Prečo je tento prúd nie je v poriadku?

W

wjxcom

Guest
Ahoj všetkým: I design classAB OPA, OPA môže nájsť v knihe "High-Performance Micropower spínanou kapacitou Filter" napísal Rinaldi CASTELLO a Paul R. Gray. Ale keď som tento návrh OPA, našiel som na problém: V tomto OPA (schéma tohto OPA nájdete na prílohe), pre zaujatosť obvodu, na tranzistora PMOS, prúd je 10U, keď W / l PMOS je 12 / 2 a m je 2, prúd je NMOS 10U, kedy W / l NMOS je 10 / 2 a m je 1. v OPA, myslím, že prúd M29 a M30 je 100U, tak urobím w / l M29 a M30 je 12 / 2 a M je 20. ale po simulácie, prúd M29 a M30 iba 60U! Ja neviem prečo! pomôž mi, prosím, ďakujem!

Nevieme svoje prevádzkové napätie, tranzistor modely. Ale vy ste výsledku simulácie. Takže skontrolovať všetky prúdy, a zistiť, kde sa líši od očakávanej hodnoty.

Ahoj LF: Myslím, že tranzistor modely je možné nájsť na prílohu s názvom csmc.lib. Mám simulovať obvod, a ja neviem prečo prúd M29 a M30 je len 60U! ide!

Pozrite sa na spôsoby vedenia tranzistorov, kde prúd 60U. Môžu byť z sýtosti a do tranzistora. Ak sú ešte v sýtosti, ale ešte chyby, skúste zvýšiť L týchto tranzistorov pri zachovaní W / L konštantná. To by znamenalo vyšší, RDS, tým menej aktuálne chyby (ale pochybujem, že to Váš prípad je o 40% chýb je príliš veľký, pravdepodobne si tranzistory sú mimo nasýtenia).

Ahoj, ako vidím v schéme M8 a M6 generovať prúd M30, ani naopak. V quaesent, VGS2 VGS4 + = + VGS8 VGS6, ale veľkosť M6 a M8 sú 10 krát M2 a M4. tak, VT2 nerovná Vt6 a VT4 sa nerovná Vt8 a zo schémy, Vds2 nerovná Vds6 a Vds4 sa nerovná Vds8 ne prúdom M30 nie je 10 krát M2. Ak chcete mať presne 10-krát, musíte nastaviť ručne s ohľadom na výsledky simulácie. (Jemné ladenie), pokiaľ ide

Hi ieropsaltic: z výsledkov simulácie, zistil som, že tieto tranzistor robiť v nasýtenia regióne! môže byť by som skúsiť zvýšiť L týchto tranzistorov pri zachovaní W / L konštantná, ako ste povedal! Hi hr_rezaee: Dík, aby si mi pomohla znovu. z výsledku, Vds2 nerovná Vds6 a Vds4 sa nerovná Vds8. Si môj záchranca! V rovnaký, mám ďalšiu otázku: tranzistor M1, M2, M5 a M6 je PMOS tranzistor, ak je veľkosť týchto tranzistora je spojiť sa s AVDD (teda napájanie) a nemožno pripojiť k zdroju tohto tranzistora, potom prúd M1 a M2 je 7U, ako 10U! Je to tak zvláštne! môže byť VDS týchto tranzistora je robiť problémy!

[Quote = wjxcom] Súčasne, mám ďalšiu otázku: tranzistor M1, M2, M5 a M6 je PMOS tranzistor, ak je veľkosť týchto tranzistora sa spojiť s AVDD (teda napájanie) a nemožno pripojiť na zdroj týchto tranzistora, potom sa prúd M1 a M2 je 7U, ako 10U! Je to tak zvláštne! môže byť VDS týchto tranzistorov robí problémy !!![/quote] Áno, myslím, že odpoveď je VDS. pozri výsledky simulácií.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back