S
skythunder
Guest
Ahoj, som novo prichádzajúci o pomoc. Ja som pracoval na návrhu pásmových SC filter. Špecifikácie sú nasledovné: stredovej frekvencie je 120 kB, priepustným 10K-15K (pásma), priepustným zisku 0-3dB, stopband 70k-80K (pásma), a stopband útlm>-60dB, som navrhol tento filter úplne v súlade so Kapitola 9 knihy Allena, pričom k dolnej pásmovou normalizácii metódu kaskády biquads. Vzal som v poriadku 6 a Chebyshev filter. Po práci všetky potrebné hodnoty kondenzátorov, ja používam Hspice robiť prechodné simulácie (napr. škoda, že okruh SC nemožno simulovať v sweep AC) je vstup sínusový s 120K záujmu, ktorý by mal byť výstup bez útlmu . Avšak, po pomerne dlhou dobou ustálenia, výstup usadil na menšiu hodnotu, ako vstup (asi-15dB). Vzhľadom k tomu, činiteľa kvality tohto filtra je pomerne vysoká, takže kapacitné rozšírenie je pomerne vysoká, čo myslím, že je dôvod, prečo je vstup oslabené. Ja po vykonaní konanie o poznámky Allena, a tak som pochybovať, či to tak je praktické uplatňovanie hodnoty. Môže niekto mi dať nejakú radu? Vďaka vopred. PS: som použil operačný zosilňovač má šírku pásma vo výške 10 miliónov s 10p kapacitnú záťaž (dve fázy), DC zisk 85 dB.