rozdiel medzi C a embedded C.

S

satyagandu

Guest
Ahoj, môže niekto mi povedať, aký je rozdiel medzi C a embedded C.

Dobrý deň, existujú rozdiely medzi C a embedded C, niektoré z nich sú: C je určený pre stolné počítače, embedded C je zvyčajne pre aplikácie založené mikroradiče. C využitie zdrojov stolové počítače (pamäť, OS, atd) Embbeded C Používajte len obmedzené zdroje, ktoré v čipe (obmedzené RAM, ROM, prístavy, atď.) Embbed C môže byť podmnožinou C. môžete vidieť v knihe Tom Schults, Embedded C.

Myslím, že u C sú si vedomí o moc, vstavané C je rovnaká s niektorými odlišného prostredia. Tu u musieť postarať o pamäti. V embedded prostredie, pamäť je k dispozícii veľmi menšia ako stolné počítače, kde je u netrápi o pamäti. V programe u musel vidieť, že v okamihu, keď váš program nie je použitie viac než dostupnej pamäte mikrokontroléra. Ak ich chcete použiť, potom program "LL havárii. Vstavaný systém je aplikácia, ktorá obsahuje najmenej jeden programovateľný počítač (zvyčajne vo forme mikroprocesoru, mikroprocesorom alebo čipom digitálny signálový procesor), a ktorý je používaný jednotlivci, ktorí sú v hlavnom, nevedomý, že systém je na počítači vychádza. Vedľa toho tiež načasovanie obmedzenia aj keď mesure optinal ale predovšetkým chcel v embedded C. Je potrebné skontrolovať kód v reálnom čase prostredia pomocou emulátorov a debugger.

Dobrý deň Dovoľte mi, aby som sa na platforme závislosti jasné. v bežných C, čo vyvíjame by hlavičky, ako stdio.h, pomocou ktorej sa systém yeilds výstupné súbor je možné, že konkrétne OS (Windows, Linux atď), teraz, pokiaľ ide o embedded C, všetko je rovnaké s výnimkou, u'll sa výstupný súbor, ktorý by mohol priamo vložený do regulátora, a požiadavka na podporu platformy (OS, ktorá abstrahuje hardvérové a poskytuje virtuálne prostredie) je vylúčený. Ďalšou je vstavaný operačný systém, ktorý je natoľko jednoduchý, že ak u've rozumie vyššie uvedených bodov

[Quote = satyagandu] Dobrý deň, môže niekto mi povedať, aký je rozdiel medzi C a embedded C. [/quote] niečo dôležité, čo ostatní plagáty nespomenul, že vložené C môžu byť non-ANSI pre niektoré mikra (napr. , PIC). To preto, že inštrukčnú súbor Micro je určený skôr pre ASM programovanie, a nie všetky funkcie sú podporované C. Takže ak ste programovanie v C na mikro-a to bude správne fungovať, vziať toto do úvahy. A ak ste fanda, ako ja, potom použite AVR - je navrhnutá tak, aby je naprogramovaný v jazyku C.

ANSI C sa snaží zvládnuť IO ako potoky a spracováva, aby ju všeobecnej ako je to možné. To funguje v poriadku, v príkazovom riadku v počítači systém. Ale to sa rozpadne pri použití grafického rozhrania alebo pomocou mikroprocesora s veľmi speciic funkciami.

Čo robí embedded C, takže z roznych od bežného C * abscence konzole * obmedzovanie * veľkosť kódu a kompilátor kompilátory pravidelné vytvoriť operačný systém závislý spustiteľný súbor, v ktorom je vložený C kompilátor vytvoriť súbor, ktorý sa stiahne do radiča realizovať požadované úlohy pravidelne kompilátory nedávajú abstrakcie pre všetky prostriedky systému, kde rovnako ako v embedded prekladač C umožní prístup ku všetkým zdrojom priamo, tak účinný kód vložený kód napísaný v C aj keď nie cez kompatibilné, ale sú kompatibilné série

Nevidím žiadny rozdiel medzi C a embedded C. Je po všetkom, je prostredie, ktoré používame. - Amr

práve životné prostredie, na ktoré sa používajú ich rozlíšenie ... Po analýze kriticky môžeme povedať, embedded C je podmnožinou (primitívne set) pravidelné C

Tam nie je rozdiel, jazyk je stále C (asi ANSI C). Čo je to Embedded je funkcie, ktoré používate, a mysli pri písaní žiadosti: - Snažte sa obmedziť používané prostriedky (počet použitých premenných a polí, optimalizovaný kód ...) - Výborná znalosť, ako nastaviť vytvárať nástroje využiť každý kúsok HW výkon a pamäť. - Dobrá znalosť, ako odhadnúť potrebné zdroje.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back