Pomôžte mi zlepšiť môj návrh, ktorý detekuje smer, z ktorého zvuk prichádza

M

malik_123

Guest
Som pre návrh projektu, pomocou 4 mic, zistiť, z ktorého smeru zvuk vychádza som pomocou electrect MIC, lm324 ako preamlifier, potom zistenie vrchole, ale môj problém je, chcem všetky tieto 4 obvodu pre zosilnenie sonund s presnou amplitúdou, takže som sa potom, opatrenia, ktoré jeden mic registruje vysokou amplitúdou, ale tie nie sú amplifing signál s presnou propotion, ja používam PIC získať číselnú hodnotu Môže mi niekto pomoct, ako môžem zlepšiť electroinc dsign, a tiež to, čo by som mal použiť algoritmus pre detekciu, akým smerom sa zvuk prichádza

Problém je spôsobený nie zosilňovačmi, ale mikrofóny .. Jednou z možností riešenia je získať (kúpiť alebo požičať), povedzme, 20 mikrofónov a rovnakým zdrojom zvuku a predzosilňovač rovnako vyberiete 4, ktoré vykonávajú ako Coloso k sebe je to možné .. S pozdravom, IanP

Nastavte zisky zosilňovače, kým nie sú všetky kanály sú rovnaké, alebo násobiť namerané amplitúdy opravných koeficientov. Ako IanP navrhol, mikrofóny, najmä nízkonákladové mikrofóny majú nerovné výkon. Budete mať ešte väčšie problémy, ak je ich zodpovedajúce frekvenčnej charakteristiky sú odlišné. Ako sú mikrofóny umiestnené? Uvažovali ste o porovnanie časových oneskorení miesto amplitúdy? Bežne používané v sonar.

Vďaka za odpoveď, ale povedzte mi, ako je možné merať aj časové oneskorenie, a to s ohľadom na rýchlosť zvuku je 330 m / sec a meškanie je spôsobené prepočtom som runing PIC s 8 MHz sa táto technika môže oneskorenie byť užitočne začleniť pri tejto rýchlosti

Súhlasím, je o 8 MHz PIC nič robiť real-time spracovanie signálu. ;) Voľba spracovanie pravdepodobne závisí od rôznych faktorov, ako je ... Koľko smerovú presnosť potrebujete? Ako ďaleko je zdroj zvuku, a aký typ zvukov to vysielajú? Kde sú umiestnené mikrofóny? Sú ukazovať v rôznych smeroch? Existujú nejaké blízke predmety (steny, podlahy, stoly, atď), ktoré by mohlo odrážať zvuk a spôsobiť zmätok? Potrebujete odfiltrovať zvuky prostredia? Je vám analógových vstupov do žiadnej spracovanie signálu, ako je detekcia špičiek, alebo ste kŕmenie audio kriviek priamo do A / D prevodníkov? Ako rýchly je A / D vzorkovacia frekvencia? (Možno, že ste sa rozhodli tieto veci zatiaľ).

Áno, aj havenot aby tieto veľa vecí, na môj účet, ale vidím, že som pomocou 4 mic uzavreté v tvare kužeľa typu a mikrofóny sú zosilnené a následne ich vrcholy sú detekované potom vrchol je čítať PIC 16F877A je interný analógový k digitálnemu konvertoru potom Beriem to na LCD na začiatku programu som sa 20 vzoriek, a potom som priemer z nich je aj beh slučky, v ktorej som skontrolovať aktuálny Špičková hodnota mikrofónov v prípade, že hodnota všetkých mic je väčší než jeho priemerná hodnota potom som sa ukázať, že na LCD Do tohto bodu som Získanie hodnoty whenevr zvuku je vyššia ako priemerná hodnota, ale moja Skutočným cieľom je určiť, v akom smere, že zvuk [size = 2] [color = # 999999] pridal po 35 sekundách: [/color] [/size] pre toto beriem nápady, ktoré by mi mohol pomôcť

Ok, oneskorenie metódy znie dosť beznádejne. Zabudni na to. Kužeľ usporiadanie! Dúfajme, že mikrofóny majú výrazne smerový lúč, pretože lúč tvar bude dôležitým faktorom vo vašom smere výpočtu. Má vaše mic list obsahuje individuálne údaje lúče? Pravdepodobne nie. Môžete nastaviť skúšobného prípravku so svojim štyri mikrofóny a presuňte zdroj zvuku po sieti pri nahrávaní štyri amplitúd v tabuľke dát. Dajte si pozor na akustické odrazy (odrazy), ktoré poškodený meranie! Potom použite MATLAB alebo nejaké iné magické krivky-FIT softvér nájsť dostatočne presné rovnice, ktorý mapuje tieto štyri premenné amplitúde do požadovaného smeru uhlov. Potom realizovať túto rovnicu v kóde PIC. Znie to ako pekný projekt pre lenivé popoludnie. . . NIE! Komukoľvek s lepší nápad, prosím, hovoriť!

V závislosti na situácii mnohosmerné v testovacom prostredí, to je niekedy lepšie použiť stacionárne zdroje zvuku a otočte mikrofón. Ak sa mnohosmerné spôsobí problémy, môžete prenášať zvuk krátke pulzy, a merať amplitúdu prvej časti impulzu, než príde viac ciest.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back