otázka pre zmiešaný signál pomocou CMOS

M

mohdfaaf

Guest
Otázka: Čítal som niekde hovorí
"Analógových obvodov CMOS vyžadujú tranzistory s nízkou výstupná vodivosť (GDS), s cieľom dosiahnuť vysoký zisk. Submicron MOSFETs s halo implantáty a späť vrtov sú navrhnuté tak, aby zabezpečil vysokú transconductance (GM), ale často trpia zlým výstupná vodivosť".

Čo je na útek, a prečo je to dôležité pre analógové CMOS?Ako pridať halo implantátov budú mať horší útek ...

Rout je zmena VDS vydeleného zmena Idrain.Od návrhárov pohľadu je žiaduce mať vysokú Rout, pretože umožňuje stálu Idrain s meniacimi VDS.To je ideálna pre bežné zrkadlá, ktorá bude zdrojom konštantného napätia cez súčasné výkyvy.Pre dosiahnutie vysokej Rout, jeden musí minimalizovať kanála-dĺžka modulácie.

Nejsem odborník v halo-implantáty, ale budem sa snažiť, aby ho týkajú halo-implantátov.Halo-implantáty minimalizuje prahové napätie roll-vypnúť bránu dĺžka je obmedzená.Menšie dĺžka brány je jedným z faktorov, zvýšenie gm z tranzistora.Okrem toho halo-implantátu vytvorí viac náhlom odvodňovanie-kanálové križovatky z dôvodu nižšieho kanála spojenia.Spodné kanál spojenie vedie k vyššej mobility v kanáli, ktorý zvyšuje transconductance z tranzistora.

Vzhľadom k prudkým odvodňovanie-kanálové križovatky spolu so schopnosťou redukovať na kratšie dĺžky kanála, to zvyšuje vaše kanál-dĺžka modulácie, ktoré sa potom rozkladá Rout.

Děkuji za vaše vysvetlenia.Súhlasím s Vami na Rout kde Rout pre analógové prístroje je žiaduce čo možno najvyšší.

Avšak pre halo implantáty,
musím nesúhlasiť.halo implantáty používa hlavne na potlačenie krátkodobých kanál účinky.halo implantáty dopant použitia rovnakého druhu ako kanál, a pridáte ju, zvýšenie kanál dopant koncentrácia.To je dôvod, prečo uvidíte vyššie vt vt ako sama o sebe je funkcia kanálu dopant koncentráciu.

pridaním halo implantát u S / D, vyčerpania regióne bude menšie a jak jsi říkal uvidíte viac náhlom križovatky, čím sa minimalizuje vplyv dpeletion kraj modulácie (čo bude mať za následok únik punchthrough alebo vyššia, pokiaľ neexistuje halo implantát ).

Áno, strane, že som ešte stále nie je jasné, ako sa svatozáří implantát rozkladá na Rout.Ak nejsem mylne, niekde som čítal (správne sa ma, či som zle), že halo implantátu vytvorí ununiform kanál od S k D. Ale já dont know how to môže byť spojené s degradáciou.

vďaka.

Vďaka za objasnenie, čo sa o halo efekt implantátu je.Promiň nejsem schopný vysvetliť, že s ohľadom na zariadenia fyziky.

Videl som tento dokument, ktorý snáď niekomu môže post je pre nás ...

Technické Proceedings of the 2004 NSTI nanotechnológií konferencie a Trade Show,
zväzok 1
Kapitola 11: Wafer a MEMS Spracovanie
Názov: Procesné faktory pri znížení výstupná vodivosť v sub-micron CMOS
Autori: NS mája HS Tan a AV Kordesch
Affilation: SILTERRA (M) Sdn Bhd, MY
Pages: 477 - 480
Kľúčové slová: výstupná vodivosť, skorej napätie, DIBL, Rout, kanál inžinierstva
Abstrakt: CMOS analógových obvodov vyžadujú tranzistory s nízkou výstupná vodivosť (GDS), s cieľom dosiahnuť vysoký zisk.Submicron MOSFETs sa svatozáří implantáty a späť vrtov sú navrhnuté tak, aby zabezpečil vysokú transconductance (GM), ale často trpia zlým výstupná vodivosťou.V tejto práci sme skúmali faktory ovplyvňujúce proces GDS a sme ukázať, ako optimalizovať GDS.Naše experimentálne výsledky z 180nm CMOS sú v porovnaní s 2D simulácií s cieľom pochopiť mechanizmy.Výstupná vodivosť je derivát z ID-VD krivky, GDS = DID / DVD.V nasýtenia, niektoré efekty prispievajú k zvýšeniu ID s VD, konkrétne kanál dĺžka modulácie (CLM), dren-indukoval bariéra znížiť (DIBL) a substrátu súčasný orgán efekt (SCBE).Sme sa zamerali hlavne na PMOS tranzistorov v napätí, keď substrát súčasných nie sú významné.
ISBN: 0-9728422-7-6

Áno, som aj dúfal, že niekto, kto má čo na to post v diskusnom fóre.

Já jsem přemýšlel, je-li trať degradácii v dôsledku halo / retrográdní implantátov budú obmedzujúce CMOS analog škálovací ..Čo bude ďalej, pretože tie implantáty sú dobre známe pre krátky kanál prístroje.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back