tvrdý kódovaný ... Čo to znamená?

M

Mirzaaur

Guest
Zdravím všetkých,

Som študent robí moja práca na projekte, mám papier, že majú určitú časť modelovaný ako "hard kód" pomocou VHDL, dont za stánok, čo tento pojem "tvrdý kódovaný" znamená.Každý subjekt môže, prosím, veď ma a položiť akékoľvek litrature k dispozícii na webe, pokiaľ ide o VHDL a Hard kódovanie.
Vďaka za tvoj čas,
mirzaaur

"Hard kód" zvyčajne znamená, že nejaké číslo alebo algoritmus je pochovaný v zdrojovom kóde, a môžu byť menené iba úpravou zdrojového kódu a rekompiláciu, skôr ako nejaké jednoduchšie, pohodlnejšie metódu.

Povedal by som, že tvrdý kódovaný týka parametrov, ktoré vás vo vašej pevnej kódy aj keď tieto parametre môžu byť ponechané rôzne založený na nejaké vonkajšie podnety alebo inými procesmi, ktoré by mohli ovplyvniť tento parameter hodnotu.Pre príklad, povedzme máte embedded systém, ktorý má parameter, ktorý môže sa pohybuje medzi dvoma hodnotami (n možné hodnoty by mohli existovať medzi týmito 2 hraničných hodnôt).A to hodnoty možno nastaviť použitím externého vstupu (tj prepínač DIP).Ale ak ste sa tvrdo kód kódy, môžete tak urobiť preč s prepínačom DIP, ale tvrdá kód parametra na pevnú hodnotu.Tento pevný kód metóda je vaša embedded systém alebo akýkoľvek iný systém menej vhodný pre novšie požiadavku na systém, v ktorom musíte zmeniť hodnotu, ktorú pevne zakódované predtým, kedykoľvek je tu nový požiadavka prichádza.

Ak však bol vývoj produktu, ktorý by som povedať, statická a nevyžaduje žiadne ďalšie zmeny / požiadavku, kód môže byť ťažké najlacnejšie riešenie, ale časovo náročné, ak potrebné zmeny.Flexibiltiy musí zostať otvorený pre akýkoľvek systém, skôr než uzatvorenie baní úplne pre budúcu potrebu.

Veľa šťastia.

"Hard kód" znamená kód nemožno zmeniť.Buď kód je postavený na hardvér, ako sú Prom, mikiny usporiadanie logických čipov, alebo prepnúť poľa, alebo kódu je zabudovaná do softvéru, tak, že každá zmena bude znamenať softvér nefunkčnou.

Veľmi vám ďakujem za všetky seniorov v čase a stručné pomocníka.

Čo som pochopil, je to, že Hard kódovanie znamená, že program je pevná a cannt byť zmenené.

Prosím, sprievodca ma, či som potrebné impliment akýkoľvek program ako tvrdý kódovaný pre implimentation FPGA, čo je guidline .... chcem povedať, kde mám začať, je to inak ako normálne RTL alebo správanie modelovanie.

S pozdravom,

attiq

Skúšali ste písať do Google.Typ "napevno FPGA" a verím, že raz z článku Xcell Zdá sa, že hovoriť tvrdý kódovaný je číslo, ktoré sa stanovujú v kóde HDL (konštantný napríklad).

Termín je tiež použitie v softvér tiež.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back