GPS a AVR

S

sara63

Guest
Dobrý deň, mám niekoľko otázok týkajúcich sa pripojenia k GPS AVR MCU. Máme balenia GPS, ktoré vysielajú sériová dáta NMEA formátu (GM-R500). Má femail PS2 konektor a musíme použiť iný kábel pre pripojenie GPS k počítaču, ktorý má 3 hlavy. Mailom PS2 pre pripojenie k GPS femail PS2 a ďalšie 2 hlavy, jedna pošta PS2 a RS232 konektor. Musíme spojiť oba do PC. Jedným z hlavy (PS2) je určený pre napájanie a ďalšie hlavy (RS232) je pre dáta. Overil som si výstup z GPS Hyper Terminal, a nie je nič zlého. Prenosovú rýchlosť GPS 4800. Je bez parity, 8 dátových bitov a 1 stop bit. Potom, čo sme conncted femail PS2 na GPS AVR MCU, ale keď som si prečítal dáta z GPS som dostal zlé informácie. Zmenil som prenosovú rýchlosť, a krištáľu, ale ja could'nt získať správne informácie. Je to problém súvisiaci s MCU alebo prenosovú rýchlosť a frekvenciu? Čo je relashionship medzi prenosovú rýchlosť a frekvenciu? Aké frekvenciu je potrebné použiť? Je možné, že ženy ps2 vytvára prevrátený informácie? Môže niekto pomôcť? Prosím, povedzte mi, čo mám robiť? Som v hurry.please odpovedzte mi čoskoro:. Cry: Zdravím.

Aby bolo možné mať úplný prehľad o ur nastavení to bude lepšie, keď u láskavo poskytne schémy ur nastavenia.

Dobrý deň, Ďakujem za odpoveď. Mám GPS (GM-R500), má PS / 2 (femail) port, ktorý má 6 pinov:. 1: VCC 2: GND 3: RX (RS232 úroveň) 4: RXD (TTL úroveň) 5: TXD (TTL úroveň) 6: TX (RS232 úroveň) Používam pinov s číslom 4 (RXD) a 5 (TXD) pre pripojenie GPS pre AVR s vývodmi RxD a TxD. RXD pin (GPS )--------> TXD pin (AVR) TXD PIN (GPS )--------> RXD pin (AVR), som naprogramovaný AVR ukázať, "NMEA" vety v LCD. ale údaje, ktoré vidím v LCD nie je správne. Som Buad Sadzba v AVR až 4800. Mám použiť invertor medzi AVR a GPS? Čo taktovaciu frekvenciu je potrebné nastaviť v AVR? Nič iné v mojom obvode.

Neviem, veľa o tomto modeli GPS, ale môžete porovnať TxD TX piny polarity OSC. Ak sú rovnaké - budete potrebovať invertor. AVR cloc a prenosová nastavenie vzťah je presne popísané v liste pre príslušné mikrokontrolér pod UART / USART klauzula. Ak ste začiatočník - pripojenie AVR k COM portu (cez RS232 vodič samozrejme) a napísať jednoduchý program pre príjem paketu z PC a poslať ich späť. , Ktoré zaistí nemáte problém v komunikácii. Zvyšok je popísaný v odkaze na knižnicu i zaslali

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back