Vlastné dosky Vs Developer dosky

S

skygazer

Guest
Ahoj všetkým .. Som nový návrh vstavaných systémov. Ja som sa podieľal s návrhom na vykonanie malého PCB v týchto dňoch. Nikdy som navrhol plnohodnotného dosku s mikrokontrolérom a palubného zariadenia. Je vhodné navrhnúť vlastné PIC na palube, alebo je lepšie kúpiť jeden z tých dosiek developer na trhu? Aké sú výhody a nevýhody týchto dvoch prístupov .. Vaše pripomienky plz .. ~ ~ Skygazer

Ahoj Skygazer, mám pár prkénko / vývoj krabíc od paralaxy a EasyPIC 2 dosky z MikroElectronika. Avšak som použil malý breadboards plugin štýlu. V poslednej dobe som bol stále menší (3,8 "x 2,5"), dosky zo strany ExpressPCB na niektoré z mojich projektov prototypu. 59 dolárov v USA po dobu 3 dosky a ja si ich do 3 dní! Väčšina vecí, ktoré som postavil pre zákazníkov je naozaj malý a hodí na tieto veľkosti dosky. Snažím sa ich používať znovu a znovu vyskúšať dizajn a programov. Skôr som veľa wirewrap a miesta na miesto vedenia, ale ja som stále veľmi lenivá v mojom veku (60). Myslím, že každého, kto sa vážne o tom, PIC projektov by mala dostať niečo ako EasyPIC rady. Oni sú relatívne lacné a majú ako RS232 programátor a programátor USB priamo na doske. Tam sú LED, spínače, A / D hrnce a zapojte do siete dosky, aby sa váš život. Avšak, bokom od všetkých, ktoré, myslím, že jeho čo môžete dovoliť, a aké sú vaše plány do budúcna. HTH, Bobka

skygazer Mám niekoľko vývojové dosky protón vývojovej doske je to v poriadku, ale retricted až 40 kolíkov a veľmi obmedzené, čo môžete urobiť aj veľmi exspensive za to, čo je esaypic 3, ale teraz si esaypic4 s vstavaným ICD. Teraz som zistil, že to je najlepšou investíciou som urobil podporuje 8-PICS 40pin bude 10way záhlavie sa vám, kde si môžete rozšíriť, ale tiež má svoje vlastné USB programátor, ako som to urobiť, je použiť easypic 3 rady a keď som treba pridať k tomu som sa len postaviť na palube Vero a získať plne funkčnú verziu potom ešte raz všetky testované a pracovné potom vypracuje schéma a návrh plošného spoja, som v minulých rokoch navrhnutej PCB plug in pre easypic 3 rady, ktoré práve zátky rovno v prípade, že je to jednoduchý dizajn je tu fotka z nastavení, že som palying sa len ukázať, ako jednoduché to je a ako dobre to stojí za každý cent druhý je doma postavený 40pin vesrion a 18 PIN vesrion ale nikdy som tieto teraz len easypic 3 po celú dobu používam GTP a programátor s plnou rýchlosťou rozhrania USB a ja som nikdy nemal problémy s mintues, je to Neve dovoľte mi, aby som sa wizpic

Je to vždy ísť na doske, ktorá má flexibilitu pre I / O konfiguráciu, takže je to vlastné dosky alebo tabule develper skontrolovať vhodnosť správnej rady a jej opätovné

Myslím, že to záleží na tom, ako moc je váš projekt, ak je veľmi jednoduché a vy možno budete nepotrebujete použiť rovnaký mikroprocesor potom stačí použiť dosku prvý a v prípade, že obvod pracuje potom navrhnúť PCB. Ak chcete, aby sa väčšieho projektu potom môžete kúpiť hodnotiacej komisie.

