TCL vs Perl

M

mami_hacky

Guest
Ktorý z nich je lepší?Môže TCL / Tk robiť nič, perl nemôže?Mali by sme sa naučiť oba dobre?

Ako autor ako v Perle a Tcl, Python som zistil, že viac či menej to najlepšie z oboch svetov.

Avšak, ja som ešte nájsť niečo, čo bije perlu je vlastné hra (spracovanie textu), ot Tcl rozhranie v jazyku C alebo GUI budovy.Urobil som, mimochodom, projekt s oboma jazykmi (GUI v TCL / TK by volal perl skript so všetkými argumentmi príkazového riadku), v roku 1995.

Ako inžinier, python mi k tomu dodáva komplexné, matice manipulácia a dobré rozhranie pre C knižnice (ako sa SWIG a pygtk-Codegen.)
Je to naozaj len na vás merať až silné jazyky založené na prácu, čo musíte urobiť.

Mohli by ste poskytnúť pohľad na to, čo naozaj chcete?

šarlatán

Chcel som len vedieť, ktorý z nich je viac požadovaných pre ASIC / FPGA designer.TCL alebo perl.Musím sa rozhodnúť začať učiť jeden.

Nikdy som nepočul o FPGA alebo podobné veci sú naprogramované v Tcl alebo Perl.Vlastne by sa naučiť Visual Basic for Applications, ak máte v úmysle pracovať na normálne * * winblows balíky ako Protel.Eagle v Linuxe je to bohužiaľ vlastný jazyk, a to nerobí FPGA.Môžete mi povedať, ak existuje iný nástroj, ktorý používa TCL, alebo Perl?

Obávam sa, že som si miesto úplne chýba.Môžete byť konkrétnejší.

Môžete spustiť Synopsys DC pomocou Tcl príkazu shell, bez problémov.Takže Tcl skript beží DC a robí syntézu automaticky.
Môžete spustiť firiem Synplify pomocou Tcl.
ModelSim shell je v Tcl.
Väčšina prác, ktoré HDS robí, sú hlavne Tcl skriptov.
a ...
Môžete pridať veľa nových funkcií pre tieto EDA nástroje, ak viete, Tcl a Perl dobre.Ale ja som nevedel, ktorý z nich Tcl alebo Perl je oveľa dôležitejšie.
A chcel som niekoho na pomoc.

V tejto súvislosti, TCL, alebo PERL nie je program, FPGA, ale na ovládanie nástroja, sa podieľa na jeho konštrukciu toku.
V mojej vedomosti, všetky nástroje, viem, že sú zapojené do tohto toku, nemôže byť kontrolovaný pomocou TCL skriptov: môžete v skutočnosti prispôsobiť nástroje: simulátory, syntetizátory, miesto a routery.Režim | sim je dokonalý príklad: všetky svoje životné prostredie je založená TCL a môže byť TCL-prispôsobiť.

V tejto súvislosti je ľahké pochopiť, že TCL stáva takmer "ako štandardné", v tomto nástroji EDA: všetky z nich obsahujú tlmočníka spustiť TCL a proprietárne príkazy.A nie PERL príkazy ani PERL tlmočníka.Já nevím, prečo TCL, a nie PERL, ale tohle je realita.

Nech žije TCL ...

Tak,
Je to správna veta: "Tcl sa používa hlavne, keď chcete automatizáciu úloh v aplikácii, alebo ak chcete pridať ďalšie funkcie na to. Tcl sa používa predovšetkým v rámci aplikácií."Potom "Perl používa hlavne, keď chcete urobiť nejaké veľké množstvo práce (čo môže byť automatické), mimo vašu app"

ModelSim, firiem Synplify a qu (at) RTU všetku pomoc tcl skripty ....whne vás omrzí jazdy je cez Gui ...budete pravdepodobne ukončí písanie niektorých TCL skripty spustiť z príkazového riadku.
Používame skriptov v jazyku Perl pre triedenie súborov výstupnej správy a filter neplatné z varovania súborov časovanie RPT ...ale nie pre mnoho iného.

Saker

I tentoraz sa sugested vývojári VariCAD a Cadsoft poskytovať TCL a Python alebo lesť alebo niečo štandardné a zadarmo v sebe zabudovaný.Len si predstavte, že môže exportovať Eagle PCB, ktoré majú byť vydané v grafickom programe, alebo možnosť naplánovať jednoduchý úlohu prípade iný program, ako napríklad beh simulácie po tom, čo ste za predpokladu, že sa dáta z vášho python SpiffSimGen skript.

TCL je asi dobrá volba: je to tak jednoduché, že môžete vytvárať ho iný skript, ako skript PERL.Dal by som prednosť python alebo nejaký dialekt LISP, ale TCL bude robiť.Len by som si prial viac nástrojov boli týmto spôsobom.Len nezabudnite, že aj sprostá jazyk Visual Basic for Apps urobí dobrú prácu, spojovacie WINBLOWS apps dohromady.

Len keby vývojári boli vedomí, aké jednoduché to je začleniť tieto inperpreter vo svojich žiadostiach ...

šarlatán

Neviem nič o TCL / TK, ale pokiaľ ide o Perl je concered som nevidel taký mocný skriptovací jazyk, ale ....
Perl je dobré, ak u potreba až k automatizovať úlohy, a je oveľa užitočnejšie reallly-li u potreba upraviť alebo spracovanie textových súborov.U môže automaticky generovať kód, ktorý je tiež používa značne v Európskej obrannej agentúry pre generovanie VHDL & Verilog kódu podľa požiadavky ....

Ešte jednu výhodu perl je to krátka učenie cuve ...

ale určite Perl programy a TCL / TK GUI by gr8 kombináciu.

: Bye: XAR

Urobil som taký app raz: TCL / TK postavený okno by costumize argumenty príkazového riadka perl skriptu.To najlepšie z oboch svetov, poviem vám!

Fungovalo to?Rovnako ako kúzlo.Puristi, že si myslel, že je potrebné urobiť aj C (a mal náskok viac ako ja) sú zrejme stále vysporiadava s problémami.

šarlatán

http://www.perl.com/language/versus/tcl-discussion.html poskytuje zaujímavú diskusiu v TCL Perl vs.

TCL Zdá sa, že jazyk priemyslu EDA.Je to prvé.Pán Osterhout odviedol výbornú prácu.Perl je lepšie pre analýzu.Phyton má veľmi dobré knižnice.

hope it helps

Tahiti

Máme teraz objektovo orientované perl, máme nejakú objektovo orientovaný Tcl?

Áno, my!itcl - inkrementálne TCL.ale verím, že nebudete potrebovať ihneď.Základné TCL uspokojí väčšinu analýza a automatizácia úloh v EDA.

Abdenágův

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back