Projektovanie výkon-line prerušenia obvodu

S

saurav_sdpl

Guest
Ako môžem vytvoriť okruh, s použitím diskrétnych súčiastok, ktoré môžu dať k prerušeniu mikrokontroléru, Pred montážou reset signál, označujúci vypnutie stavu

Obvyklým spôsobom, ako to dosiahnuť, je použiť ďalšie reset čipu alebo až údajov čip, ktorý má veľmi vysoké napätie reset. Napríklad, ak mikrokontrolér beží od 3,3 a obnoví v prípade, že napätie klesne pod 2,5, potom si vyberiete resetovať čip, ktorý bude generovať reset v prípade, že napätie je nižšie ako 2.75V a pripojíte svoj výstup prerušiť pin. Pri poklesoch napätia pod 2.75V, potom dostanete prerušenia a niektoré malé množstvo času na to, mikroprocesor pracovať pred resetom dôjde. Tým, že izoluje mikrokontroléru VCC vstup s Schottky dióda a veľkou filtračné kondenzátor, môžete pasce nejaké obvinenia, že umožní mikroprocesor dokončiť svoju prácu ešte pred uzavretím. Poznámka: Externý reset čipu generovania prerušenia musí byť pred Schottky dióda, alebo to nebude fungovať správne.

Ďakujem, som dostal nápad realizovať. Môže u pošlite mi prosím schéma pre pripojenie Schottky dióda

Tu je jednoduchý screen shot. Kondenzátor C2 nabije a dodáva silu k mikrokontroléru cez diódu D1. To je typicky Schottky dióda, pretože ich úbytok napätia je nižšia (asi 0.2V). Pri strate energie, napätie na kondenzátore C1 kvapky prvý a spúšťa straty výkonu detektora. Avšak, dióda drží zvyšku obvodu od vypustenia C2. Preto môže mikroprocesor aj naďalej operovať z C2 na krátku dobu. Musíte experimentovať s hodnotou C2. V závislosti na množstvo kódu je nutné spustiť pred regulátora sa zastaví a váš mikroprocesor so statickou aktuálne požiadavky, budete musieť oveľa väčšiu čiapku. Ak je to možné, zvýšiť 3,3 dodávky mierne účet za stratu cez diódu. Inak, väčšina mikrokontrolérov zvládnuť VCC je 0.2V nízka. Avšak, nepoužívajte bežné kremíkové diódy ako 0.6V pokles môže spôsobiť problémy s niektorými procesormi.

Pokuty, ale čo moja práca na mikro-3.3V, chcem dať na prerušenie napätia pod 2,7 V, takže môj reset funguje pod 2,5 V tomto usporiadaní, čo sa stane pri nabíjaní kondenzátora, či micro bude prerušená, kým prahu napätie 2,7 V je prekročená, a aký vplyv to bude mať na svoj kód. Plz objasniť

Väčšina micrcontrollers má vstavanú funkciu reset. Vzhľadom k tomu, vstavané časti vidí rovnaké napätie ako nabíjací viečko, drží mikrokontrolér reset, kým viečko poplatkoch dostatočne vysoká, aby spustenie mikrokontroléru. Ak váš mikrokontrolér používa externý reset čipu, malo by to byť pripojené na rovnakú čiapku ako mikroprocesor To im umožňuje sledovať rovnaké spustenie a vypnutie napätia.

Ale potrebujem snímací obvod, pretože keď som sa rozhodol dať prerušiť elektrické vedenie na 2,7, a za predpokladu, že spočiatku Micro je vo vysokom stave. Potom to bude trvať 2,7 i, ako vysoké, tak ako sa dá prerušiť, myslím, že by do komparátora.

Ahoj šuchtavý, mikro Aké používate? Ak používate rad PIC18 mikro potom už máte nízke napätie detekovať prerušenia na čipe. Prah zistení je programovateľná. Základnou myšlienkou je, že má potenciál deliace na svoje neregulované napájanie vstup, ktorý spôsobí prerušenie dlho pred kondenzátorom v ponuke, je vybitá. S pozdravom

Možným riešením je realizovať vonkajšie prerušenia, na základe napätie pred regulátor. Napríklad zadáte doska od 9V, a regulátor, ktorý poskytuje 3,3 alebo 5V. Ak vidíte 6V na vstupe regulátora, môžete zistiť výpadku napájania rýchlejšie (pomocou jednoduchého OZ na komparátor), než je regulátor by to zmysel a mikro bude mať dosť času na to všetko príprav na výpadok prúdu. Toto riešenie je použiť, ak máte dáta uložiť do pamäte EEPROM, pretože tam je šanca, že EEPROM nebude fungovať na nižšie napájacie napätie.

Dobrý deň, ak je vstupné napätie pre dosku je regulovaný dole, thenone jeden z možných spôsobov môžu byť pomocou LED opto-coupler/opto-isolator, ktorého vstupná terminasl sú pripojené k napájaniu Vstupné a výstupné konektory je možné pripojiť k prerušeniu vedenia procesora. V prípade výpadku elektrického prúdu, znamenalo by to oneskorenie na regulačný obvod. Preto mikrokontrolér dostane preruší pred tým, než uvidí malého výkonu a potrebné údaje sa zapíše do energeticky nezávislej pamäte. ((Ktorú je potrebné vypočítať a v porovnaní s dobou, 4 písomné údaje potrebné na energeticky nezávislej pamäte) S pozdravom

Ja používam pic18F85J90 micro, môže pre prerušenie elektrického vedenia i priamo použiť odporový delič na neregulované konca a dať mu prerušiť pin. Ak áno, dajte mi prosím vedieť, ktorý pin je najvhodnejší

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back