Prepojenie PIC18F2550 na LabVIEW 7.1 alebo novší

L

lovediwan

Guest
Ahoj, ja som nový mikrokontroléru , ale ja som expert na LabVIEW Tak je tu niekto, pomôžte mi zistiť, ako sa rozhranie PIC18F2550 na LabVIEW pomocou USB. Vďaka Bye [/b]

hi Fernando Vasquez dobre som urobil USB ovládač už ale to, čo chcem, je, ako sa programovať a komunikovať s ním tak, aby reagovala na otázku vyslaný na to vlastne robím na PC založené Osciloskop, na ktoré som písať Vodič ale ako to dopadlo s mikrokontrolérom je ošemetná časť pre mňa. Vďaka za odpoveď Láska Diwan

môžete použiť HIDmakerFS. To bude generovať kód C pre správcu a kódu jazyka Visual Basic pre PC. Prevod kódu jazyka Visual Basic do DLL a integrovať tieto dlls v LabVIEW.

Ahoj. Kedysi som robil projekt pomocou LabView 7.1 a PIC 18F2550. Projekt bol veľmi veľký, ale je to najjednoduchší USB komunikácie som urobil, keď som testoval a skrutkovanie veci. Schéma je najjednoduchší obvod nevyhnutné. 100nF kondenzátor musí byť umiestnený čo najbližšie ku konektoru USB. Krystal som bol 12MHz, ale môžete použiť ľubovoľný 4MHz násobok a zmeniť PLL delič. Použil som CCS Compiler PCWH 4,032, ale môžete použiť ľubovoľnú verziu od 3.222. Pic je jednoducho zaslaním Sine Wave tak rýchlo, ako je možné, pomocou 256 bajtov veľkosť bloku (každý blok je naozaj 64bytes, ale program sa stará o rozdelení automaticky). Po každom bloku je medzera, kde žiadne dáta. (Handshaking?) Program LabView používa niektoré hovory funkcie knižnice DLL. hovoria mpusbapi.dll, že Microchip poskytuje. Keď zapojíte do pic na zbernicu USB, to vyžaduje ovládač, ktorý môžete nájsť v MCHPUSB Driver zložky, aj poskytované Microchip. Testoval som to na 18F2550, 2455 a 4550 (Stačí zmeniť knižnicu). Pripomienky sú v španielčine, sorry nemám čas prekladať je, ale je to veľmi jednoduché, a ak máte nejaké pochybnosti, neváhajte a kontaktujte ma. Dúfam, že to pomôže. [Size = 2] Pridané po 6 mesiacoch [/size] Zrejme zip súbor s LabVIEW app je poškodený. Tu je opäť vo formáte RAR. [Size = 3] [/size]

Hi Osolong! Snažil som sa stiahnuť USB18F_LabView.zip súbor, ale má chybu v Sínusový Microchip 18F USB súboru Communication.vi: môžete mi poslať to e-mailom (nie je zazipovaný prosím: Možno, že používate staršiu verziu WinZip potom dole) . Vďaka! Luca.

Ahoj, ja som tiež sa snaží o rovnakú vec a našiel túto tému. Tiež som DL súbor, ale nemohol dostať Sínusový Microchip 18F USB Communication.vi. Môžete poslať tento súbor na mňa tiež. Ďakujem, Waruna: D

Ahoj Osolong. Mám veľký záujem o váš projekt, ale nemôžem extrahovať súbor "Sínusový Microchip 18F USB Communication.vi" z "usb18f_labview_3557" zip súboru. tam sú niektoré chyby. môžete nahrať súbor "Sínusový Microchip 18F USB Communication.vi" znovu alebo poslať mi to. vďaka Osolong.

Hi Kepi19! Máte súbor "Sínusový Microchip 18F USB Communication.vi"? Môžete zverejniť to? Vďaka. Pozdravy. Luca.

