PWM výstup rovnice pre 555,

K

kishore3677

Guest
Dobrý deň môže niekto vysvetliť vzťah medzi riadiaceho napätia a PWM výstup časovača 555. hľadal veľa, ale nemohol dostať jeden.

Skontrolujte, či odkaz [url = http://www.kpsec.freeuk.com/555timer.htm] 555 a 556 Timer obvody [/url] Všetky režimy sú vysvetlené a rovnice pre výpočet frekvencie alebo povinnosť Alex

Vlastne som hľadal rôzne PWM riadiace napätie, nie pot, ako je znázornené na odkaz, ktorý ste navrhol.

ya odhlásil mieste, ale môže niekto jasne vysvetliť matematicky vzťah medzi riadiaceho napätia a PWM výstup.

V tomto prípade je potrebné použiť špeciálne navrhnutý PWM obvody, aby na samostatné nastavenie pre oscilačné frekvencie a umožňuje externé ovládanie napätia.

Ak máte napríklad začať, by bolo možné nájsť recept na to, keď použitý ako PWM obvodu.

Mám na mysli ... ste začal s niečím? To znamená, že ste si konkrétny obvod, v ktorom hlavné IC je 555, a chcete zistiť, napríklad vzťah medzi napätím na pinu 5 a jeho výstupné napätie na pin 3? Alebo ste len žiadajú o všeobecnú otázku?

Áno, som káblové 555 podľa listu. Spúšťanie v pin 2 a modulačné vstup na pinu 5. Ako PWM výstup, ale neschopný nadviazať akýkoľvek priamy vzťah medzi riadiaceho napätia a šírka pulzu. Nemôžu vzťahovať matematicky.

Vidím ... Pomocou 555 ako monostabilný. Aby ste si boli istí, vaše spúšťací signál má konštantnú frekvenciu (rovnaké intervaly)? Napríklad, čo je napätie zdroja? Je to regulované? Pretože ste káblové obvodu, ktorých hodnoty ste vybrali pre RA a C? Ospravedlňujem sa za tak ťažké otázky ... Aj použiť pre výpočet stavať skutočné okruhy. Všeobecná forma akéhokoľvek vzorca pre vzdelávacie účely, musí viac pracovať, aby zahŕňala všetky možné podmienky: úsmev:

Áno, môj spúšť má konštantnú frekvenciu 50us šírka impulzu. Hodnota R-10K a C-10nF. Áno, môj zdroj je lineárny, nie SMPS. Tiež som s oddelenou 0.01uf. Teraz žiadne stopy.

Nevidím hodnoty: wink: Trigger frekvencie a napájacieho napätia Ak si nie ste istí, o ich hodnotách, môžete dať akýkoľvek z nich dáte prednosť. Rád pracujem s rovnicami, z ktorých môžem numerické výsledky pre jeden alebo viac príkladov. Tak, že človek môže overiť svoju prácu na reálnom obvode.

Teraz sme pripravení na prácu ... Pozrime sa, čo je za pin5. K dispozícii je delič napätia. Jeho hornej odpor 5K a spodnej 10K (vlastne 5K 5 K). Takže pin5 napätia, ak je otvorená by mala byť: Vctl Vcc = * 10 / (5 + 10) = Vcc * 2 / 3 V našom príklade: VCT = 12 * 2 / 3 = 8V Teraz, keď spúšťací signál dorazí (jeho Ahoj nízky okraj), bude C byť prepustený z oin7 a budú cez RA. Pokračovanie ... Poznámka: Keď som na stránkach edaboard k Internetu odrezaní náhodne ... takže musím reštartovať.

Snažil som sa použiť nasledujúce rovnicu Vc = VCC (1-e (-t/RC)). Substituted Vc pre rôzne riadiace napätie (4 až 8V) a snažil sa nájsť zodpovedajúce T, teoreticky. Teraz experimentovať, nemôžem sa dostať nikde v blízkosti teoretické hodnoty.

Dokonca aj na pin5 = 7V Napríklad je dobre, že ste nejaké testy ... môžete zdieľať svoje výsledky, aby sme mohli analyzovať spoločne.

Áno, budem zdieľať niektoré výsledky: praktické hodnoty = R c = 15nF 9.83K. Ovládacie napätie = 4 V ----> PW = 56us CV = 5 ------> PW = 78us CV = ------- 6V> PW = 102us CV = 7V ------- -> PW = 133us CV = 8V --------> PW = 171us

Ok ... Takže nám, že vaše merania t (PW) ako uvedené údaje a zistiť, že C 555 IC naozaj vidí. Predpokladám, že si môžete overiť, že RA má naozaj hodnotu 10K. Len som si všimol, skutočné hodnoty Ra a C. .. Je nám ľúto C_tot = T / R / ln [Vcc / (VCC-Vctl)] Zdá sa, že C_tot (vidieť 555) je okolo 12 nF (sorry je to zle: oops:) 14.05nF @ 4V 14.72nF @ @ 5V 14.97nF 6V 15.45nF @ @ 7V 15.83nF 8V Takže myslím, že musíme pridať ďalší faktor v rovnici C patrí VSAT na pin 7: Vc (t) - Vc (0) = [Vmax - VC (0)] * [ 1 - e ^ (-t/RC)] kde Vc (0) = VSAT (v čase 0) T = RC * LN [(Vcc - VSAT) / (Vcc - Vctl)] Je lepšie izolovať VSAT prvý. VSAT = Vcc - (Vcc - Vctl) * e ^ (T / RC) To nefungovalo moc: sad: Ak sa toto stane sa mi ... Nebudem spať kým som si chýbajúce kľúče: smile: Nie som si istý, koľko z oneskorenia spúšte k výstupu (od najlacnejšej) a od VC = Vctl k výstupu (od najdrahšie) podieľať na meranie pulzu. V každom prípade, pretože máme 12, ja dávam prednosť nabíjania s konštantným prúdom C miesto. Myslím, že ste už videli, ako na to na ďalší odsek "Lineárne rampa".

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back