pásmovým zapnutý kondenzátor filtrov problém

S

skythunder

Guest
Ahoj, som novo prichádzajúci o pomoc. Ja som pracoval na návrhu pásmových SC filter. Špecifikácie sú nasledovné: stredovej frekvencie je 120 kB, priepustným 10K-15K (pásma), priepustným zisku 0-3dB, stopband 70k-80K (pásma), a stopband útlm>-60dB, som navrhol tento filter úplne v súlade so Kapitola 9 knihy Allena, pričom k dolnej pásmovou normalizácii metódu kaskády biquads. Vzal som v poriadku 6 a Chebyshev filter. Po práci všetky potrebné hodnoty kondenzátorov, ja používam Hspice robiť prechodné simulácie (napr. škoda, že okruh SC nemožno simulovať v sweep AC) je vstup sínusový s 120K záujmu, ktorý by mal byť výstup bez útlmu . Avšak, po pomerne dlhou dobou ustálenia, výstup usadil na menšiu hodnotu, ako vstup (asi-15dB). Vzhľadom k tomu, činiteľa kvality tohto filtra je pomerne vysoká, takže kapacitné rozšírenie je pomerne vysoká, čo myslím, že je dôvod, prečo je vstup oslabené. Ja po vykonaní konanie o poznámky Allena, a tak som pochybovať, či to tak je praktické uplatňovanie hodnoty. Môže niekto mi dať nejakú radu? Vďaka vopred. PS: som použil operačný zosilňovač má šírku pásma vo výške 10 miliónov s 10p kapacitnú záťaž (dve fázy), DC zisk 85 dB.

Už yoiu prijaté žiadne osobitné opatrenia precausion obvod spínače kondenzátora? - Je plne diferenciálnej? - Už ste negovať hodiny priechodka? - Už ste vyrovnávacej pamäti prepínača? - Už ste negovať DC offset napätie OPamps? (To je potrebné vziať starostlivosť v čase t = 0 +1). Verím, že stratíte na tieto body, ale nie som odborník na filtre, je Mey byť ďalšou príčinou tiež. D.

[Quote = dkace] sa yoiu prijaté žiadne osobitné opatrenia precausion obvod spínače kondenzátora? - Je plne diferenciálnej? - Už ste negovať hodiny priechodka? - Už ste vyrovnávacej pamäti prepínača? - Už ste negovať DC offset napätie OPamps? (To je potrebné vziať starostlivosť v čase t = 0 +1). Verím, že stratíte na tieto body, ale nie som odborník na filtre, je Mey byť ďalšou príčinou tiež. D. [/quote] Vďaka za odpoveď! Použil som raz skončil operačný zosilňovač, bez rozdielu výstupu. Súhlasím hodiny priechodka a operačný zosilňovač je offset mať zlý vplyv na výkon filtra, ale neviem, whethey sa predovšetkým prispieť k útlmu produkcie s frekvenciou záujmu. A ja neviem, čo je účinok, pokiaľ nie je prepínač vyrovnávacej pamäte. Mám trochu pochybnosti o návrhu ceste. pretože v biquad, integrátor kondenzátor má najväčšiu hodnotu, takže nie je žiadny zisk z integrátora, myslím, že je dôvod, prečo sa znižuje môj výstup. A ja som urobil test a zistil, že útlm miery je vzťah pomer integrátora kondenzátora na najmenšie v biquad. Vďaka!

Aj chápať, vaše miesto. Mám takmer žiadne znalosti o filtroch, takže by som ocenil, keby ste mi odpovedal: DC offset OPAMPs sa napája prostredníctvom siete SC k výstupu. V rovnakej dobe, poplatky, ktoré sú tu nájsť spôsob, ako prostredníctvom siete kvôli prepínanie MOS je tiež hromadí na kondenzátory. Teraz už chápem, že vo filtri, ako je, že sieť SC pracuje v intergrator konfigurácii. Ak sa kondenzátory poplatok je odlišné ako ideálny poplatku, nemáte problémy s útlmom na výstupe? Prečo to neskúsite plne diferenciálnej topológie? Budete kopírovať a všetko, čo budete len meno súhlasné napätie. Myslím, že to bude pomerne jednoduché zistiť, či tieto účinky svoj návrh ... Ospravedlňujem Nemôžem si pomôcť, na filtri každý samostatne, nie je moja špecialita (ale chcem, aby bol, to je dôvod, prečo som sa opýtať)! Vďaka, D.

dkace, thansk pre zdieľanie nápad so mnou! Teraz som si uvedomil, že DC offset svoje operačný zosilňovač môže byť veľký problém, pretože, aby sa zlepšila schopnosť riadiť kapacitné, som zvýšil svoj kľudový prúd z pôvodných 10uA na 100U a jednotu získať pásma značne zvýšili, zatiaľ čo DC offset tiež zvýšil z 160uV takmer 600uV. I môžu nájsť smer, ktorým by som mal robiť úsilie. Mimochodom, plne diferenciálnej topológie je naozaj dobrá voľba, ale ja som zatiaľ k dispozícii v ruke, takže som musel navrhnúť jednu sám. CMFB je ďalšia výzva a som si istý, že budem plniť viac problémov, a som si istý, že sa vráti! : D [size = 2] [color = # 999999] Pridané po 2 minútach: [/color] [/size] Tu je odkaz na dobrý článok, ktorý vysvetľuje nelinearity faktorov SC-filter design, užite si to !

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back