Pic má celkom simploe architektúru, takže by ste mali byť lepšie len vytvorením vlastného rady by som ležal všetky periférie a potom začať tým, že vyplnenie len xtal obvody a možno aj viedol, ktorý môžete mrknúť pomocou ICSP. Väčšina z mikročipu datasheet Zobraziť minimálne obvody potrebné pre získanie rady a prevádzku. Aj keď môže dôjsť k strate určitej dobe sa snažia, aby svoje palube až budete mať omnoho lepšie pochopenie hardware, a to vám pomôže v dlhodobom horizonte. Na konci, aj keď sa dostanete dev palube, ktoré budete potrebovať k portu vášho obvodu cez a tým vlastné dosky od začiatku môžete vlastne v pluse v dlhodobom horizonte.

Všetko závisí na aplikácii. Niektoré z regálu eval dosky môže mať to, čo potrebujete v HW povinností komunikácii atď, nemusí mať approp. pripojenie alebo rozhrania. Ak nie, najlepšie rozvíjať svoje vlastné doske. Aj rozvíjať všetky svoje dosky, pretože nemôžem nájsť dosky, aby sa zmestili moje aplikácie.

My 8051 Dev rada .. (AT89C51RC2) (sériový alebo USB programátor) MY PIC Dev Board (Pic ALL) (sériový alebo USB v obvode programátor)

Rovnako ako mnoho iných ľudí, denne to všetko závisí na vašej osobnej voľby, myslím, že easpic je jednoduchá možnosť, že má svoj vlastný zdroj na doske programátora, napájanie z USB alebo zásuvky, problém som našiel, je Áno, môžete drôtu alebo si urobiť vlastná ale prečo ísť na všetky, ktoré trápi, to je jeden z dôvodov, prečo som sa, aby sa moje vlastné pridať na webe, ako je dvojitý meter panelu na fotografiu Viete si predstaviť všetku tú tvrdú vedenie na chleba palube na to to je 8 x 7 segmentov veľa drôtov a ľahko zmätok, mohlo by to viesť k domnienke, že máte chybu v softvéri, alebo si môžete Ko vedenie chyba, ale to trvať večnosť, než ste zistili, že nielen thtat bude vždy hodiť môže byť pre ďalšie Projekt, navrhujem pridať na môj baords (ako dvojité panel meter), aby sa fianl prodcut také veci, až budete mať to mám pracovať s mods na stopu, ktorú potom môže zmeniť už máte poslednú PCB navrhnuté tak môžete zabiť 2 muchy jednou ranou, aj keď nemáte žiadne použitie pre to znova potom stačí použiť v projekte žiadnym spôsobom dobre, že sa moje myšlienky wizpic

Developer dosky pre prototypovania a vývoj. Vlastné dosky pre aplikácie.

Ahoj kluci .. môže ktokoľvek navrhnúť dobrú programovanie PIC tutorial? Bol som trochu uviazol s poradie, v ktorom sa vykonáva programovanie .. ocení vašu pomoc v tomto smere ..

Ahoj každý subjekt, môže niekto dať okruh pre túto vývojovú dosku? Pre mikrokontrolér PIC. Prosím, pomôžte mi, či môžete. Zaw

My PIC vývojový systém, MPLAB ICD2 kompatibilné.
iflab1.gif
Ja som tiež pridal to v poslednej dobe. GLCD obrazovky trochu horšie čitateľný, ale je to jednoduché Osillisope.
UniScope.jpg
A to ty, prichádza v júli
MongooseLCD.png

Ahoj, môže niekto poskytnúť schéma zapojenia pic vývoja senátom zariadením 16x2 LCD displej, 4-miestny LED, ADC, zvuk, atď 16key, softvér pre experiment a testovanie softvéru a buging Prosím pomôžte mi. yugal

dobrý príspevok každý. ale môj osobný názor na podporí geting developer palube, ako bude všetok stres tvorby vlastnej dosky. Okrem wizpic addon dosky môžu byť tiež v prípade, že je potrebné v závislosti na aplikácii a hardvéru. Tiež som trongly podporujú používanie easypic radu

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back