Prečo používame uprednostnenie odpory v BJT?

M

mujee

Guest
Ahoj chalani chcem vedieť, prečo používame uprednostnenie odpory v BJT. Mám na mysli aj spoločným emitorom režim napríklad používame odpor sa v sérii so základňou čo je dôvodom. niekto v triede povedal, že jeho, pretože nemôžeme pripojiť priamo do 5 voltov tranzistora. i couldnt stráviť, pretože ak nemôžeme urobiť, tak prečo je vysielač pripojený bez odporu rovnakého zdroja napätia. takže z tohto dôvodu bol rozhodne nie je správne, môže mi niekto povedať pravý dôvod, pretože som tak trochu uviazla na to. Učiteľ neustále hovorí jej nevyhnutné na ovplyvnenie, ale doesnt povedať, ako a prečo

BJT je v súčasnej dobe zariadení. Hlavnou rovnice práce je Ie = Ib + Ic a Ic = B × Ib. Konvertuje napätie, odpor k ovládaniu prúdu BJT.

ale náš učiteľ povedal, že pre zariadenia MOS to nie je potrebné. môžeme skreslenie bez odporu taky, ale pre BJT je to potrebné, takže tam musí byť nejaký dobrý dôvod na to iné, než len základné ovládanie prúdu

BJT je v súčasnej dobe ovládané zariadenia. pre nastavenie aktuálnej konvertor by mal potrebné si môžete povedať, teraz už = V / R zmenou hodnoty R je možné zmeniť aktuálne úrovni na 5 V, to je dôvod, prečo používať zkreslujícího resisstor.

Uprednostnenie BJT znamenajú, že jeho základné vydavateľa križovatke vpred ovplyvnená a základ zberateľ križovatky reverznej neobjektívna (vidí ich ako diódy križovatky) pracovať napríklad ako zosilňovače, v ktorom tvrdí, že by sme použiť 5V napájanie, Aby ktoré zásobujú urobiť všetku prácu ( Uprednostnenie vpred a vzad -emitter/base- zkreslujícího kolektorom základne) sme sa dať veľa napätia na križovatke kolektora základne a malá časť je na križovatke vydavateľ základne a to je dosiahnuté resistor.While pre MOS my len potrebujú napätie na bráne väčší ako prahové napätie (s ohľadom na zdroj) do práce (tj iba jeden cieľ, je potrebná).

Môžeš mi povedať, čo sa stane, keď sa pripojíte diódu (vpred ovplyvnená) priamo cez 5V napájanie? No, eqn diódy (I = je * e (nV / VT)) nám hovorí, že obrovský prúd bude inklinovať k toku, čo ani dodávky znížiť napätie na svorkách z 5V voltov (zvyšok úbytky napätia / c odpor zdroja) ... alebo .. poškodeniu diódy. Rovnako tak križovatky EB je proste diódy (PN) ... tak to môže byť pripojený priamo / cca 5V napájanie bez odporu. Avšak, ak si konfiguráciu, ktorú používate, nie je CE konfigurácie .... potom vysielač nie je priamo uzemnený ... a tak to je plávajúci (premenné napätie) uzol .... a môže stanoviť jej napätie, aby napätie VBE = 0,7, bez ohľadu na to, čo DC zdroj sa používa .. Dúfam, že to pomáha!

Vďaka štvorica a Zeeshan ... Oba vaše odpovede boli naozaj užitočné Hej Zeeshan Vaša odpoveď bola veľmi podrobná jeden ... Môžete mi navrhnúť Kvalitné knihy o elektronike, ktorá môže objasniť môj koncepčné problémy, ako je tento, ako viete, väčšina kníh dont dať takej chvíli konceptuálny informácie a ani učitelia v triede i jo jedna vec .. Čo by u povedať o tomto páre Darlington nie je uprednostnenie odpor ... nechcel by som na tom tu?
5_1177324875.png

muje, BJT, vrátane Darlington, sú aktuálne ovládanie. Inými slovami, kolektor prúd je úmerný základné prúdu. MOSFET je napätím riadený prístroj. Vypúšťací prúd je úmerný napätie hradla. V "self neobjektívny obvod", kde máte odpor medzi vysielačom a krajín, môžete pripojiť zdroj napätia na základňu. Emitor napätie bude jedna dióda klesne pod spodnú napätie. Vysielač Aktuálne wil byť rovná emitor na zem napätie delené odporom vysielač. Základný prúd sa automaticky prispôsobí poskytnúť požadovanú vydavateľa prúdu. S pozdravom, Kráľ [size = 2] [color = # 999999] Pridané po 1 minút: [/color] [/size] odporúčam "The Art of Electronics" od Horowitz a Hill ako úvodnú kniha o elektroniku.

Odpory ovládanie Základný prúd, rovnako ako dať tranzistor v aktívnej oblasti. Ak máte priame pripojenie 5V to bude ísť do saturácie. Uprednostnenie je o poitioning tranzistor int že správny región prevádzky.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back