pomoc! min. Rozdiel medzi PCB a podvozku?

B

bollsakkie

Guest
Ak mám IC (priechodná otvor typu) spájkované na PCB, aký je minimálny rozdiel, že musím mať medzi PCB a kovové podvozky (PCB, že je ubytovaný v), aby som mohol zabezpečiť, že neexistuje " oblúk "alebo vypúšťanie medzi čapom a kovové šasi? Existujú nejaké normy týkajúce sa tejto? Vďaka vopred za vašu pomoc! http://images.elektroda.net/81_1178700715.jpg

Za predpokladu, že vaša doska zvláda len nízku až strednú napätie, čiže menej ako 100V, potom oblúk, nie je problém. Väčší problém je doska ohýbanie a kolíky dotýkať spodnej časti podvozku. Tento druh problému je riešený v niekoľkými spôsobmi. Najlepšie je použiť veľké stand-off, aby sa uistili doska je pomerne ďaleko od podvozku. Druhá metóda je použiť frézy poistiť všetko vedie vyčnievajú len minimálna dĺžka od palube a používať kratšie stĺpiky. Tretia metóda je zníženie vedie k minimálnej dĺžke a mieste izolátor medzi PCB a podvozku. Plastových fólií je prijateľné izolátor. Často som používal plastových dosiek, ktoré sa používajú pre vonkajšie fólie. Tieto dosky sú veľmi silné a majú v krásnej veľkej veľkosti, ale sú ľahko rezať. Niektoré veľmi nízku cenu designy použiť aj kartón ako izolátor. Aj to funguje, ale je citlivý na vlhkosť problémov. Ak sa kartón absorbuje vlhkosť, môže spôsobiť podivné cesty úniku všade, kde sa dotýka PCB. Ako hlboko teda môže ísť? Videl som úspešné projekty s využitím izolačnej metódy s Standoff rady 0,125 palca alebo o 3 mm.

Aký veľký rozdiel je v závislosti na vašom obvode napätie a frekvenciu. Neviem, o štandard, ale pre nízke napätie (až 20 ... 30V DC) a nízke frekvencie (pod 1 MHz), medzera niekoľkých milimetrov je dosť dobrý. Videl som v priemyselných zariadeniach, kde je medzera vždy udržiavaná rukávy na skrutky, ktoré slúžia na upevnenie dosky plošných spojov na podvozku, táto puzdra sú typické 15 ... 20 mm dlhé. nguyennam

http://images.elektroda.net/81_1178700715.jpg [/url]
Nie je záujem o iskrenia. Medzery medzi podvozkom a PCB môže byť 5 mm alebo ešte menej, čo je dosť pre vaše účely.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back