pomoc pri RF prenosu dát

K

kumeemb

Guest
Zdravím všetkých, som do projektu navrhovaní diaľkové ovládanie žeriavu. Musím sa neustále odosielajú dáta z vysielača (diaľkové ovládanie) na žeriave (prijímač), za účelom kontroly stavu núdze. aj nový RF projektovanie. Najväčší problém mám, je, že v mieste aplikácie je rušenie, ktoré môže hodinky bežať rýchlejšie, než je obvyklé. Nie som si istý, čo komunikačných prostriedkov by som mal použiť. Ak sa budem používať RF nebude rušenia majú vplyv na komunikáciu RF. Ak máte niečo o 1), aký typ bezdrôtovej komunikácie je vhodné použiť (IR nie je možné ).... 2) ako často by mali byť použité 3) môžete mi navrhnúť dizajn alebo niektoré obvody pre realizáciu. ide, Kumeemb

U možno použiť pásma ISM Existuje mnoho IC pre TX a RX pre ISM pásmo, ako je 926 MHz, 2,4 GHz, 433 MHz kontrole www.ti.com , u produktov Chipcon nájdete veľa informácií khouly

Díky moc. to bolo užitočné ....... Ale aplikácie, ktoré potrebujem treba len 5 m prevádzky. Myslíte si, že je to dosť, alebo môžem ísť na niečo lacnejšie. ide, Kumeemb

Ak je u potreba niečo lacnejšie, choďte na micorchip majú mnoho ISM TX a RX khouly

Ahoj vďaka: D. No ja mám strach o rušenie prítomné v oblasti. Môžete mi prosím povedzte, či by mohli ovplyvniť rušenie ISM pásma prenosu .... Ak áno, môžete mi prosím navrhnúť možné riešenie mi ide, Kumeemb

v pásme 900 MHz a 2,4 GHz sú najviac zásahov na 900 co je GSM funguje u tejto kapely, a 2,4 u moduly Bluetooth, ZigBee, WiLAN, vyhnúť sa im pomocou niektorých vysoko kvalitné filtre, nie som si istý čo iného khouly

Interferencie spôsobené frekvenčného skákania systém nemôže byť filtrovaný (Ak váš systém má rovnaké schéma hopping). Zvolím 900MHz ISM pásmo 2,4 GHz a nie preto, a.) Stále viac a viac spotrebnej elektroniky použiť 2,4 GHz a nie 900MHz 900MHz, takže sa veľa "tichý". b.) Bluetooth plue ďalšie frekvenčného skákania systém fungovať v 2.4Ghz spôsobiť vážne uviaznutie. Pre 900 MHz pásmo, a.) analógové Aku normálne zvoliť frekvenčné pásma v blízkosti okrajov. b.), Direct Sequence Spread Spectrum systém: bez frekvenčného skákanie systém preto starostlivé plánovanie frekvenciou pomáha vyhnúť sa rušeniu. (Operačný frekvencia DSSS systému sú závislé na chipset. Možno zistiť), c.) Pretože diskutujeme 900 MHz ISM pásmo preto očakávam, že váš systém funguje v USA, krajinami, atď Preto by sa účinnosť rušenie GSM je obmedzená. (Predpokladám, že), d) zmeny frekvenciou systém, ako je popísané skôr, 900MHz má menší záujem verejnosti, pretože ľudia si myslia, že čím vyššia frekvencia, tým lepšie výkonnosť spoločnosti sa preto čaru menej prostriedkov investovať na 900 MHz pásmo systému (peňažný vydanie), takže menšie rušenie.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back