Pomôžte mi s kódom pre teplotný snímač LM35 pomocou 18F452

S

samstar

Guest
HI, im snažia čítať pomocou teplotného čidla LM35 18f452, uloženie hodnoty do premennej char, môže mi niekto pomoct s kódom? Vďaka!

pls prišla s konkrétnymi otázkami, či naozaj to, čo u EED help.Till urobili, a kde sa u nafúkaných? Na zdravie!

aj pripojenie k LM35 AN1 (Pin A1) a kód: # include # include # include # include int výsledok, void main (void) {/ / nastavenie A / D prevodník OpenADC (ADC_FOSC_32 a ADC_RIGHT_JUST a ADC_8ANA ADC_CH1 a ADC_INT_OFF) Delay10TCYx ( 5), / / oneskorenie 50TCY ConvertADC () / / spustiť prevod while (BusyADC ()) / / počkať na dokončenie result = ReadADC () / / čítanie výsledok} [size = 2] [color = # 999999] pridal po 36 sekundách: [/color] [/size] sa zdá, žiadne hodnoty uložené v dôsledku

kde sú definície funkcií? pozrite sa na hardvér správne.

ConvertADC () / / spustiť prevod BusyADC () / / počkať na dokončenie ReadADC () / / Prečítajte si výsledok, kde sú definície tých functions.i znamená, že kódy. Hardware mám na mysli, či sú stále u očakávané analógové napätie na pinu ADC & whther mikrokontrolér je správne zapojený.

ConvertADC () / / spustiť prevod BusyADC () / / počkať na dokončenie ReadADC () / / Prečítajte si výsledok tí hore sú definované v adc.h, ktoré som súčasťou v záhlaví

ur tak istý, že je v poriadku. Ako sa o hardware i said.have u checkd to? všetko začína od hardvéru ..

boli pri moci stavať programu a vypáliť ho v mikro? urobiť jednu vec. vnútri hlavnej napísať malú príkaz pre prepínanie portov kúsok a overiť v praxi, takže môžete Uistite sa, že Micro je zapnutý.

testovaný hardvér ... v dobrom stave .. [Size = 2] [color = # 999999] Pridané po 12 minútach: [/color] [/size], ale kód nefunguje ......

urobiť nejaké skúšobné n analýzu chýb .. sa u predtým úspešne zavedený tento program na rozdiel od ADC.? Ak nie, vypnite všetky ADC súvisiacich predpisov z programu. a napísať jednoduchý program, ktorý testuje, či Micro je zapnutie .. u pochopiť,?

Micro je v dobrom stave sa hovorí Výsledkom je mimo rozsah ... Výsledkom je int, ktorý som použil pre uloženie hodnoty ADC [size = 2] [color = # 999999] Pridané po 38 sekundách: [/color] [/size] hardware je v dobrom stave, testoval som to.

U tak hovoria, že Micro je otáčanie on.there žiadne chyby pri výstavbe a horí? vyhlásiť "výsledok" ako unsigned char miesto int .. a uvidíme, čo sa stane ..

nastaviť výsledok unsigned char, nastavte bod prerušenia na hodinky vráti výsledok výsledná hodnota: 0x00, ale keď výsledok je int, v tomto bode zlomu, má hodnotu 256 (v desiatkovej sústave), keď aj naďalej excute, stáva sa z rozsahu.

v hodinkách okne kliknite pravým tlačidlom na "výsledok" registra a jeho vlastnosti aká je veľkosť, ktorú ste? 8/16/32 bitov? Dajte ju na maximum, a vyskúšať. nie ste istí, .. len súd.

8bits Myslím, že by mala byť hodnota int, a ja sa glodal výsledok, ale tentoraz aj výsledkom je 0x00 [size = 2] [color = # 999999] Pridané po 2 hodiny 35 minút: [/color] [/size] Ive sa zbaviť ... vďaka za pomoc!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back