pulsní formovanie a digitálne modulácie

M

magnetra

Guest
Digitálne modulačné techniky, ako BPSK, QPSK, MPSK sú opísané v knihách sa vstupy ako postupnosti pravouhlých impulzov predstavujúce vstupné binárne postupnosť.
Ale potom znova, tam je aj táto otázka tvarovanie impulzov, aby sa minimalizovalo ISI, ktorá určite reshapes na obdĺžnikový pulz.Môžeme použiť pulznou tvarované vstupy s PSK / FSK modulátorov?Ako tieto dva tému do zápasu?Mohol by niekto prosím upresniť, že ku mne.Vďaka

M

Ahoj ..
Ako som pochopil váš problém.Tie hovoria, že v texte autori uvádzajú vždy rectanglar impulz k analýze, ale v reálnom svete by sme nikdy nepoužívajte obdĺžnikové impulzy.

Tie sú hneď po modulácie sme pulsní formovanie blok, ktorý sa utvára impulz, aby bol kompatibilný so spektra.Tento impulz formovanie bloku môže byť chýbajúce v modulácie časti textu, pretože autor je, že kladie dôraz na odlíšenie miesto tvarovanie impulzov.

Pokiaľ ide o PSK a FSK môžete urobiť tvarovanie impulzov.

nitu, vďaka za odpoveď.Ale ja
som stále ešte zmätený.Nie je to, že digitálne technológie vyžadujú moduation svoje vstupy, ktoré majú byť digitálne dáta,
tj postupnosť obdĺžnikové impulzy?
Je pulzná formovanie vykonáva pred alebo po modulácie procesu?

Mohli by ste ma odkázať na nejaké knihy, adries alebo dokumentov, ktoré predstavujú obe modulácie a tvarovanie impulzov dohromady.
Vďaka.

M

PULSE TVAROVANIA znamená, že musíme regive správne amplitúde všetkým vlnovou.
Ak sa ktorýkoľvek z impulzov nie je s suffucient amplitúde, musí to ísť cez ekvalizér, ktorý reshapes s vlnovou.
Ekvalizér pracuje na riadnej prípravy pôvodne so známou vlnovou, neskoršie skutočné prenos je hotovo.

Hy;
V modulácie blok vám zakódovať bitové prúdy v koeficientov možných vysiela signály.Tento koeficient je poskytnúť charakteristiks na signál, ktorý sa chystá byť prenášané cez vzduchu.Napríklad ak používate MPAM (pulzná modulácia amplitúdy) koeficienty predstavuje amplitúda sa vysiela signál.Samozrejme tvar prenášaných signálu môže byť ľubovoľný tvar sa vám páči (rectengular alebo obrázok somár), ale napríklad pravouhlý impulz je dobré pre ISI, ale má veľmi vysokú spektrálnu sidelobes, tak pre základné pásmo ISI a efektívne používanie Zvýšená kosinové Pulzná tvary sú používané.Takže ty prvý nájsť koeficienty v modulácie blok a potom vynásobením tohto signálu s tvarom (korelácia).
môžete vidieť, Kapitola 5 bezdrôtových komunikácií Andrea Goldsmith Stanford University

Obdĺžnikové impulzy sú v krátkej dobe doménou, ale vo frekvenčnej oblasti sú nekonečné.To znamená, že budete musieť veľa reklamných sinusoida signály tvoria štvorec pulz.V iným spôsobom,
ktorý kladie kosinus signálu, je nekonečný v čase domény ale obmedzený vo frekvenčnej oblasti.Vznesené kosinus je spoločným pulz tvar, pretože je efektívna šírku pásma.

Pozdravy,

Carlos

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back