Priradenie portov pre CPW prechod CPS HFSS alebo mommentum?

P

predistorter

Guest
Vážení, nedávno som zapojený návrh dipólová anténa s prechodom kŕmenie pomocou koplanárne Wavguide (CPW) pre koplanárne pásu linky (CPS). Tu niekto mal nejaké skúsenosti, ako o tom, ako priradiť porty a to buď v HFSS alebo ADS Momentum? ps Priložené dva súbory sú moje návrhy. jedna (hhyap4.rar) je môj modelovanie v hybnosti (ads2005A) a ostatné (switch Balun dipole.rar) je modelovaný v HFSS v9.2. Ďakujeme Vám za Vašu pomoc vopred!

Ak ste kŕmenie konštrukcia s CPW, môžete nájsť veľa informácií vo fóre simuláciu EM v tejto diskusii o kŕmenie CPW v HFSS. Jednoduché hľadanie sa dostanete vlákna sa pripojené súbory. Ananth.

Ahoj Ananth, ďakujem vám za váš čas na môj príspevok. Môj problém nie je v skutočnosti o tom, ako kŕmiť CPW, je to o tom, ako priradiť port pre CPS? Máte nejaké nápady? Ide.

Myslím, že si CPS je 100 ohmov diferenciálnej linku pár. V roztoku režime termianl by vlna port použiť dve impedancia čiary z rovnakej referenčnej roviny na riadky. Potom sa u nich môžete priradiť ako diferenčný pár s odkazom impedancia, povedzme 50 ohmov. Môžete skontrolovať aktuálny portu impedancia prevedením riešenie port iba prvom rade, a potom spustiť plné vlny riešenia. Dúfam, že to pomôže.

Ahoj Kenneth, Ďakujeme Vám za Váš záujem o môj problém. to, čo som chcel actally riešenie je meranie vyvážené veľkosti a vyradiť z dvoch výstupných portov. ako ste vy potom bude simulátor považovať za jeden z výstupov, s výstupom. nie je mi pomôcť v mojej otázky. ide. žiadne pripomienky, že?

Urobil som nejaké úpravy do súboru, pozrite sa. Nemyslím si, že tam je niečo zlé na tom, že váš model je len frekvencia je preč.

Umiestnenie portov na CPW / CPS vedenie môže byť trik, a to najmä ak používate diferenciálnej linky. Teraz sa do otázky, či sú pevne alebo voľne spojené tiež. Prečítajte si poznámky k výpočtu impedancia (ZPI, ZPV, atď) v HFSS časť pomocníka. Tie vedenia sú "režimu bohaté". Chcel by som skúmať oblasti módy a na každom porte, aby sa uistili, že máte budenie môžete očakávať a pomocou vhodnej impedancia výpočtu. Uistite sa, že žiadať o viac režimov pri spustení simulácie a potom ustúpiť, keď (ak) sa režim, ktorý chcete ako prvý alebo druhý spôsob. Simon a Wadell majú užitočné knihy na túto tému, a ak sa dostanete do impedanciu nástroje, ako je Polar nástrojov ako hrubú kontrolu, čo by som odporučil taky. To nie je v žiadnom prípade nahradiť HFSS, ale to môže chytiť chybu, keď sa nedarí. V súčasnej dobe som si hrať s podobným problémom pomocou HFSS 11 (beta) a nie som presvedčený, že som ho v ruke. Zrejme došlo k významnému prácu v tejto oblasti a možno ho ľahšie spravovať, ako v HFSS 10.3. Možno budem trochu kľudu na prácu s týmto čoskoro.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back