Preto Stack Pointr v 8051 potom, čo zvýšenie Pushin v súčte dát

M

myths

Guest
Ahoj znovu ... 1 viac pochybností .... Prečo je to tak, že keď v roku 8051 sme sa tlačiť do sumthin stack, ... jeho SP sa zvyšuje o 1, zatiaľ čo jeho naproti v 8085, 86 a ďalšie ... nybody môže plz povedz mi ... thnx vopred

mýty, nemám skúsenosti s 8051 programovania, ale musíte sa pozrieť, kde ukazovateľ zásobníka štart, ak sa začnú na vrchole RAM je whill pokles aftet Každý stisk, ale keď začína na adrese 0 sa zvýši po každom push. .. [Quote = mýtov] Ahoj znovu ... 1 viac pochybností .... Prečo je to tak, že keď v roku 8051 sme sa tlačiť do sumthin stack, ... jeho SP sa zvyšuje o 1, zatiaľ čo jeho naproti v 8085, 86 a ďalšie ... nybody môže plz povedz mi ... thnx vopred [/quote]

Tlačenie byte do zásobníka v C51 vždy bude prírastok ukazovateľ zásobníka (SP), pretože C51 architektúry. Po resete je SP rovná 0x07 a prvý tlačil byte bude zapísaný na adrese 0x08, pretože na prvý SP sa zvýši a bajt je zapisovaný na adrese body SP.

hej guyz To všetko viem, že keď budeme tlačiť dáta v zásobníku, SP na 8051 prírastkov a reset adresa je 0x07, takže sme na prvý prírastok SP a potom tlačiť dáta v zásobníku ako zásobník adresa začína 08h. ..... ale moja otázka bola, že dôvod, prečo sa to robilo tak, na rozdiel od 8086 a všetky .. kde sa zníži SP a reset hodnoty SP je na najvyššej adrese v zásobníku ... Myslím, že musí byť nejaký výhody tohto typu architektúry datz y to bolo robené tak chcem KNO tohto dôvodu .... Mimochodom vďaka u všetkých ....

Nemyslím si, že tam bol skutočný dôvod za tým. To je možné realizovať tak ako tak. Môžem len špekulovať, že 8051 je prísne embedded zariadenia a tak pretekaniu zásobníka nebude mať vplyv na ďalší program. V prípade, 80x86, čo je generarl univerzálny mikroprocesor, môžete mať viac ako jeden program bežiaci na rovnakom pamäti (RAM), ktorý zdieľa aj dátového priestoru a zásobníka. Pretečeniu zásobníka určitého programu, by tak iba vplyv na jeho vlastný program, iné nie. Opäť je to len moje špekulácie, nie nevyhnutne skutočný dôvod, prečo sa to robilo tak.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back