Pomoc potrebné pre návrh dosiek plošných spojov RF

R

rainlei

Guest
: O Ja som teraz návrh PCB pre testovanie našich VCO, ktorý beží na 5GHz. VCO balíčka je TQFP48. Rozhodol som sa použiť zásuvky na pripojenie VCO čipu. Každý, kto má nejakú predstavu o tom, ktoré socket je lepšie mať menej parazitné účinky? Môžete mi odporučiť nejaké zásuvky, alebo kde nájsť tento druh informácií? a môžete odporučiť nejaké knihy na RF návrh PCB? Ďakujeme, že ste môj priateľ ..

Na 5G, použitie zásuvky? To nie je dobrý nápad. Možno by si mal spájkovacia VCO na PCB.

Vďaka, ale aj viac ako 40 VCO čipy ... potrebujem merať jeden po druhom, aby vyšetrila proces zmeny. Keby som spájky, potom musím veľa PCB doska ..... To je jeden z problémov ..

Možno ste si spájky VCO na malé kúsky a potom sa PCB používajú mikrovlnnej skúšobný prípravok pre pripojenie k prenosové elektrické vedenie PCB. napr Wiltron a Connexion Rosenberger sú výrobné univerzálne testovacie prípravky. Hoci nie sú lacné, ktoré ponúkajú opakovateľné merania. S pozdravom, Spasomat

Zásuvky sú drahé, ale sú veľmi nízke straty. Pozrite sa na nasledujúcu adresu: (náhrada za t * v nasledujúcom), h ** p: / / www.johnstech.com / products / index.html

Použil som zásuvky na 2,5 GHz, tie sme kúpili alebo sa forma: Everett Charles Synergetix je viac ako Oztek, prime yield a ďalšie. Cenové rozpätie je od $ 1K -->~$ 12K USD, ale na 5GHz ceny a výkonu, môže byť nočnou morou. Pozrite sa tu -> www.chipscalereview.com/issues/0302/f1_01.html Veľa šťastia

Synergetix robí dobré zásuvky. Pre procesné zmeny, zásuvky sú spôsob, ako ísť. Rokovania sa vedú indukčnosť bude najviac náročná úloha. Urobte veľmi detailné merania zásuvky a potom spájky tej istej časti na PCB priamo na jedlo merania. Týmto spôsobom budete mať dobrú predstavu, ako socket dopady merania. bd_

to znie dobre ... Overil som na stránkach Synergetix, ale v skutočnosti ponúkajú len málo informácií o webových stránkach tu. Možno budem musieť obrátiť ich predaja. Ďakujem A len tak mimochodom, koľko platí za ur u 2.5G zásuvky?

BackDoor_: Vďaka, to je problém, mali by sme predpokladať, hrdlo je lineárny vplyv na meranie? Je ich produkt Príručka dať spec o vplyve meraní? Aj tak vďaka

O cena: mikrovlnná rúra skúšobného prípravku s 2 odpaľovacie zariadenie pracuje až do 40GHz kontaktovať mikropáskové vedenie bude stáť okolo 20k Sk ....

Spasomat: Vďaka. cena je príliš drahé ....... pre mňa ... Zdá sa nemôžem presvedčiť šéfa zaplatiť. Rozhodol som sa kúpiť zásuvky, pokiaľ nemôže kúpiť socket, budem stavať veľa PCB pre prácu .... Každopádne, vďaka

Mimochodom: V posledných mikrovlnnej vestníku (jún 03) je dlhší článok o základoch skúšobného prípravku. môže byť, že by stálo za to pozrieť .... Spasomat

Hi Ak VCO čip má len veľmi obmedzený počet (1-3) pinov pracuje na vysokej frekvencie môže byť, že je lepšie zosadnúť tejto časti lacných zásuvky a použiť priame spájkovanie, ale nechajte iné piny do zásuvky. Že budete potrebovať trochu času pripojenie a odpojenie IC pri výmene pre meranie

rainlei som používal johnstech socket roky, ale na nižšie frekvencie (<3 GHz) domnieva, že za normálnych okolností by sme mali navrhnúť nové dosky usporiadanie pri použití integrovaných obvodov priamo na dosky. Oni nie sú vôbec lacné: 1 zásuvka je približne 8 / 10 k $, 2 $ 12 pätnástinu K a tak ďalej. Chcú, aby ste poslať Niektoré balené vzoriek pred začatím projektu a musí trvať aj niekoľko mesiacov. Viem, že majú vyššie frekvencie. série, ale ja ich nepoznám. Obvykle používame nízke frekvencie. zásuvka pre overenie funkčných vzoriek a spájky z dosky konečné char. Vo vašom prípade, ako je potrebné overiť procesu rozširovania, myslím, že ste VCO nádrže plne integrovaná, takže možno aj nižšie frekvencie. Zásuvka by mohla byť ok. Ale zem a napájanie ... ? Môj názor je, že v tomto prípade možno spájkovacia vzorky dosiek je lacnejšie a bezpečnejšie. Mazza

Netreba spájky prípade VCO .. Stačí vytvoriť skúšobného prípravku, ktorý bude tlačiť na VCO obalu na dosky plošných spojov. Použitie tvrdých plastov pre návrh tohto skúšobného prípravku. Môžeš si objednať akékoľvek automatizované frézovanie spoločnosti možné ceny .. Myslím, že to bude mať 4 otvory prechod na obale a bude pokračoval PCB s pružinou súlade titulok. Rovnako ako tento .. # # ---------- | | | | | | --------- # # V skutočnosti to je potrebné nejaké špeciálne náradie, ale žiadna cesta von .. Nie je možné použiť konektory pre 5GHz, môžete použiť aj po čase socket bude deformovať. Je to veľký problém .. Nezabudnite si dať nejaké extra medi v prebytku podložky 15-20 um pozlátenie .. Rgrds

Mazza, ur info je veľmi užitočné ... BigBoss, skúsim ur návrh.

Tiež som sa snažil BigBoss riešenie, ale s niektorými problémami: po prvé, zladiť správne balenie: Možno, že používate niečo opraviť na doske tak, aby bolo v súlade správne, že by bolo pekné. Po druhé, ako byť istí, že každý pin správne kontakty na doske? Použitie doska v laboratóriu, obvykle budete potrebovať veľmi robustnú konštrukciu. Možno, keby lisy skúšobného prípravku priamo piny miesto balíčku tela ... A tak starať o to, otherways budete sa počas merania blázon ... Bye Mazza

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back