Plánovanie superhet IF frekvencie

H

honeydewsan

Guest
Chcel by som sa spýtať odborníkov, ako plánovať superhet prijímaču, ak frekvencia. Ja používam dvojitou konverziou. RF vstup je 9,3 GHz a posledný IF frekvencia je 70MHz. Ako si mám vybrať prvú IF frekvencia? Dixon je prijímač kniha sa zmienil o výber je závislý na pásmovým filtrom odmietnutie, ale ja si to celkom pochopiť. V knihe sa píše, že IF frekvencia musí byť aspoň dvakrát pásmovým filtrom šírky pásma preč. Môže nejaký expert Pouč ma? (S niektorými Príklad výpočtu, prosím.)

Nachádzate sa vyhnúť dva problémy. Obrázok reakcie má dva aspekty. Jedným z nich je selektivita systému pred mixer. Druhým je prítomnosť vysoké výkonové signály, ktoré môžu byť na obrázok frekvenciu. Zvyčajná rada pre image zamietnutie je, že ak aspoň 10-20% z RF. Čím zložitejší problém, aby sa zabránilo, je IMD produktov v mixéri. Môžete vytvoriť tabuľky tak program (alebo si zadarmo jeden niekde), ktorý vypočíta, aké sú tieto výrobky, ktoré budú spadať do IF (nie len 3 dB šírka pásma, ale 60 + dB šírky pásma.)

kontrolu tejto knihy o architektúre vysielača môže pomôcť u khouly

Vďaka za odpovede. Finálny AK šírka pásma je 20 MHz. Áno, mám šírenie list pre výpočet MRF + / - nLO1 + / - nLO2 pre výpočet produkty mixer podnet kvôli RF, Lo1 a LO2. Otázkou je, aký by mal byť môj IF1. Malo by to byť 1 GHz, 2 GHz, 3 GHz alebo 900 MHz, 800 MHz. Po rozhodnutí hrubé frekvencie, môžem urobiť výpočet čelných mixer.

Jeden aspekt výberu prvého IF je na silu signálu, že vzduch v firequency. Ďalšie ľahko dostupné nízkonákladové diely.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back