Prečo dátové volania dosn't komplet??

B

basemgergawy

Guest
I am using GSM mobilný telefón Sony-Ericsson W800 a pripojte ho k PC.

vytvoriť aj volať pomocou príkazu ATD

keď použijem príkaz ATDxxxxxxxxxxx hlasový hovor, "bodkočiarkou" volania je usadená správne, ale keď som odstrániť bodkočiarka na začiatku dátového volania som odpoveď "NIE DOPRAVCU"

čo je chyba ?????

je dátové volania potrebuje aktiváciu od prevádzkovateľa ???????

Definitívne.Ak váš GSM operátor nemá aktivovať pre Vás možnosť CSD, nebudete môcť uskutočňovať dátové prenosy.Rovnaké pre GPRS.

/ Pisoiu

Many thanks pisoiu

ale čo dávka CSD znamená??

a za predpokladu, Thet CSD je aktivovaný, musím nastaviť ľubovoľné parametre v telefóne alebo používať akékoľvek príkazy pred ATD?

Moja posledná otázka ....Ak aj správne a dostať odpoveď <connected>, ako môžem poslať balík dát ", tj byte" do iného telefónu??Ďakujem vám Againg

Pripojenie CSD je ako pevné spojenie medzi modemy.Napríklad, môžete volať zo GSM telefón na telefónne číslo pevnej linky, kde je modem počúva, a keď s ňou odpoveď, bude pripojenie zriadiť.Po nadviazaní spojenia, vaša GSM modem bude s najväčšou pravdepodobnosťou bude reagovať na "CONNECT" správa (alebo jej číselných ekvivalent), potom môžete vykonať prenos dát cez sériový port.Môžete sledovať hardware signály pre zobrazenie stavu spojenia (napr. DCD linka bude signál, ak vaše pripojenie aktívny, ak táto možnosť nie je správne nakonfigurovaný s AT príkazy - pozrite sa na modemu dátového listu) a je vhodné využiť riadenie toku dát v priebehu prevody, aby sa predišlo strate dát v dôsledku spojenia.S najväčšou pravdepodobnosťou pri páde vaše pripojenie, obdržíte správu na sériový port a riadok DCD stane neaktívny.Prevodov pomocou tejto metódy sú surové prevody, žiadny paket dostane metóda je implementovaná, žiadna acknowlergements cez prenos dát, nič.
Ak já vím (ale nejsem si 100% istý), nie sú tam žiadne špeciálne parametre, ktoré musia byť nastavená tak, aby CSD spojenia, ale musí byť táto voľba aktivovaná vášho operátora.
Ak chcete vykonať spoľahlivý prenos dát, je vhodné využiť GPRS prenosy, takmer všetky GSM modemy sú schopné GPRS.Tiež sú zdanené CSD dátové volania za minútu, ale GPRS spojenia sú zdaňované podľa množstva informácií prevedené.

/ Pisoiu

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back