Spojte LM317 a LM7805 spoločne

E

EDA_hg81

Guest
Chcem chcem urobiť, je použiť LM7805 5V pre generovanie a použitie tohto 5V ako dôvod LM317, takže výstup je 5V LM317 + výstup LM317. Môžem to urobiť? Ďakujem.

Ahoj EDA_hg81, Áno, môžete, ale musíte sa uistiť, že zaťaženie prúd 7805 prekročí quiecent prúdu LM317. (Aktuálne koryto odporového deliča.) Ak to ďalšia záťaž zapojený medzi výstup LM317 a výstup 7805 je potrebné tento osobitný prúd na účet. Potrebujete vyššiu výstupné napätie, než je maximálna LM317? Môžete to urobiť bez toho, aby rovnanie na seba regulátor za podmienky, že nemáte skratu alebo preťaženia, inak maximálne povolené napätie bude prekročená. Môžete tiež mohli použiť TL783 nahradiť LM317. http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/tl783.pdf on1aag.

Mockrát vám ďakujem za vašu radu. Ako som shold Pripojte výstup 7805 na LM317? V mojom návrhu som sa pripojiť výstup 7805 do premennej odpor pre nastavenie LM317. Shoule som len pripojiť výstup 7805 na výstupe LM317? Som priestor pre kontrolu a zistili, že výstup 7805 je variabilný, prečo? veľmi vážim pre Vaše prípadné námety.

Ahoj EDA_hg81 som zahnutý to rovnakým spôsobom, ako to, že pracuje dobre. Nemohol som nájsť žiadnu nestabilitu, ale pri absencii zaťaženie 750 Ω odpor by mal byť prítomný, inak to nie je nutné.
31_1179462352.gif
Môžete tiež použiť LM317 ako preregulator pre 7805.
75_1179462517.gif
on1aag.

Samozrejme, môžete to urobiť, ale ak máte nejaké skryté agendy za to, že nemá moc zmysel .. S pozdravom, IanP

Pretože v tomto dizajne sa chceme dostať dva výstupy (ale nechcete použiť spínacie regulátor). Výstup LM317 (15V) sa používa pre riadenie OLED. a 5V slúži len pre nastavenie zaujatosť volatge tranzistorov na deiving OLED. Je to tak jednoduché, ale neviem, prečo 5V je variabilný. ale pri použití externého napájania, to je v poriadku. Prúd je tak nízka, na 5V 3 ma pre LM317 je 58 mA. (Možno, že tu je problém a môže byť prítomný, že by som mal 750 ohm odpor.). Tak smutný:. Cry:

Vždy je dobré mať malé zaťaženie pripojené k regulátoru výkonu .. Namiesto odporu pripojiť Resitor a LED - to vám dá znamenie, že napätie je prítomný .. Avšak, stále si myslím, že by ste mali separát aj regulačné orgány a odkaz je jednotlivo na 0V .. S pozdravom, IanP

Váš návrh je dobrý nápad. ale smutné je, že nie je mi rozhodnúť, ako ju realizovať. : Cry:

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back