Ahoj Osolong, vlákno bolo naozaj užitočné pre mňa prejsť z LabVIEW-správať k LabVIEW-USB, ktoré som hľadala dlho. Ako môžem prístavu zdrojový kód v CSS pre C18? Alebo má tam nejaký kód v C18? Nemohol som vytvoriť kód v CCS kvôli chýba súbor / neplatné 'pch.crg ". ---------------------------- Pozdravy! Sinoj BS IN

Osolong: To je skvelý príklad, ale .... Myslíte si, že to vi pracuje v LabVIEW 8.5 na Windows Vista? Je mi ľúto, hovorím španielsky, anglicky.

Dobrý deň, snažím sa používať tento program ako základ pre svoje vlastné školské projekt. Ale ja pracujem s C18 kompilátor z mikročipu. Potrebujem pic18_usb.h a usb.c súbor dodaný s kompilátorom CSS. Oni sú tiež nie sú zahrnuté v demo verzii programu. Je tu niekto, kto mi môže pomôcť. s pozdravom Brecht edit, som zistil, že chýba knižnica je, a projekt funguje. Dnes, budem si s ním hrať, aby plne pochopiť fungovanie toho, a zajtra vráti do normálu! thx

Sinoj BS napísal: Ako môžem prístavu zdrojový kód v CSS pre C18? Alebo má tam nejaký kód v C18? Nemohol som vytvoriť kód v CCS kvôli chýba súbor / neplatné 'pch.crg ".
Nemám tušenie. Neviem, ako používať C18. V CCS potrebujete PCWH alebo vyššiu verziu, aby sa ho skompilovať.
Ligator napísal: Myslíte si, že vi pracuje v LabVIEW 8.5 na Windows Vista? Je mi ľúto, hovorím španielsky, anglicky.
Si Debe funcionar en LabView 8.5 (y en cualquier verzia que sea mas nueva que 7.1) Pero no funciona en Vista Porque el vodič que urobte Microchip nie funciona más que en WinXP Win2000 y. Al parecer seno un vodič que sa Llama WinUSB que Viena con Vista y es más Facil de usar. Nie lo, že Hecho pues nie tengo Vista, ňu lietadla de instalarlo en el futuro inmediato. Puedes buscar Información acerca de ese vodič y utilizarlo de Manera podobné como lo hago en mi Programa. Suerte! Mal by fungovať na LabView 8.5 (a všetky verzie novšie než 7.1). Ale to nefunguje vo Windows Vista, pretože vodič Microchip poskytuje funguje iba na WinXP a Win2000. Zdá sa, že vo Windows Vista je vodič volal WinUSB, že je jednoduchšie použiť. Môžete google, a na základe svojho programu si môžete vytvoriť svoj vlastný, alebo upraviť moje, ak si myslíte, že je to možné. Good luck!

Keď zapojíte do pic na zbernicu USB, to vyžaduje ovládač, ktorý môžete nájsť v MCHPUSB Driver zložky, aj poskytované Microchip.
Hola Osolong, gracias por Compartir tú aplicación pero Cuando CONECT el pic al puerto USB, pesar de que Busca el vodič en zložka MCHPUSB nie usadeniny ubicarlo, por prospech tendrias la Amabilidad de pulicarlo.

Hola Osolong, gracias por Compartir tú aplicación pero Cuando CONECT el pic al puerto USB, pesar de que Busca el vodič en zložka MCHPUSB nie usadeniny ubicarlo, por prospech tendrias la Amabilidad de pulicarlo.
Ahoj. Vodič je vo vyššie uvedenom súboru: MCHPUSB Driver.zip V zložke \ Release Po pripojení PIC hľadania USB pre INF súboru: mchpusb.inf Dúfam, že to pomôže

hola Oslong, ha pasado mucho tiempo desde que hiciste este príspevok, pero realmente Estoy interesada en šable cuantos bytov es lo que maximo sebe puede transmitir con este metóda que má desarrollado en LabVIEW?, yo Necesito Pridať na por lo menos 2000 Informácie o Spoločnosť y en realidad nos como hacerlo, tú tienes alguna sugerencia?, agradezco tú colaboracion

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back