Prečo výberu 50 ohm systém?

T

TQSU

Guest
Vždy sme výber 50 ohm, aby zodpovedali čo potrebujeme, ale prečo? a 75 ohm zdá pre video systém?

Tieto impedancia produkujú pohodlné vedenie pomery v koaxiálnom kábli. Ďalej sú v oblasti minimálneho útlmu a maximálny výkon schopnosti. Ďalším dôvodom je, že parazitné účinky skratu kapacity a indukčnosti série v obvodoch sú minimalizované. V dňoch otvorených paralelných drôtov linky 300 a 600 ohmov boli obyčajní.

Myslím, že tiež sa vynorí z "koaxiálny-epocha" po celom svete, vojny -> nadúvanie má pravdu s nejakou optimálne hodnoty pre 50/75 ohmov. V mikrovlnnej techniky (rovinné Odovzdanie. Linky ..) 50, alebo 75 ohm nie je doktrínou.

Ale môžeme voľbou frekvencie prevádzky, i 0 ~ 100GHz, myslím, že 50 Ohm by nemala byť dobrý bod na zápas. Mám pravdu?

Väčšina meracích prístrojov pracujú s 50 Ohm. V skutočnosti impedancia 75 Ohm dáva minimálny útlm pre koaxiálne vedenia (pozri Mikrovlnné filtre, impedančné prispôsobenie siete a spojovacích štruktúr G. Matthaei), ale vzhľadom k historickým dôvodom, 50 Ohm sa stal štandardom pre RF a MW. Nie je to veľmi ťažké, aby zodpovedal systému, impedancia 50 Ohm na všetky impedancia Ak ste oboznámení s technikou. Rgrds

75 ohm koaxiálny kábel vychádza zo skutočnosti, že žiarenie odpor voľne stojace vlne polovice dipólová anténa je vypočítať analyticky a je 73,1 Ohm. Viď str 617 David K. Cheng "pole a vlny Electromagnetics" 2ED. Čítal som niečo podobné, že ste povedal, nafukovacie na archív spravodajcu na http://www.sigcon.com Máte nejaké ďalšie odkazy na vaše tvrdenie? Je to kniha o Matthey "The Book" ak chcete vidieť pôvod flatulents vyhlásenie? / StoppTidigare

ale v MW monolitických IO, zdá sa, že 50 ohm môže mať to najlepšie vystúpenie, žiadny odraz, takže 50 ohm koaxiálny zdroj nie je vhodný pre MMIC alebo HMIC tech. Myslím, že

Mohol by niekto navrhnúť mi, e-knihy sa vzťahujú k tejto téme? Pretože mám pochybnosť prispôsobiť impedanciu 50 ohmov v prenosovej linky, MV, pomocou operácie-zosilňovača.

Vďaka za dve postranné jedného problému. To najlepšie výkonu a útlmu najmenej. 33oHm je najlepší výkon, ale manipulácia s veľkým attenuation.75 ohmov má malý útlm. Takže 50ohm je uprostred týchto dvoch.

Tom Lee kniha by bolo dobré veci na čítanie, a to najmä pokrýva niečo o histórii elektronických obvodov.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back