Vodič 7 segmentov displeja a multipexation

O

one

Guest
Ahoj, ja treba chip Svätodušný multiplexation zobrazenie na 7 segmentov a prevod BCD. Musím Driver 3 zobrazuje Svätodušný 1 žetón u vie niekto?

Môžete použiť Maxim MAX7219 MAX7219/MAX7221 sú kompaktné, sériový vstup / výstup common-katóda displej ovládača rozhrania mikroprocesorov (μPs) na 7-segmentové LED displeje číselné až 8 číslic, bar-graf zobrazuje, alebo 64 individuálnych LEDiek. Sú uložené na čipe sú BCD kódu B dekodér, multiplex skenovanie obvodov, segment a číslice vodiča a 8x8 statické pamäte RAM, ktorá ukladá každej číslice. Iba jeden externý odpor je nutné nastaviť segmentu prúdu pre všetky LED diódy. MAX7221 je kompatibilný s SPI ™, QSPI ™ a Microwire ™, a zabil-rýchlosť obmedzená segmente vodiča k zníženiu EMI. Pohodlný 3-vodičové sériové rozhranie pripojiť na všetky bežné μPs. Jednotlivé čísla môžu byť riešené a aktualizovať bez prepisovania celý displej. MAX7219/MAX7221 tiež dovolí užívateľovi vybrať kódu B dekódovanie alebo bez dekódovanie pre každú číslicu. Zariadenie patrí 150μA nízkou spotrebou vypnutie režimu, analógové a digitálne nastavenie jasu, skenovanie limit register, ktorý umožňuje užívateľovi zobraziť 1 až 8 číslic, a testovací režim, ktorý núti všetky LED.

Ak je to pre zobrazenie previesť analógové hodnoty, je možné použiť aj rodinné ICL7xxx (avail. na maxim webe taky)

Potrebujem drobet chip na 4 riadky, seriál v dont práce mi obvod (nemáte mikro)

Ahoj kamarát, chcete poradiť? ... tento MAX IC sú skvelé, ale sú extrémne drahé jednoduchý 7 segmentov CKT .... Radila by som ti použiť 4511, niektoré analógové spínače a niektorí BC337 robiť prácu, jednoduché, čisté, možno ľahko nájsť a lacné .... ide, 2000

Dobrý deň, pred mnohými rokmi som sa ako zobrazenie, s použitím 74188 PROM ako hex - BCD prevodník. Pretože som podpis analyzátory, potreboval som nejaký dekodér, ako 74145, ale dať čitateľné kódy na 7 segmentov indikátora. Pre istotu môžete získať teraz mnoho ďalších Proms. Potom potrebujete generátor pre skenovanie, jeden register 74173 (s tristate) ... pre všetky číslice - jeden čip. Teraz ak bude mať PIC pre mňa byť 2-3 hodín alebo menej práce, aby sa takéto prejavy. Takže, ak ma pýta - snažiť sa realizovať niektoré UP. Lacnejšie, lepšie, rýchlejšie ... akýkoľvek druh číslic, menej prvkov. S pozdravom Luben

aj odporučí, aby u kontroly maximwebsite, pretože predtým projekt bol theere, že u niekoľkých môžete objednať IC je to u chcete zadarmo. tak sa pozrite sa, ak je aj vo vývoji.

skúste to! Je to osem 7-segmentové displeja a majú 4 vstupy (jeden čip): D / Edit - článok od ELEKTOR 12/2002 Electronics.

pekný [color = red] / Upozornenie # 1 - Nie, vďaka za Elektróda! / [/color]

[Quote = 2000] chcete poradiť? ... tento MAX IC sú skvelé, ale sú extrémne drahé jednoduchý 7 segmentov CKT .... [/Quote] si môžete objednať vzorky zadarmo zo všetkých integrovaných obvodov Maxim on-line, to nie je lacnejšie než to. www.maxim-ic.com/samplescart.cfm

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back