Xilinx UltraController C kompilátor?

B

banjo

Guest
Zistil som, že Xilinx má aplikácia na vedomie, XAPP575, pre nastavenie minimálnej zdroj regulátora pomocou PowerPC, ktorý je súčasťou Virtex2-Pro a niektorí neskôr FPGA. Tento dizajn nepoužíva BlockRAM alebo externý logikou. Namiesto toho sa spustí kód len z vyrovnávacej pamäte v procesore bloku. To sa javí ako ideálna, že projekty boli potrebné nejaké jednoduché rozhranie k PC, aby testovacieho rozhrania do FPGA logiky. Samozrejme, je obmedzená veľkosť vyrovnávacej pamäte, takže regulátor kód nemôže byť príliš zložité. Stiahol som si napríklad súbory a vytvárať pokutu ISE9. Avšak, môj problém je, že vyžaduje EDK kompilovať kód C. Vzhľadom k tomu, regulátor soooo jednoduchý, nepotrebujem celý EDK. Vzhľadom k tomu, EDK obsahuje prekladač GNU, ktorý je zadarmo, Vie niekto, ako ho nakonfigurovať pre jednoduché projekty ako je tento? Existujú nejaké alternatívy k EDK? Nepotrebujem plné IDE a určite k tomu potrebovať svojich 500 dolárov cenovka. Vďaka.

Cítim vašu bolesť. Pred niekoľkými mesiacmi som sa túlal sa, že Rocky Road bez veľkého úspechu. Možno budete mať väčšie šťastie. Máte kompilátor binárne súbory? Zdrojový kód GCC je voľne k stiahnutiu od firmy Xilinx, ale EDK verzii 8.2 by sa zostaviť pomocou môjho MSYS / MinGW nástroje. Neskúšal som zostavovaní EDK verzia 9.1, myslím, že to používa novšiu verziu GCC. Avšak som bol čiastočne úspešný len kopírovanie EDK 8,2 "GNU" a "Cygwin" podadresára z inej inštalácie EDK. Prekladač bežal dobre, ale mňa sa to nepodarilo prísť na to dobré linker script zostaviť plne funkčné projekt. Som si nejako zvládol jam nejaký skompilovaný kód v C do môjho FPGA simulácie, a videl som to spustiť, ale spomienka segmenty boli zlé, a ja som neskúmala oveľa ďalej. Pravdepodobne potrebné spustiť skutočnú EDK projektu, a potom si prezrite vytvorený linker skript a možno aj niektoré ďalšie dôležité súbory. EDK je ohavností - ja naozaj neznášam. Toľko vecí sa deje v zákulisí, mám pocit, akoby som už kontrolu nad svojim projektom. Možnou alternatívou je Macraigor je "PowerPC GNU Toolkit". Preskúmal som to trochu, a to ukazovalo sľub: http://www.macraigor.com/full_gnu.htm Ja nepoužívam už PowerPC. Budem používať MicroBlaze v Virtex 5.

Vďaka. Aj stiahne biniaries a uvidíme, či môžem postaviť. Používame AMCC PowerPC 405 v inom projekte a stavať sa kompilátor GCC. Preto, môžem byť schopní odhaliť niektoré triky z linker skripty z tohto projektu.

Stiahol som si zdroj z Xilinx a urobil si to skompilovať. Tam bolo niekoľko varovania na koniec tým, že nemôžeme odstrániť adresárov, ale celkovo si myslím, že uspel. Však ukazujú, že zátka je Xilinx neobsahuje samostatné BSP knižnice. Táto knižnica má obsahovať low-level rutiny pre prístup k vnútra PowerPC. Zavolal som Xilinx Tech Line a bolo mi povedané, že je to len dodávaný s EDK. Všetky súbory, napríklad pre Ultra-regulátora odkazy časti tejto knižnice. Preto, keď vydali toto voľné referenčný dizajn, a to zaistiť zdroj pre prekladač GNU, to ešte nie je použiteľná, ak si vysádzať 500 dolárov za EDK. Čo je obzvlášť nepríjemné, ako mizerný balíček EDK je údajne. 500 dolárov kupuje veľa PIC alebo AVR a nástroje a knižnice sú zdarma.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back