Spracovanie signálu zo vzorkovaného signálu

P

Poison_83

Guest
Dobrý deň! Potrebujem pomoc so spracovaním signálu pomocou Matlab, mám nejaké vzorky signálov (obraz je klip z jedného z nich). Chcem sa dostať signál bez DC-offset a drifting Chcem signál položiť pevne na 0 V a meranie maximálnej hodnoty mimo signál. Ako mám urobiť to najjednoduchší spôsob? Vzorkovaného signálu:
27_1179747086_thumb.jpg
málo kresby, ako chcem, aby signál:
80_1179747788_thumb.jpg
Vďaka!

Vyzerá to, že ste nositeľom pri nízkych frekvenciách, by bolo dobré, aby filtrovať to, ak viete, čo to je .... Mohlo by to fungovať? Alebo je to len vzorky bez známeho pôvodu ...?

to je nelineárny operáciu tak prosím jasná. chceš, každý miestny minima ležať na osi 0V? alebo len minimálne celého signálu? (Ak je tomu tak: stačí odpočítať signálu s hodnotou minima

tzushky: Nie to nie je dopravcom, nie je to o konštantnou frekvenciou. Signál je z piezoacoustic senzor pre detekciu ľudského dychu. mondunno: Chcem to, ako by ste zmienil ako prvý, aby sa každá miestna minimá leží na osi 0V. Ak je to možné?

Ahoj Súhlasím s tzushky, pôvodný signál obsahuje nízkej frekvencii obsah, ktorý spôsobil posun. To je obvyklý prípad, keď spracovanie biomedicínskych signálov a nízke frekvencie. Obsah je vzhľadom k "pohybové artefakty". predovšetkým použitie LP filter vynechať DC signálu. Výsledok bude mať nulovú average.figure hore ukazuje nulovú jednosmerný signál:
22_1179791998.jpg
, pretože dáta je periodická s iba 1 lokálne minimum v každom období ( mám na mysli vaše postava), a s približne konštantnou dobu ~ 14 dychov / min. teda (po LP filter) môžete ľahko drift svoj signál v každom období sa výška minimálnych tohto intervalu. To by malo vyriešiť váš problém, ale ak ste stále nie je staisfied, mám všeobecný algoritmus. Takže ak ste chceli ísť ďalej Radšej mi to povedz. dúfam, že to pomohlo Armin

Armin: Predpokladám, že máte na mysli HP-filter miesto LP odstrániť DC úrovni? Snažil som sa s niektorými HP-filter s veľmi nízkou hranicu, okolo 0.1 Hz. Ale ako som povedal v predchádzajúcej post cieľom je mať pozitívny signál, a ktorým sa na vrchole 0V línie. Áno, som veľmi zaujímavé av niektorých algoritmus pre tento problém. Tu je obraz celý signál ukazujúci, ako DC-úrovni sa objaví:
91_1179793696_thumb.jpg

Ahoj jedu môžete nahrať pôvodné dáta pre mňa? Vďaka Armin

Áno, samozrejme som to urobiť. Toto je. Txt súbor s vzorkou, čas a napätie.

Môžem sa spýtať, aký je záujem majú všetky minimá na 0V line? Aké informácie, ktoré vám? Nie som oboznámený s mediálne aplikácie, takže ak máte čas mohol by ste mi dať tip? Vďaka

Upnúť spodnej časti každého cyklu na nulu, signál musí byť nejakým spôsobom skreslené. Akým spôsobom sú pre Vás prijateľné? Signál obsahuje mnoho malých vysokofrekvenčných bodky, možno hluk. Možno budete chcieť zmierniť je pred vykonaním nulové upínacie operáciu. Ak môžete popísať celkový cieľ meranie, možno niekto môže navrhnúť iný a ľahší prístup než nulové upínacie operáciu. Môžete uviesť malú MATLAB čítanie dát vyhlásenie, že analyzuje dátový súbor?

Ako to vyzerá na to, vyzerá to, že nízkofrekvenčný signál pridať do vysokej frequncy signál. Ak je to s nízkou frekvenciou, ktorá je dostupná na inom mieste, alebo vopred známych, stačí odpočítať od signálu. Môžete skúsiť Laso odpočíta vám odoberajú LPF výstup signálu. Ale tieto metódy predpokladajú, že nedôjde k žiadnej zmene v špičkovej amplitúdy vysokofrekvenčné zložku. Ak nie, čo hovoríte, nemôžete dosiahnuť bez toho, aby nejakým spôsobom narušuje ako už bolo povedané. By bolo zaujímavé vedieť, čo rysom tejto "nuly signál", že sa snažíte vytvárať je záujem, a ak tam je nejaký iný spôsob, ako plutvy, že. -B

Ďakujem Vám za Vaše odpovede! Nie Možno, že to nie je vôbec nutné, aby týmto spôsobom, to bol len nápad som mal ... Všeobecným cieľom projektu je zmerať špička-špička hodnotu signálu v intervaloch, napr 40-60 sec a 100-120 sekúnd a tak ďalej. V tomto intervale je to teoreticky znamenať, PK-PK hodnotu, ktorá je zaujímavá (ale to môže byť prechodné nežiadúce v tomto intervaly, ktoré musia byť odstránené). Tieto hodnoty by mali byť uložené aj v porovnaní s predchádzajúcimi hodnotami. Prvá myšlienka bola na odstránenie DC-zložka s nejakým aktívnym filtrovanie a potom cez ADC a používať mikroprocesor, aby výpočty. Je to najlepší spôsob, ako problém vyriešiť, alebo nejaké iné nápady? Ďakujem vám za vaše návrhy ...

Niekto, kto možno mi môže pomôcť s niektorými nápadmi?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back