Tipy tlačidlo vstupné oneskorenie?

Ahoj, môže niekto mi inteligentný tlačidlo vstupného oneskorenie algoritmus, bez časových prieťahov? Vďaka! S pozdravom, LTG

Ahoj, ospravedlňujem sa za nejasné informácie. Je to pre 8-bit a 16-bit MCU a v jazyku C. S pozdravom, LTG

Používam ho tým, že zachytí DTMF tóny. kt3170 .. a 16F84 .. Nie je dôležité, dlhé stlačenie alebo krátke presss pre všetky čas: napríklad cyklus: .... .... Ak tlačidlo = 0, potom sa slučka Ak tlačidlo = 1 Pauza 50ms Ak tlačidlo = 0, potom sa slučka loop2: Ak je tlačidlo = 1? goto loop2 .. .. .. koniec

Ak používate prerušenia jednoducho čítať tlačidlá (y) periodicky (napr. 50 krát za sekundu). Jediné, čo musíte urobiť, je vziať posledné tlačidlo stať, porovnať so súčasnou tlačidlo štátu a ak sa niečo zmenilo správu, že do hlavného programu a zachovať súčasný tlačidlo štát ako posledný tlačidlo štátu. dúfam, že to pomôže

Ak chcete niečo iné, pozrite sa na chytré rutinné tu: hxxp: / / www.dattalo.com / technická / software / pic / debounce.html

Súhlasím s C-Man. Vo väčšine aplikácií, najjednoduchším riešením je vzorka tlačidlo na stabilný rýchlosťou. Použite D-flop a hodiny, alebo softvér časovač prerušenia. I obyčajne stanovená doba odberu vzoriek musí byť najmenej dvakrát najhoršie odraziť trvania. Ak je na tlačidlo skáče 10 ms, tak som na hodiny na 50 Hz.

Dobrý deň, som pomocou RTOS a nikdy nemal také problémy. Úloha, ktorý skenuje klávesnicu, prebudí všetky 10-20ms a prečítajte si kľúčové postavenie. Ak existuje prepínač 1-0 nahlásiť stlačené. Použitie RTOS je veľmi ľahké vytvoriť "dlhé stlačenie" tlačidla, kde môžete meniť funkčnosť rovnakého kľúča - rýchle Press - INC / DEC, dlhé stlačenie - ENTER. Verte mi, klávesov a tlačidiel pre skenovanie RTOS je výborné riešenie. Zatiaľ čo úloha čaká (10-20ms) iné úlohy pokračovať v práci. Celý projekt sa stáva veľmi spoľahlivý, s hladký chod. S pozdravom Luben

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back