Preto zložené cascode zosilňovač má nižšie napätie ako cascode?

E

electronics_sky

Guest
Ahoj, som urobil zosilňovačov pomocou zložený cascode konfiguráciu. Zistil som, že napätie na skladané cascode je o 0.6V, ale keď rovnaké zosilňovača pomocou cascode konfiguráciu potrebujete napájacie napätie 1.8V. Môže mi niekto hovorí o 1. Preto zložené cascode potreba oveľa nižšie napájacie napätie, ktoré cascode konfiguráciu? 2. Aká je minimálna napájacie napätie zložený cascode a cascode konfiguráciu? Ako vypočítať minimálne napätie? 3. Existujú nejaké výhody výberu NMOS, PMOS alebo PMOS, NMOS konfiguráciu zložené cascode? 4. Má PMOS prispievajú menej hluku ani iného výhodu, aby v druhej etape? Ďakujeme, že ste modrý

HI-1 - pretože nie je chvost 2 - To záleží na mnohých vec, ale nie je dobré, že tranzistory pracujú v podprahovou 3 - Áno, ale záleží to onmany hluk, VMFB, ďalšie fázy 4 - Ak sa prvá etapa má veľké zisk, sa nemusíte starať o hluku. ide o

Ak sa tieto zosilňovače pracujú v oblasti nasýtenia, teoreticky, minimálne napätie na skladané cascode zosilňovača je min {(4 * VDS, SAT), (VGS + VDS, SAT)}, a to teleskopické zosilňovača je min {(5 * VDS, SAT), (VGS + VDS, SAT)}. ale vzhľadom k zosilneniu a výstup hojdačka, vlastné napájacie napätie je väčšia

[Quote = gingerjiang] pokiaľ sú tieto zosilňovače pracujú v oblasti nasýtenia, teoreticky, Minimálne napätie na skladané cascode zosilňovača je min {(4 * VDS, SAT), (VGS + VDS, SAT)}, a to Teleskopické zosilňovač je min {(5 * VDS, SAT), (VGS + VDS, SAT)}. , ale vzhľadom k zosilneniu a výstup hojdačka, vlastné napájacie napätie je vyšší [/quote] Ahoj gingerjiang, nechápem, ako vyjsť s vyššie uvedenou rovnicou, môžete poskytnúť nejaké vysvetlenie o tom, ako sa vzorce ? pre môj prípad, ja som VGS = 0.54V, VdS, sat = 0.04V. Takže myslíte, že má max zložené cascode napájacie napätie je 0.58V a min Napájacie napätie je 0.20V? Ďakujem.

Prepáč, mal by byť max {(4 * VDS, SAT), (VGS + VDS, SAT)} a {max (5 * VDS, SAT), (VGS + VDS, SAT)} Predpokladám, že tranzistory pracujú v nasýtenia regiónu, a tiež som za zaujatosť obvodu, vrátane zrkadlenie MOS a dióda-MOS pripojenie, mal by napájacie napätie, aby tieto obvody fungujú dobre

[Quote = gingerjiang] Prepáč, mala by byť max {(4 * VDS, SAT), (VGS + VDS, SAT)} a max {(5 * VDS, SAT), (VGS + VDS SAT)} Predpokladám, že tranzistory pracujú v saturáciu regióne, a tiež som za zaujatosť obvodu, vrátane zrkadlenie MOS a dióda-MOS pripojenie, mal by napájacie napätie, aby tieto obvody fungujú dobre [/quote] Ahoj, ja som len vedeli, čo máte na mysli max {(4 * VDS, SAT), (VGS + VDS, SAT)}. Vzhľadom k tomu, máte dve hodnoty, a preto ste nájdete napájacie napätie je v rozmedzí od 4 * VDS sedel VGS + VDS, SAT? Mimochodom, čo je teleskopická zosilňovač? Vďaka

pre max {(4 * VDS, SAT), (VGS + VDS, SAT)}, to sa odkazuje na väčšiu hodnotu, napr (VGS + VDS, SAT) = 0.58V je väčší ako 4 * VDS, sat = 0,2 V, tak je to (VGS + VDS, SAT), 0.58V. pre teleskopické zosilňovač, v situácii, výsledok je rovnaký

Ahoj Gingerjiang, môžete poskytnúť nejaké vysvetlenie o tom, ako získať vyjadrenie {(4 * VDS, SAT), (VGS + VDS, SAT)}?

v koncovom stupni zloženého cascode zosilňovač, štyri tranzistory stack spoločne, potrebné dodávky je 4 * VDS sedel nich pracujú normálne. vzhľadom k zaujatosti obvod sa skladá z zrkadlenie MOS a diódovým connceted MOS, potrebné dodávky VDS, so + VGS. dve hodnoty nemusia byť rovnaké, takže sme sa na maximálnu hodnotu za celý obvod funguje dobre

S pozdravom, môj zložené cascode je to len jednoduchý zložený cascode skladá z jedného NMOS (vstup) a jeden PMOS (výstup) s diód pripojených NMOS dodávať Uprednostnenie napätie na vstupe NMOS. Preto by som mal meniť výraz MAX {(1 * VDS, SAT), (VGS + VDS, SAT)}? Zo simulácie pre vstup NMOS, moje VGS = 0.54V a VDS, SAT = 0.04V. Takže môj maximálne napájacie napätie je rovná VGS + VDS, sat = 0,54 0,04 = 0.58V? ešte raz vďaka ...

Áno, možno vaše práva you'r obvode sa líši od toho si myslím. si môžete nahrať vaše okruhu?

Ahoj som pripojený môj schémy. Prosím, prosím poradiť, ako sa dostať výpočet maximálneho napätia. Pretože som si VDD = 0.6V, ale nemôžem prísť na to dôvod, prečo za ním. Ďakujem.

Vskutku, vaše zapojenie sa líši od toho si myslím. Je to okruh, vzťahujúce sa k RF? Nie som oboznámený s týmto typom obvodu, je mi ľúto. tešíme sa na odpoveď ostatných

Je to schéma LNA. Avšak si myslím, že spôsob, ako vypočítať napätie by malo byť rovnako ako u iných analógových obvodov.

cascode tranzistorov má naskladané jeden cez anoother, takže je potrebné väčšie napätie pre prevádzku ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back