Ako zistiť stabilitu CL-sys z BODE pozemkov

Dobrý deň, musíte počítať vo fáze aand zisk marže. Na základe výpočtu týchto vidíte, či je systém staible. Ak sa vo fáze stáva "-" To znamená, že systém nie je stabilný.

Čo keby zisk marže sa stane. "-", Ale vo fáze stále ešte "+", je systém uzavretej slučky stabilný? Tento online kurz ( http://www.engin.umich.edu/group/ctm/freq/freq.html ) uvádza, že: [color = blue] Ak je zisk prejsť frekvencia je menší ako fáza prejsť frekvenciu (tj WGC <WPC), potom sa v uzavretej slučke bude systém stabilný. [/color] táto definícia môže byť aplikovaný vo všetkých prípadoch?
59_1182835290.gif

Hovoríme negtive stablility spätnú väzbu. To je dôvod, prečo sme skontrolovať fázy @ zisk = 0 dB. Ak je toto pravidlo porušené, je to znamenať, že váš názor zvýši vstupný systém nestabilný. marža zisku je rovnaký musíme skontrolovať získať @ fáza = 180. Len si myslím, systém nejaké frekvenčný vstup, ale chceme stabilný. pre vstup, ktorý bude frekvencia vedie k fáze väčšia ako 180 chceme spätnú väzbu mag menej než 1 (0 dB). na pozitívnu spätnú väzbu. stabilný condistion je získať

Zmenou hodnoty K v "margindemo.m" MATLAB, zmeny správania systému takto:
23_1182838884.gif
48_1182839083.gif
12_1182839097.gif
23_1182839129.gif
[size = 2] [color = # 999999] Pridané po 17 minútach: [/color] [/size] [quote = ramberwang] Hovoríme negtive stablility spätnú väzbu. To je dôvod, prečo sme skontrolovať fázy @ zisk = 0 dB. Ak je toto pravidlo porušené, je to znamenať, že váš názor zvýši vstupný systém nestabilný. marža zisku je rovnaký musíme skontrolovať získať @ fáza = 180. Len si myslím, systém nejaké frekvenčný vstup, ale chceme stabilný. pre vstup, ktorý bude frekvencia vedie k fáze väčšia ako 180 chceme spätnú väzbu mag menej než 1 (0 dB). na pozitívnu spätnú väzbu. stabilný condistion je získať

Ako dokumentov ploted povedal. : Systém by mal byť analyzované stability pomocou Bode sprisahania, ak má najviac jednu fázu deliace frekvenciu. Navyše, ak má len jednu získať crossover frekvencie a amplitúdy aj fázového uhla sa znižujú zisk crossover a potom, potom zosilnenie a vo fáze môže byť vypočítaná tak, nájdený v konaní učebníc. Z mojej skúsenosti. V praxi. Hoci fázy krivky priechodu 180 naraz, majú dobré vo fáze. , Ale systém je nestabilný. pretože niektoré nuly by mohli byť zavedené, aby vám nejaké "falošné" vo fáze. najlepšou metódou, ako skontrolovať systém Metóda je prevádzkovaný prechodné simulácie.

Dobrý deň, musíte počítať Margin fázy (180-fáza (@ zisk = 0 dB)) musí byť väčšia ako 45

hej priateľ som pochybovať, áhy margin fáza by mala byť grateer než 45 ° pre stabilitu? Existuje nejaký matematický dôkaz, že !!!!!! Ak existuje nejaký matematický výpočet, prosím, dajte mi vedieť .. Ďakujeme, že u

[Quote = kalaianand] hey priateľom som pochybovať, áhy margin fáza by mala byť grateer než 45 ° pre stabilitu? Existuje nejaký matematický dôkaz, že !!!!!! Ak existuje nejaký matematický výpočet, prosím, dajte mi vedieť .. Ďakujeme, že u [/quote] Ak je vo fáze, je pozitívny (napr.: +5 st.) Systém je stabilný - to znamená, že prechodové charakteristiky vykazuje rozpadajúce sa oscilácie. Avšak, toto rozpätie sa v praxi príliš malý vzhľadom na neistotu v systéme. Viac než to, že takýto krok odpoveď nesmie byť prijaté k zosilňovaču. Preto vo fáze - ak je to možné - z cca. 60 ... 65 stupňov ich chcel. 45 °. je absolútne minimum (z dôvodu kroku reakcie, nie preto, že problémy so stabilitou). Treba však poznamenať, že vyššie uvedené pravidlo je výsledkom zjednodušených Nyquistova kritériá stability a vzťahuje sa len , ak obe veľkosti a fázy reakcie cez nula-nula-dB alebo ° liniek, respektíve iba raz. Ak tomu tak nie je, kompletná Nyquistova kritériá musia byť použitý. [Size = 2] [color = # 999999] Pridané po 26 minútach: [/color] [/size] Pre doplnenie požiadaviek na Bode Stabilita: Systém musí byť minimálne fázy systému (bez allpass prvky).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back