Otázky týkajúce sa dynamického dizajnu komparátor

N

noviceca

Guest
Ahoj, som začiatočník pre analógové obvody. Snažím sa vytvoriť dynamický komparátor, schéma je znázornené na obrázku. Jediné napájacie napätie VDD = 2,5 (VCM = 1.25V), 0.25um CMOS technológiu. Mám niekoľko otázok: 1. Ako sa rozhodnúť Vref + /-Vref? 2. Niektoré dokumenty spomínajú pomer veľkosti dna 4 NMOS. Ako na veľkosť iných tranzistorov (top 4 PMOS a zvyšok NMOS)? 3. Ako sa meria výkon? Vzhľadom k tomu, Latch signál vpulse, ak chcete použiť "Uložiť ss pracovného bodu", len ukazujú na veľmi nízkej prúd pri Latch signálu je nízka. Tak, ako nastaviť merať spotrebu energie pre tento dynamický komparátor? Žiadnu odpoveď ocenia. Ďakujem moc! noviceca

Ahoj, myslím Vref +, - sú decidec podľa aplikácie, alebo niektoré vonkajšie obmedzenia, nie obvod. Sú vstupom do obvodu. Ak odstránite najviac vľavo hore PMOS, najviac vpravo hore PMOS, tie horné dve NMOSs, budeme mať dva vľavo striedača. Tvorí zámok sa okruh. Veľkosti sú až na jednosmerný prúd, spínacie rýchlosť ... Odstránené 4 tranzistor môže byť použitá pre kontrolu vstupu. "Západka" = 1 pre normálnu prevádzku a "LATCH" = 0 pre vypnutie obvodu. spínač obvodu moc nie je DC spotrebu. obvykle hovoríme o dynamickej spotreby energie, CPD.

Ahoj Strennor, Ďakujeme Vám za Vašu odpoveď. Spomenuli ste sa o by som mal použiť dynamické spotreby energie pre tento dynamický komparátor. Potom môžete ďalej Vysvetli mi, ako merať dynamickú silu? Budem používať tento komparátor pre 1.5bits/stage sub-ADC, ktoré budú použité na 10 bitov 20ms / s pipeline ADC. Jediné napájacie napätie VDD = 2,5. Akýkoľvek podnet na zadanie Vref + /-Vref? Ešte raz vďaka!

Používam tento vzťah v mojom potrubí ADC. Vrefp-Vrefn = vstup rozsahu / 2. Môžete skúsiť odvodiť, že pre okruh. Je lepšie zvoliť Vrefp a Vrefn nad a pod spoločný režim úroveň signálu differetial zosilňovače, pretože sa zníži spínacie napätie prechodu.

Ahoj, ja neviem, moc o ADC. ale pre dynamickú spotrebu energie v logických obvodov, môžete ovládať svoj okruh a meranie priemernej napájací prúd (za predpokladu, pevné napätie), potom väčší prúd a napätie. len pre porovnanie, statické jednosmerný prúd je len unikajúci prúd, zmysel pre spotrebu energie

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back