svojej hexinverter prístup - myslím, že to môže generovať 40kHz dobre, ale čo 38kHz?

Áno, verím, 555/556 bude dostatočne stabilné. Odporúčam proti pokusu o dosiahnutie 50% pracovný cyklus s ním. Som za predpokladu, že okolité teploty ostatných zložiek sa nestane významným. Pokiaľ ide o AT89C52, to má viac odvahy, než UC som hovoril. Nepotrebujete žiadny ďalší hardvér, takže každý mikrokontrolér bude robiť dobre. Hex invertor (alebo quad NAND), môže urobiť RC oscilátor rovnako. Ten sa kryštál bude vyžadovať inú deliace reťazca alebo inú frekvenciu kryštálu. Vzhľadom k tomu, že ste s požiadavkou na ďalšie názory, ak ste ochotní sa zaviazať k použitiu kryštálu, UC je najjednoduchšie a najspoľahlivejšie voľbou. Inak 555/556 prístupu bude pravdepodobne používať menej dielov a priestoru ako deliace reťazca (aj bez kryštálu).

Všetky odkazy na výber komponentov pre 556 na riešenie? Polyester čiapky? Mfrs?

Ak potrebujete presné 40kHz v 50-100ppm zabudnúť 555 / 6 alebo nejakú predstavu pomocou časovej konštanty RC, je to strata času. Pomocou kryštálu na základe návrhu bude stáť približne rovnaké a bude nastav a zabudni.

E-design, ďakujem vám za prinesie to. Nebolo uvedené vyššie v tejto téme, ale IR čidlo / demodulátor bude prijímať 1% odchýlky od cieľovej frekvenciu, ako citlivosť klesá hrozne. vsmGuy, všetko, čo môžem naozaj povedať, je vyhnúť sa elektrolytické čiapky a zloženie odpory. Vy ste spomenul niečo o tom, že v drsnom prostredí, a preto by ste mali byť schopní vytočiť ho raz a nechajte ju tam.

Ach áno. Zámerne som vynechal zmienku presnosť frekv. ako demodulátor (TSOP alebo ekvivalent) nemá veľmi ostrý rez off frekvencie. Avšak určite viem, že 555 riešenie by bolo príliš požiadať o výstup je stabilná vo vlhkom prostredí, alebo tak ako hodnotu RC by sa drasticky zmenila. Ja by som nepochybne ako ďalšiu spätnú väzbu na základe návrhov crytal tak, ako sú nepochybne viac stabilné, ale aj lacné 555/556 na dizajn. Budem sa rozhodne snažiť sa návrhy tu, ale niektoré práce nie je v súčasnej dobe nechal ma.

Tam je pravdivý príbeh o spoločnosti, ktorá navrhla ultrazvukový alarm pre automobily už v začiatku 70. rokov. Chceli ušetriť peniaze a použiť 555 pre snímače vodiča. Všetko fungovalo na 100% laboratórnych testoch. Šli do výroby, ale čoskoro zistil, problémy a falošných poplachov sťažnosti od predajcov a koncových užívateľov. To, čo sa stalo ignorovať bol extrémne teploty, ktoré mobilné zariadenia budú musieť vysporiadať s v rôznych častiach krajiny. To nikdy sa vynoril v laboratórnych testoch. Takže príbeh krátky, je to stálo omnoho viac peňazí na opravu tejto chyby a upraviť PCB používať stabilnejšie LC oscilátor s teplotnou kompenzáciou. Keď sa konečne zoradené ho stratili dôveryhodnosť a podiel na trhu, ktoré boli ťažké zotaviť. Oplatí sa to hneď na prvýkrát.

Ach! Ja by som nepochybne ako ďalšiu spätnú väzbu na základe návrhov kryštálu

vsmGuy, pozrite sa na odkaz, ktoré som poskytol predtým, než na kryštálové oscilátory. Je ľahké sa dostať 38kHz kryštál, pretože sú spoločné pre čas-sa udržiavať. Tiež môžete získať jednu z Unbuffered menič na polovodičov v SOT353. To je asi tak jednoduché, ako sa môžete dostať na kryštálový oscilátor na 38kHz, a nevyžaduje deliče, mikra, alebo niečo iné, ale niekoľko pasívnych súčiastok. Veľa šťastia

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back