Prečo k nemu dôjde? OIP3 problém a design

A

AlexUA

Guest
Zdravím všetkých. Môže mi niekto pomôcť? Spočítal som celkové 0IP3 dva zosilňovače bloku. 1. blok má G1 (výkonový zisk) = 10 dB a OIP3-1 (výstup zachytiť bod) = 30dB. 2. blok má G2 (výkonový zisk) = 6 dB a OIP2-2 = 35dB pomocou derivácie 1/OIP3 = (1/OIP3-1 * G2) + (1/OIP3-2) som spočítal na 0IP3. Potom, čo som simulovať v AWR 2004 a neberte si presné výsledky. A i dont pochopiť, prečo OIPN je závislé na príkonu zo základných súčastí? Napríklad na pinu =- 30dB AWR Zobraziť OIP3 = 30,605 dBm na pinu =- 10Bdm AWR Zobraziť OIP3 = 16,7 dBm P1db = 10dBm pre dva zosilňovače. :: Prečo k nej dôjde? Aký desing prostredie mám použiť pre overenie výpočtu akékoľvek zaoberajúce sa intermodulačné skreslenie? Tank vopred

1. OIP3 by sa mali merať aj pod (minimálne 30 dBm alebo viac nižšie) OIP3. Vo vašom prípade, že máte meria Pin = -10 dBm, dBm pút = +6, takže je príliš blízko a P1dB OIP3. Skúste to s Pin = -40 dBm, a to by malo byť zhruba rovnaké ako v prípade Pin =- 30 dBm 2. Ste si istí, že P1dB a OIP3 sú o 20 dB od seba? Väčšinou to je o 10 dB.

Ďakujeme, že ste [size = 2] [color = # 999999] Pridané po 11 minútach: [/color] [/size] Ďakujeme. Mám taký zosilňovač. Spočítal som, overal OIP3 o 35dB, ale AWR mi 33.57dBm. Aj dont't pochopiť, prečo je výsledok iný? Môžem dôverovať AWR alebo pôvod všetkých OPI3? alebo možno som spliesť [Size = 2] [color = # 999999] Pridané po 7 minútach: [/color] [/size] Je nám ľúto, zosilňovač je neviditeľný:)

Ak som čítal správne, v AWR simulácie, ktorú ste použili 10dB zisk na druhú etapu, a to 6 dB. Ak je správny zisk je používaný, mali by ste vidieť výpočty a simulácie v dobrej zhode. 20dB rozdiel medzi P1dB a OIP3 je normálne amplifers vysoké linearity.

Rfsurfer, moc ďakujem. Mám skoro pochopil. Najprv ľúto mojej enlish, hovorím len málo. predstavuje určité problémy pre mňa a ďalších ľudí. To je dôvod, prečo mám pár otázok? Mohli by ste poradiť ma? Čítal som článok, ktorý pripojené tu. A nechápem, prečo sa intermodulačné skreslenie prevedený na napätie, skreslenie a po pridaní. Predpokladajme, že dva kaskádovito etapách. [Color = hnedá] IM3_1 [/color] - výstupný výkon skreslenie vytvorené v etape 1, [color = darkred] IM3_2 [/color] - výstupné skreslenie energie vyrobenej vo fáze 2, [color = hnedá] IM3 [/color] - celková skreslenie (W alebo milliwats). Môžem pridať ditstortion môcť kvôli stupeň 1 a stupeň 2 podľa výkonu celého systému je [color = darkred] = IM3 IM3_1 * G2 + IM3_2 [/color] (W alebo milliwats)? kde G2 - výkonový zisk na 2. stupni.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back