S vysokým ziskom operačný zosilňovač s otvorenou slučkou obvodu prírastok v teste

L

Lego256

Guest
Ahoj všetci, musím vyskúšať vysoký zisk (100 dB +) operačného zosilňovača tak presne, ako je to možné, takže som sa snažil obvod na strane 5 tohto kurzu: ~ http://www.macs.ece.mcgill.ca/ Roberts / ROBERTS/COURSES/EE334/Gain.pdf Použitie nulling zosilňovača. To je docela široko použité cez internet. Ale nemohol, aby to fungovalo. Vysoký zisk z operačný zosilňovač je testovaný DUT pohybovať, pretože jeho vlastný hluk myslím. A keď som trebárs v blízkosti zosilnenie čo najpresnejšie, musím dobre uzavreté odpory a nemôžem teda veľký pomer medzi nimi, cca 10000 je maximum. Takže úroveň E0 pozerám tak výstup je niekoľko milivoltov a 2V oscilácie je ... veľmi znepokojujúce ... Každý, kto sa niekedy pokúsil tento druh testu? Ako by ste to urobil? Vďaka! Lego

Neviem Vaším cieľom tohto zosilňovača op. Ak použijete tento operačný zosilňovač ako súčasť tesnej slučky. Možno, že nesúlad rôznych odporcov je primárny dôvod.

Ja si nevšimli, že test som si je samozrejme zisk DC test. Nulling zosilňovač má nastavenie výstupu zosilňovača DUT na [tex]-V_ {SRC1} [/tex] (+ nulling offset zosilňovač), takže viem, že DUT výstupné napätie. Potom DUT vstupné napätie [tex] V_ {} 0null / wa {cl} [/tex]. Takže viem o vstup tak viem otvorené slučky zisk, [tex] \\ frac {{V_ SRC1} \\ cdot wa {cl}} {{V_ 0null}} [/tex] Bohužiaľ, [tex] V_ {} 0null [/tex] osciluje ...

Lego256, tu je ďalší spôsob, ako zmerať / spočítať otvorené slučky zisk. Zapojte operačný zosilňovač v invertujícím zosilňovači konfigurácii. Rokov. Ri = Vstupný odpor. Rf = odozva odpor Set Rf / Ri na hodnotu, ktorá je vysoká, ale nižší než očakávaný zisk otvorené slučky operačného zosilňovača faktorom 10. Napríklad ak očakávate, že otvorené slučky zisk na 1 ^ 6, a potom nastavte RF / Ri = 1E5. Možno budete musieť experimentovať sa dostať faktorom, ktorý funguje najlepšie. . Presne zmerať uzavretej slučky zisk. Ak je hlučnosť nepríjemná, pripojenie cez kondenzátor Rf implementovať jednoduché 1. poriadku low-pass filter. Rokov. Ao = Otvoriť zosilnenie. Ac = uzavretej slučky zisk. . B = Spätná väzba faktor = Ri / (Ri + RF) Ac = (RF / Ri) [AOB / (1 + AOB)]. Riešenie vyššie uvedenej rovnice pre Ao. . Aby ste sa vyhli problémom s offset napätie, prúd offset, kľudový prúd, zmerať výstupné napätie na 2 rôzne hodnoty vstupného napätia. a vypočítať zisk pomocou Ac = DeltaVout / DeltaVin. Týmto spôsobom chyby zrušiť. S pozdravom, Kráľ.

Znie to skvele. Veľmi vám ďakujem Kral, skúsim to. S pozdravom, Lego

Pomocou 9V batéria ako zdroj napájania pre koľajnice a ďalšie pre vaše signál pomôžu s hlukom.

Null operačný zosilňovač testovací okruh môže robiť prácu nájsť otvorenou slučkou zosilnenie operačného zosilňovača. A vo formáte PDF na vyššie uvedený odkaz zlyhá. Môžete goto čítal nejakú knihu nájsť spôsob, ako používať tento skvelý okruh. Dajte si nejaký náznak, Av = Vo / Vi

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back