Referenčné napätie pre komparátor SAR ADC a rozlíšenie

A

AOQ

Guest
Vážení: Ja som návrh 10b jednostranne poplatok prerozdeľovanie typu SAR ADC v 0.35um CMOS. Napájacie napätie je 3V a výkon rozpočet je 100uW. Prepočítavací koeficient je 10 ~ 100KSPS. Dúfam, že pre dosiahnutie železničnej - železnice vstupný rozsah, a tak potrebujem napätie u VDD / 2 pre predzosilňovač z komparátora, na správny vstup bežnom režime rozsahu. Moja otázka je, aby z dôvodu úspory energie, dont chcem navrhnúť bandgap na čipe. Pretože toto napätie je len použitá k bráne predzosilňovača, je vhodné, keď stačí použiť dve veľké čiapky (ako 5pf) ako delič napätia vytvoriť VDD / 2 Durning vzorkovanie fázy? Ak nie, existuje nejaký spôsob pre dosiahnutie železničné-rail bez použitia offchip odkaz? Ďalšia otázka, pokiaľ viem, komparátor vyrovnanie nemá vplyv na linearitu, offset zrušenie nie je nevyhnutné. Tak prečo by sme mali navrhnúť komparátora pomocou dvoch predzosilňovačov s nízkym ziskom, namiesto vysokého zisku jeden? pre vyššie rozlíšenie? Čo je hlavným parametrom pre stanovenie porovnávacie rozlíšenie? Zo simulácie, môže jeden dynamický zámok bez predzosilňovača rozpráva rozdiel asi 0,1 mV!? Zdá sa to nemožné .... Mám si test a zistite, najvyššia rýchlosť riešenie môjho porovnávacieho pre SAR ADC? Veľký dík

Dôvodom použitia dvoch predzosilňovačov je vysoká speed.normally zisk prvého stupňa je o niečo menší. Zisk druhej etapy je väčší.

[Quote = selina_wch] z dôvodu použitia dvoch predzosilňovačov je vysoká speed.normally zisk prvého stupňa je o niečo menší. Zisk druhej etapy je väčší. [/Quote] dík za odpoveď. takže riešenie komparátora je spojené s prevádzkou rýchlosť? Thx.

Dobrý deň, na Vašu prvú otázku .... Ak je Vaša referenčné napätie VDD potom vaše porovnávacie návrhu by bolo veľmi ťažké, pretože keď je VDD vstupného napätia komparátora, predzosilňovača ísť do lineárnej oblasti, zatiaľ čo druhý vstup je sedí na VDD / 2. Miesto jednoduchšie riešenie by bolo použiť niektoré techniky v mierke vstup ADC o zlomok, a použitie, ktoré pri nabíjaní prerozdeľovania siete ... s týmto porovnávacie konštrukciu by bolo oveľa jednoduchšie. Na druhú otázku ... dodanie hlupáci, alebo vlnky by spôsobilo vážne narušenie v tebe R konverziu. Digitálne výstupy je poškodený a nedá dodatočne opraviť .... zapamätať si LSB veľkosť ~ 3mv. ide o

Dobrý deň, je možné Dynamický komparátor ako poistku práce vo vysokej rýchlosti, zatiaľ čo uznesenie je slabší než statické porovnanie. Ale 0.1mv rozdiel nie je ťažké pre dynamické komparátor.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back