priemyselné mikrokontroléru

M

microlab

Guest
hai všetky, ktoré mikrokontrolér vám navrhnúť pre priemyselný mapplications? PIC/AVR/8051? moja predstava je, aby sa univerzálne časovač industril použitie, takže by som mal zvážiť najhoršie podmienky prostredia. aké ďalšie komponenty by som mal pridať do môjho schémy prekonať všetky tie nechcené vstupy z priemyselnej atmosfére? ml

Dobrý deň! Teraz pracujem s radičom na valcovanie kovov rastlín. Takže problém EMS je skutočná pre mňa. Dávam prednosť 5V AVR - nikdy ma nesklamala, aj keď pracuje vo veľkých inštitúcie elektronických peňazí. Ale pre valcovanie kovov závod mám pripraviť dve riešenia - jeden na AVR MCU, a druhý na TMS470 MCU ARM (to MCU je high-rel priemyselný štandard)

Všetky sú vhodné. Hovorím to, ako som videl všetky tri na jednej doske v priemyselnej aplikácie. Ako taký, mali by ste zvážiť možnosti a váži prednostne na to, čo sú viac oboznámení s, ako s akoukoľvek aplikáciou. Jediná časť, ktorá môžem dodať je, že niektoré procesory (nie je veľa, a ja neviem aké) len dva alebo tri výstupné mA. Vyhnite sa tieto. V hlučnom prostredí budete chcieť vyšší výstupný prúd k dispozícii, že ďalší tucet mA môže urobiť rozdiel.

i testovacie 8051 v priemyselných médií Pred montážou na 5 + rokov, viete, že Siemens S5 PLC pracuje s 8051 a príliš mnoho priemyselných dosky som našiel 8051 s tým vďaka

[Quote = abbas1707] 8051 pinov môže poskytnúť len 1-2 ma ...[/quote] Táto informácia nie je platná - aspoň všeobecne -, pretože '51 čipy môžu byť 10mA alebo ešte viac (napr. Cygnals alebo Philips LP9xx rodiny ). Z mojej osobnej skúsenosti by som použiť AVR, preto nemôžem prijať jeho správanie na piny (ale jadro samotné vyzerá dobre pre mňa). Tiež by som nedoporučoval používať niektoré Atmel čipy z rodiny '51. V súčasnej dobe som začal používať niektoré Freescale HCS08 čipy (predovšetkým z dôvodu jeho ceny) a veľmi pravdepodobne budem "zamilovať sa s nimi". Ja by som chcel začať každý flamewar, ale z mojich skúseností 89C2051 čipy patrí do problémov, keď sa drží v resetu po dlhšie časové obdobie, * S55 čipy boli úplne nepoužiteľné z bodu pohľadu EMC, a * 55WD chová veľmi podivné na jeho vývody, pri výpadku elektrickej energie (pri použití UART komunikácie na báze Boli ste varovaní). Nebyť pesimistic jeden o '51 čipy, ich ED2 čipy Zdá sa, že práca flawlesly doteraz pre mňa. (Ale ak nemáte starý design založený na DIL40 stopy, nie je žiadny dôvod zostať u Atmel a odporučil by som Cygnals alebo Philips.) Jan

Myslím, že všetci MCU je možné použiť v priemysle, do vášho obvode navrhnuté, ako je napájanie MCU, filtračné okruh, bezpečnostné ...

hai všetky Ďakujem za odpoveď, keď hovoríme o niečom univerzálny, že by mal pracovať s takmer všetkými podmienkami v našom prípade, ak navrhujete časovač Lab je to veľmi easy.because sila bude vždy stabilizovaná, budú vybavené klimatizáciou conditioners.almost žiadnu šancu EMI alebo iné nezrovnalosti. Ak budeme Tom používať rovnaký systém v rámci závodu, začne inak. každé motorové môže štart / stop na anythime. teplota, vlhkosť alebo dokonca napájanie nemusí byť stabilized.and Ak navrhujeme nejaká vec univerzálny, by mal systém fungovať, vo vnútri laboratória a továrne, bez trouble.what je možný spôsob, ako filtrovať všetky tieto nežiaduce veci? ml

Hai Moja skúsenosť, ak používate 8051 potom musíte filtrovať všetky EMI. Dávam prednosť AVR
Dokonca napájanie nemusí byť stabilizovaná.
Tie Upozorňujeme, že toto jeden. Žiadne mikroprocesor schopný behu na nestabilizovaný alebo zle navrhnutý zdroj energie. ide o Nandhu

zvážiť monitorovanie +5 VDC napájanie mikro Môžete skúsiť mikro monitor / watchdog IC Ak systém prijíma EMI alebo hnedé aspoň 8051 zotaví automaticky Maxim robí niekoľko druhov http://www.maxim-ic. cz (DS1232?) mnoho a mnoho ďalších druhov tiež Hugo

Jan Noha, môžete mi prosím povedať, viac o "správanie na čapy"? slhugo, nie som si istý, že som po všetkých svojich dôsledkov. Väčšina z UCS Díval som sa na BOR majú schopnosť. Páči sa mi možnosť zakázať pre prevádzku na nižšie napätie, ale to je iná otázka. Ako to 8051 (a od ktorého výrobcu), vedieť, či je predmetom EMI?

Možno jednoduchú otázku môže dať odpoveď. Ste schopní vypočítať oneskorenie medzi kódu a skutočné zmeny na cieľovej PIN pre procesory AVR? Som schopný to urobiť len veľmi málo okamihov, a to všeobecne. Možno je to moja chyba, možno je to čisto AVR funkcie. Ale dnes som si predstaviť sám seba používať ako AVR Datalogger, Linux box, atď, ale nie ako generátor signálu vnútri riadiaceho systému.

hai všetky diskusie je čoraz viac informácií. časovač projektu je len príklad na diskusiu o probléme. Hlavným cieľom je, aby findout hlavné nežiaduce signály v priemyselnej predpoklad a nájsť riešenia pre rovnaký. Je možné so všetkými microcontrollers.some z nich vyžaduje ďalšie komponenty, aby sa starostlivosť o nežiaducich signálov. Predpokladajme, že sme pripojení systému v rámci závodu. každé motorové môže štart / stop na anytime.presence túlavých poplatkov, môže EMI alebo iné podobné nežiadúce signály sa vyskytujú v každom okamihu. Dôležité je, že ako môžeme prekonať same.if uvádzame všetky tieto signály, my môžeme riešiť rovnaký jeden one.the Rovnaké riešenie možno aplikovať na všetky systémy, ktoré sa používa v priemysle. poďakovať vám ml

Navrhujem mtorolla MCU ideálne pre priemyselné aplikácie a hluku [size = 2] [color = # 999999] Pridané po 1 minút: [/color] [/size] odporúčam mtorolla MCU 68hc05j1a 68hc05c8a 68hc05b16

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back