Rozdiel medzi PIC a 80c51

F

fazt

Guest
Aký je rozdiel v programovaní pic MCU a p89c51rd2 (80c51 jadro) u organizácie pamäte.

PIC je jeden z najobľúbenejších, a zďaleka najlepšiu podporu dostupná na celom internete - do tej miery, že mnoho ľudí teraz používa "PIC" sa odkazovať na nejakú Micro-Controller (rovnako ako ľudia nazývajú vysávač "Hoover "). Ale "najlepšie" je ten, ktorý robí prácu, by mal každý z troch dokonale vyhovujúce pre väčšinu aplikácií - či už by sa dalo ľahko hranou pre niektoré aplikácie, ale žiadna z nich nie je všeobecne "lepší"?. PIC, ktorý je procesor RISC, je asi najjednoduchšie sa učiť? - Ale ak už máte skúsenosti na inom procesore nevidím dôvod zmeny?. --- Moji favoriti ------ http://www.embedded-hardware.com

V týchto dňoch takmer všetci vedia málo PICS. PICS je veľmi jednoduché na používanie, veľmi lacné a Microchip majú všetky mäkké alebo podporu, ktoré potrebujete. Existujú tiež veľké množstvo informácií v sieti a mnoho rôznych softvér: D

Ja robím môj posledný rok projektu implimenting x10 protocoal pre ovládanie osvetlenia. Ja používam P89c51RD2 s uni-51-SDK. X10 protokol je najlepšie vykonať pomocou premiestniteľné modulu. Je možné použiť premiestniteľné modul 80c51 rodinu a udať a res smernicami, fotky

Ste nákupný všeobecné PIC MCU s konkrétnym 8051?? Podľa môjho názoru - 8051 je pomerne starý, ale dosť silná, lacná, ak od niektorých výrobcov, takže si môžete kúpiť jednoducho a opraviť / nahradiť starý čip / system. Mnoho ľudí si tento čip, pretože sú oboznámení s tým toľko rokov, a nechcú rokovať s ostatnými v čase, keď sa dá ešte kúpiť 8051 ľahko a lacno. - PIC je pomerne nový, oveľa jednoduchšie učiť, má veľmi dobrú podporu od Microchip a niektorých tretích strán. Mnoho PIC veľkosti počet kontaktov a veľkosťou pamäte, možnosti vybrať si ten správny pre konkrétny projekt (8051 a zároveň má len niekoľko verzií na výber). PIC ceny sú primerané. Na druhej strane, 1 inštrukčnú cyklus (rovnako sa v cykle stroja 8051) PIC tvoria len 4 hodiny oscilácie, zatiaľ čo u 8051 je 12. Takže si môžete navrhnúť lepší / presnejšie systémy s fotkami, kedy presne potreboval. nguyennam

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back