teplotný snímač pomocou 16F88?

T

thanhvtd86

Guest
Som malého projekt založený na mikrokontroléru:. "mikrokontroléra PIC16F88 založený systém potenciometer pripojený na kanál 1 Port simulovať teplotný snímač použitie napätie na D prevodník mikrokontroléra je previesť toto napätie na dve čísla, v rozsahu 00 ° C až 99 ° C, pri použití kalibračného pohľad do tabuľky, ktorá sa potom bude prevedený na ASCII a zobrazí na LCD modul pripojený k Port B pomocou 4-bit režim prenosu s nejakým vhodným textom. programu je vzorka a zobrazenie teploty na vhodnom časovom intervale a v nepretržitej prevádzke. " Čo sa deje poriadku Napriek tomu som stále prilepené na teplotný snímač ... Čo je to za čidlo teploty by som mal použiť (konkrétnej). Mám pripojiť, že senzor, aký druh ADC, alebo stačí len pripojiť priamo k PIC porty a potom config ADC modul PIC. Prosím, pomôžte mi niekto. Aj ocenia. Ďakujem

Ak chcete ostať u A / D používajú Fahrenheit alebo snímač ako Kelvin LM34. Ak chcete, Digital (režim SPI v 16F88 bude fungovať) používajú termostat SPI ako LM74. Mierne vyšší konca 16F876A podporuje I2C a mohol používať LM75. Dallas Semiconductor tiež SPI a I2C teplotných snímačov (a sú kalibrované)

Jednoduché teplotný snímač môže byť postavená usine bežne dostupné čipu LM35. Výstup LM35 sa musia kŕmiť cez prístrojový zosilňovač (aj prednosť ic INA121) a priamo na ľubovoľný port ADC kontroléra. PT100 tiež môže byť použitý ako teplotný snímač.

Ak chcete uľahčí prácu, prečo nepoužívate digitálny teplomer ako je DS1820 od dallas. Jedná sa o digitálny teplomer (kalibrované), s jedným drôtom rozhranie. Bol som pomocou tohto leta jednotka môže byť transformovaný na Fahrenheit celcius a to je tiež lineárna, takže nie je nutné pre vyhľadávanie stôl

Môj výber DS18B20, jeden drôt teplotný snímač. Veľmi ľahké kódu a zobrazenie teploty na LCD.

[Quote = cameo_2007] jednoduché teplotné čidlo môže byť postavená usine bežne dostupné čipu LM35. Výstup LM35 sa musia kŕmiť cez prístrojový zosilňovač (aj prednosť ic INA121) a priamo na ľubovoľný port ADC kontroléra. [/Quote] LM35 má jeden-končil výstup. Ak je snímač v blízkosti PIC, a nie je žiadna EMI, mal jednoduchý operačný zosilňovač stačiť. 0-99C je potrebné merať. Meranie výkonu LM35 (0-1V rozsahu) bez operačného zosilňovača s citlivosťou asi 8 bitov (s 10-bit PIC A / D). Takže aj operačný zosilňovač je unnecessry.

Ak je ur úlohou je zmysel môjho temp sugession je použiť NTC, PTC Jedná sa o dva rôzne typy odporových detektorov teploty, ktorých odpor sa zvyšuje / znižuje s nárastom teploty použitie tejto ako jeden odpor deliče platí potenciál a pripojení napätia na výskum a technologický rozvoj na ADC. To je technika používaná na vyhľadanie teploty v UPS - Pradeep -

[Quote = cameo_2007] jednoduché teplotné čidlo môže byť postavená usine bežne dostupné čipu LM35. Výstup LM35 sa musia kŕmiť cez prístrojový zosilňovač (aj prednosť ic INA121) a priamo na ľubovoľný port ADC kontroléra. PT100 tiež môže byť použitý ako teplotný snímač. [/Quote] To je dôvod, prečo niektorí ľudia používajú verzii Kelvin (leží asi 2,5 pri normálnej izbovej teplote), ľahko previesť na C, alebo Fahrenheit LM34, len priamo na A / D na PIC. Ak si chcete napísať prevodné tabuľky, termistory nie je lineárny a bude vyžadovať kalibráciu. http://www.ecircuitcenter.com/Circuits/therm_model1/therm_model1.htm http://www.rentron.com/PicBasic/LM34.htm

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back