Problém s VCO simulácie

A

analogdude

Guest
Ahoj, ja som v súčasnej dobe navrhovaní diferenciálnej oneskorenie bunky VCO, ktorý je založený na symetrické zaťaženie a repliky zaujatosti. (Je to fáza 5 VCO), O / P na zosilňovač je používaný ako zaujatosť pre náklad PMOS a ovládacie napätie z LPF slúži na ovládanie chvost aktuálnej oneskorenie buniek. (Single NMOS ako chvost zariadenia. Nie cascoding) sa snažím simulovať môj VCO prechodnú módu zmenou riadiaceho napätia od 1V do 2,5 V po dobu 50us. Môj problém tu je VCO nie oscilujúca (tj je VCO O / P stanovená na 2,8 :-().... Moja otázka je, budem v správnom smere na simuláciu VCO prechodnú módu? Niektoré informácie o nastavení simulácie .... VDD = 3.3V (0.35um technológie) Vref na Amp -> 2.3.V (za predpokladu, že moje oneskorenie buniek hojdačka je od 2.3.V do 3.3V Ja používam NMOS ako I / P zariadenia. Oneskorenie bunky) Vctrl sa pohybuje od 2,5 do 1V v 50us Amp O / P sa pohybuje od 2.35V do 1.3VI robím túto simuláciu zistiť, frekvenčný rozsah pre rozsahu napätia od 1V do 2,5

sa u dal Inital stave, aby oscilátor simuláciu zblížiť lepšie, niekedy používajú VDD ako krok zdroja, ktorý nie je len zdrojom DC, čo je u nástroje používať v simuation? khouly

Khouly, Áno, som sa pokúsil s oboma možnosťami (aj bez počiatočného stavu). Tiež som pomocou VDD ako krok (s dobou nábehu 1N a prechod od 0 do 3,3 V). My nepochybne je, to bude problém s PMOS zaťaženia (napríklad zaťaženie je menšie, než sa očakávalo )..... Urobil som jednotlivých oneskorenie buniek tým, že hojdanie 1V (2.3.V na 3.3V) a prúd okolo 120U (vypočítané na základe rovnice uvedené v knihe Razavi). Ja používam Spectre pre simuláciu

Myslíte si, pripojenie päť etáp negatívnej spätnej väzby režimu? Môžete tiež zámerne nesúladu OSC pozitívne a negatívne uzol.

[Quote = analogdude] khouly, áno, som sa snažil s oboma možnosťami (aj bez počiatočného stavu). Tiež som pomocou VDD ako krok (s dobou nábehu 1N a prechod od 0 do 3,3 V). My nepochybne je, to bude problém s PMOS zaťaženia (napríklad zaťaženie je menšie, než sa očakávalo )..... Urobil som jednotlivých oneskorenie buniek tým, že hojdanie 1V (2.3.V na 3.3V) a prúd okolo 120U (vypočítané na základe rovnice uvedené v knihe Razavi). Ja používam Spectre pre simuláciu [/quote] Niekedy spôsob integrácie používaných simulátoru môže predstaviť, čo sa nazýva "umelé numerickej tlmenie", aby sa tomuto problému vyhnúť, v prechodnej simuláciu možnosti nájdete u strašiaka parametre integračná metóda, zvoľte "traponly" metódou.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back