Spracovanie veľkých prúd bez prechodu elektrónu?

X

xiexi

Guest
Prečítal som jednu vetu, ale neviem, čo to znamená. "Kov by mal byť dostatočne veľká, aby zvládnuť tak veľký prúd, bez toho, aby prechod elektrónov." Môže mi niekto povedať, vďaka.

Myslím, že to súvisí s procesom Cu Damascénsky zamestnania pre výrobu. Zliatiny Cu, ktorý sa používa pre prepojenia sú náchylné k tejto vady. Súčasný proces má problém, že keď prúdová hustota vysoká, môže sa kinetická energia elektrónov, za určitých podmienok môže odovzdať dostatok energie, aby zliatina medi molekuly tak, aby sa držalo. To môže spôsobiť určité negatívne vplyvy, ako je open-obvod alebo skrat s blízkou prepojenia .. To je jedna z otázok o spoľahlivosti v procese Cu damascena ... Aby bolo zaistené, že tento účinok je blokovaný do značnej miery je vhodné používať širokú kovov ... Som konštruktér ... Takže rozloženie a FAB chlapci, láskavo ma opravte, či sa mýlim ...

Ak si nájdete vaše Design balík, bude to, ako veľmi aktuálne ponesie za jedného mikrónu šírku z kovu. Takže budeme počítať šírka kovu podľa aktuálnych požiadaviek. Okrem budeme tiež považovať pokles IR pre výpočty kovových šírku. Opravte ma, či sa mýlim.

[Quote = srieda] Myslím, že to súvisí s procesom Cu Damascénsky zamestnania pre výrobu. Zliatiny Cu, ktorý sa používa pre prepojenia sú náchylné k tejto vady. Súčasný proces má problém, že keď prúdová hustota vysoká, môže sa kinetická energia elektrónov, za určitých podmienok môže odovzdať dostatok energie, aby zliatina medi molekuly tak, aby sa držalo. To môže spôsobiť určité negatívne vplyvy, ako je open-obvod alebo skrat s blízkou prepojenia .. To je jedna z otázok o spoľahlivosti v procese Cu damascena ... Aby bolo zaistené, že tento účinok je blokovaný do značnej miery je vhodné používať širokú kovov ... Som konštruktér ... Takže rozloženie a FAB chlapci, prosím opravte ma, či sa mýlim ...[/quote] Myslím, že Al je viac náchylný k eletron migrácie, pridajte Cu na Al môže znižovať účinok ...

Máte pravdu. AlSi je viac náchylný k e-migrácie než AlCuSi / AlCu alebo "čistý" medi. Avšak, niekoľko methodes používa na minimalizáciu vplyvu na metallizations Al. Tí / TiN alebo Ti / TiN / Tí vložky napríklad sa používajú pre priechody W a kontakty alebo dokonca na hornej a spodnej časti Al kovu prepojí. S pozdravom, C

Prečítal som jednu vetu, ale neviem, čo to znamená. "Kov by mal byť dostatočne veľká, aby zvládnuť tak veľký prúd, bez toho, aby prechod elektrónov." Môže mi niekto povedať, vďaka.
Ak je prúd pretekajúci kovu je väčší ako aktuálny účtovný schopnosti tohto kovu, tam sa stane, kolízie medzi elektróny, ktoré produkuje teplo vďaka kolízii, ktorá je kov roztavený dostane spôsobujú naprázdno.

Elektromigrační spôsobuje opotrebovanie kovových prepojenie cez vytvorenie dutín. Vysoké prúdové hustoty vedie k "vietor elektrónu, ktorý spôsobuje atómy kovu preniesť v čase. To závisí na prúdovej hustote J. Súčasné limity sú zvyčajne vyjadrené ako maximálne JDC. Väčšou pravdepodobnosťou sa vyskytuje na drôtoch vedúcich jednosmerného prúdu.

Ahoj elektrónové migráciu znamená spálenie kovových vrstiev kvôli nadprúdu, musíte zaistiť, že kov šírka je dostatočná aviod elektro migrácie aktuálne zaťažiteľnosť každého kovu môžete získať z dúfať, design manuálu, že to pomôže vám ide analayout

Ahoj, som schopný otvoriť. Aj v Quick Time Player. Tento vzťah pomohlo naučiť sa vďaka

Ak je veľký prúd, ktorý tečie cez metal, potom poskytuje dostatok energie elektrónov v kovoch, že môžu opustiť kov a vytvoriť tak priestor na kov, ktorý spôsobí hysteréziu a poškodenie kovu a spôsobiť mnoho odvod tepla ... .. tak potrebného na vyhnúť kovu šírka by mala byť dostatočne veľká pre uloženie veľkého prúdu a vyhnúť sa elektrónové migrácii.

Jednoducho povedané Matal paricles pohybovať ako prúd tečie cez je. To je súčasť testovanie spoľahlivosti (500 hodín pri vysokej teplote). Vzhľadom k tomu, kovové častice pohybujú, je dobré ideálny pre existujúce trasy, aby väčší presah cez kontakty a priechody. Tiež použiť širší kovy (pravidlo 1um - 1 mA), IBM má veľmi dobrý návrh pravidiel pre tento a dobré vysvetlenie. Nemožno tu umiestniť tie, pre dôvody autorského práva ....

nájdete na web, ktorý eletron migaration bude závisieť od aktuálnej DC.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back