Zrušenie

J

johan_tr2000

Guest
Dear All,

Ja len túlať, že môžeme zvuk zrušenie.Znamená to, čo som ich zrušiť zvuku a / alebo hluk zvonku (cieľové miestnosti), takže priestor je docela dost.Musím si docela izba s "aktívny" spôsobom, a nie s "pasívne" spôsobom, napríklad pomocou akustického tlmič v mojej stene.

Viem, že vo fyzike musíme len vytvoriť presný priebeh s amplitúdou, ale v proti-fáze.Takže stačí použiť mikrofón pre vstupné zariadenia a reproduktor pre výstup proti-fázy.

V reálnom svete (technicky) nemôže byť tak jednoduché.Môžeme to urobiť pomocou výkonného DSP čipy vytvoriť anti-fáza?Je to možné?

Má niekto skúsiť toto?Akýkoľvek komentár?

Vďaka

TR2000

áno, musíte použiť DSP a vytvárajú proti-fázy zvuku.Počul som o tom.

Hello hr_razaee,

Videli ste niekto prevedení s reálnym okruhu SAD?
Len som blúdiť, kam umiestniť prevodníky (mikrofón a laudspeaker) v miestnosti.Myslím, že máme dať zavrieť slučka pre túto kontrolu.Existuje nejaká stopa?

Rgds,
TR2000

Zvuk zrušením slúchadlá práce.Niektoré fungujú veľmi dobre.

Nemyslím si, že zrušenie zvuk v celej miestnosti je praktické.Možno bude môcť zrušiť zvuk na jednom mieste v miestnosti, ale na iných miestach v miestnosti zvuk a anti-zvuk nebude na pravom fáze sa voči sebe navzájom.

Zvuku vo vzduchu cestuje je asi 340 metrov / s
Pri 1 kHz 17 cm rozdiel v ceste dve zvukové vlny dáva 180deg fázovému posunu a zvuk je dvakrát tak hlasno, miesto aby boli zrušené.Ako ďaleko od seba sú vaše uši?

Tam je tiež problém s odrazy a dozvuku.

Dear All,

Viem, že môže byť žiadam, aby veľa ČäćĘĺ zvuk v celej miestnosti, ale počul som, že táto technológia bola použitá na:
1.Air zariadenia, aby bola čo najmenší hluk zvuk prúdového motora.
2.Niektoré vysokej triedy automobilov, aby sa minimalizovalo zvuk / frm hluk motora.

Ok, budem obmedziť len na určité miesto na izbe.Tento spot bude používať pre detské lôžko pre instand.

Pre miestnosti aplikácie by sme mali starať o akustického efektu (ako Throwaway18 hovorí).Tiež som si vedomý, že by sme mali zrušiť komplex vlny (z dôvodu akustický efekt).Tento komplex vlny sú zmiešané z viacerých frekvencií, to znamená, že niekoľko vlnových taky.Každej vlnovej dĺžke má vlastné antiphase, ktoré tiež znamená, že každý kmitočet má vlastné "vzdialenosť" medzi laudspeaker a mikrofón.(Opravte ma, či sa mýlim!)
Ako môžeme tento problém vyriešiť?

TR2000

Citácia:V dnešnej hektickej a hlučné to svet, sme všetci hľadajú trochu kľudu a pohody.
No, možno nebudete môcť skĺznuť do tichého lesa na hodinu alebo dve, ale môžete zablokovať hluk pozadí sa šumu-sluchátka s potlačením šumu.
Teóriu tohto projektu je, že tým, že zdvihne zvukov s mikrofónom a reprodukuje to fáza, môžeme aktívne zrušiť, alebo "null" hluk pozadia.
V skutočnosti, niekoľko komerčne dostupných zariadení plní rovnakú funkciu.
Avšak tým, že budovanie vlastné slúchadlá, môžete pridať funkcie, ktoré inak nie sú k dispozícii, a pobaviť a zároveň robiť to!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back