Pomôžte mi nájsť výstupná impedancia obvodu

F

firsttimedesigning

Guest
Snažím sa nájsť výstupná impedancia obvodu (súbor: zvyšujúce zisk). Zhlboka som malý signál model pre to (súbor: SS-zvyšovanie zisku). Avšak nemyslím, môj malý signál je správny, pretože som stále problémy s nájdením správnej výstupná impedancia. Prosím, pozrite sa na môj malý signál modelu a miesto, kde som urobil chybu. vďaka.

Myslím, že to je kvôli vstupu, jeden by mal terminál VIN byť pripojený Ro1?

Upravil som obraz, ale som stále nemohol nájsť tú správnu rovnicu pre Rout.

nemusíte toľko bojovať ...... zistiť o / p impedancia .... Môžete si povedať, že intuitívne pravdu ........ Zabudnite na operačný zosilňovač viete, že o / p impedancia pohľade z kanalizácie na zdroj zvrhla obvode g/m2 * * RO2 Ro1 To je posilnený otvorené slučky zosilnenie operačného zosilňovača (AV )..... .... Takže o / p impedancia je Av * g/m2 * * RO2 Ro1 ...... Dúfam, že to pomôže .........

V = Vx, a potom to KCl X uzla, k učeniu, môžete týmto spôsobom. ale pre projektovanie, použitie barath_87 cestu.

Ďakujeme, že ste hardings pre odpoveď. je jedna vec, I dont pochopiť, hoci. Prečo Vo = Vx? Myslel som, že Vin - Vx = Vo ... ale myslím, že sa mýlim ...

Myslím, že Vin = Vx + VO je správne rovnice ... KVL pretože by malo za následok, že rovnica len ...

Ďakujeme, že ste barath_87 pre odpoveď. Existuje jedna vec, I dont pochopiť, som sa pozrel na rovnicu, ktorá dáva výstupný odpor spoločné-source zosilňovač so zdrojom degenerácie, Ro = R + ro [1 + (g + GMB) RS] Ro = o / p impedancia ro = o / p odpor tranzistora R = odpor rezistora pripojený k zdroju. V grafe, ktorý som nakreslil, R = Ro1. GM = top-gate transcoductnace GMB = telesná efekt transcoductance Spomenuli ste, že výstupná impedancia je g/m2 * * Ro1 RO2 pre obvod so zdrojom degenerácie. Ro = R + ro [1 + (g + GMB), R] = Ro + Ro1 RO2 [1 + (GM2 + gmb2) Ro1] Takže si myslím, že g/m2 * Ro1 je oveľa väčší ako 1 a GMB = 0. Ro = R + ro [(GM), R] = Ro + Ro1 RO2 [(GM2) Ro1] Tiež g/m2 * * Ro1 RO2 je oveľa väčšia, než Ro1. Ro = RO2 (GM2) Ro1 Je to pravda?

Áno, veľmi správna ..... Len som urobil pár priblíženie ....

Ale vy ste analýze AC znak a nie DC. Pre zdroj degenerácie, Vin je úroveň jednosmerného napätia, v iné slovo, je vin pôdu pre AC analýzu.

Vďaka za odpoveď. Hardings, máte pravdu. Zabudol som, že Vin sa krajiny pri tom AC analýzy. Ďakujem moc za zdôraznenie, že von. [Size = 2] [color = # 999999] Pridané po 1 minút: [/color] [/size] OK, takže som upravil SS-zvyšovanie zisku súboru. Stále nemôžem odvodiť rovnicu pre Rout. rovnica, že som ich (KCL v uzle X) + Ve/ro1 Vo / Rin + + gm2Vgs Ve/ro2 = 0, čo naozaj chcem vedieť, aj keď je to to, čo je vzťah medzi VGS a A1Ve. Sú to rovnice?

Myslím, že VGS nerovná A1Ve, A1Ve je striedavé napätie z Vgate k zemi. VGS je striedavé napätie z Vgate na Vx Teraz môžete dokončiť výpočtu.

ok, tak som odvodil rovnicu, ale mám ešte jeden dotaz Vx = to * (Ro1 | | Rin) = V VT = Vx + i2ro2 = Vx + RO2 [it-GM2 (VGS)] VT = Vx + RO2 [it - GM2 (AoVx - VX)] VT = Vx + RO2 [it + GM2 VX (Ao - 1)] VT = to * (Ro1 | | Rin) + RO2 [it + GM2 to (Ro1 | | Rin) (Ao-1 )] VT / IT = (Ro1 | | Rin) + RO2 [1 + GM2 (Ro1 | | Rin) (Ao-1)] predpokladajú Ao>> 1 VT / IT = Ro1 + RO2 [1 + GM2 (ro1Ao)] Predpokladáme gm2ro1Ao>> 1 VT / IT = Ro1 + ro2gm2ro1Ao predpokladať, GM2 * * RO2 Ro1 * Ao>> Ro1 VT / IT = gm2ro2ro1Ao tak otázka, chcem sa opýtať, je, že keď idem z VT = Vx + i2ro2 = Vx + RO2 [it-GM2 (VGS)] na VT = Vx + RO2 [it - GM2 (AoVx - VX)] som VGS = AoVx - VX. Avšak, ak som VGS = VG-Vs = 0-Vs = Vx, potom by som sa dostať správne rovnice, pretože nie je tam žiadny Ao. Takže to znamená Vg nie je nula. Povedal by som, že je nula, pretože Vg Vb je založený na analýze AC. Tiež som aktualizoval SS zisk zvyšujúcou súbor

VG nie je nulová, tak prečo si myslíte, že VD je 0? Iba v prípade, VB = VX, VG je nula, ale tu VB = 0, VX nie je 0.

Nájdete tu tiež, že presná hodnota je niečo ako GM2 (1 +) ro1ro2, ale od>> 1, to je ten dôvod, prečo aproximácii len (GM2)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back