Pravdepodobnosť generovanie Denisity funkciu jednotného jeden

F

frigi64

Guest
Dobrý deň, Zaujímalo by ma, či niekto vie (alebo by mohli priamo mňa), ako vytvárať akékoľvek funkcie hustoty pravdepodobnosti zo z jednotnej distribúcie. Napríklad z jednotnej pre Rayleigh (alebo exponenciálny). Mám záujem ako v matematickej odvodenie a implementácia software (Matlab). Vďaka.

Ahoj, je to veľmi jednoduché! Musíte prejsť jednotná dáta (medzi 0 a jeden) pomocou inverznej CDF (kumulatívne distribučná funkcia) požadované distribúcie. tj ak chcete vytvoriť distribúciu s CDF ako 1-exp (-x) pre x> 0 je nutné použiť-ln (1-x). kód je jednoduchý: X = rand (1,1 E4), Y =- log (1-X), história (Y, 50) Dúfam, že to pomohlo. dspman

Dobrý deň, ďakujeme za Vašu odpoveď. Som zmätená, prečo používate-In (1-x), podľa http://en.wikipedia.org/wiki/Exponential_distribution inverzný CDF na exponenciálny je: 1 - exp (-lambda * x), z vášho vysvetlenie: Musíte prejsť jednotná dáta (medzi 0 a jeden) pomocou inverznej CDF (kumulatívne distribučná funkcia) požadované distribúcie. Práca odtiaľ som si myslel, že to je to, čo kód by mal vyzerať takto: X = rand (1,1 E4), y = 1 - exp (-lambda * X), kde X je pôvodný rovnomerne rozložená dáta a Y je rozdelená exponenciálne dáta. Prosím, dajte mi vedieť, či to je správne, alebo či som úplne minul podstatu toho, čo ste hovorili. Vďaka.

S cieľom nájsť inverzný CDF na exponenciálny distribúcie Vyriešil som Y = 1-exp (-x) pre X. Jedná sa o bod. Musíte nájsť algebric inverzný. Tiež ak jenerate dát pomocou linky ste tu, myslím, že je vidieť, že ušli údaje nie sú rozdelené exponenciálne. S pozdravom, dspman.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back