Základy (diferenciálne zosilňovač a Darlington)

Q

quaternion

Guest
Mám dve základné otázky: 1 - za aktívnej vložený diferenciálnej zosilňovač, prečo sa výstup z tranzistora, ktorý nie je dióda pripojených (konkrétne aktívne zaťaženie hovorím, je dosiahnutý 2 tranzistory, ktoré tvoria AKTUÁL zrkadlo). 2 - Pochybujem, že o pár Darlington (v jeho prospech v magnifing β), môže jeden z tranzistora pomocou vhodných designu β, ktorá je rovná β pár Darlington, alebo je problém v technológii výroby, alebo čo (som slečna poňatie)!? [Hovorím o pár Darlington ako tri koncové zariadenia]

K prvej otázke: Máme sa na výstupe fron tranzistor, ktorý nie je pripojená dióda, pretože diódy pripojený tranzistor odpovedá na malú analýzu signálu na odporu hodnoty 1/gm ktorý je zvyčajne na malú hodnotu zosilnenie na výstupe. o vyloženie zosilňovač sa rovná gm * Ro, kde GM zosilňovače transconductance (= II / Io pri Vo = 0) a Ro je výstupný odpor zosilňovača. Ak je výstup je prevzatý z diódy zapojené strany, bude zisk byť malé (Ro = 1/gm), ak sa berie z druhej strany, Ro = ro, ktorá je oveľa väčšiu hodnotu.

Vďaka ieropsaltic, ja to chápem, ja som analyize dobre. Čo sa o pár Darlington (mám pocit, že otázka nie je jasné), mám na mysli na účely, ktoré majú vysoký β tri koncové zariadenie je possibole navrhnúť 1 tranzistor, že tejto vysokej β (miesto 2 tranzistory, ktoré sú spojené Darlington pár). Prosím, ak mi chýbajú niektoré body objasniť mi to.

Dobrý deň, o pár Darlington, BJT je β spolieha hlavne na 2 faktorov: 1-šírka základne regiónu. 2-relatívna doping základne a vydavateľa regiónoch (Na / Nd) tak získať vysoko β, ahould základňa je veľmi tenký a Na / Nd by mala byť veľmi malá (vysielač ťažko dopoval). Aj keď tento proces umožňuje menšie Šírka základne a vyššie doping pre vydavateľa, by tieto výsledok do významnejšie Erali efekt (zníženie ro výrazne). Tiež by to viesť k nižšiemu bodu zlomu na tranzistora (ak je celý základné stane sa úplne vyčerpaný). Takže, Darlington pár je oveľa lepšie riešenie v mnohých prípadoch, kedy je požadovaná vysoká β.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back