Odhad kanály pre realizáciu techniku ALAMOUTI

M

MANIAK_44

Guest
Dobrý deň, keď u implementovať techniku ALAMOUTI u treba odhadnúť kanálu. každá cesta má komplexný kanál odpoveď "h" prijímaného signálu na 1. Prijímač je anntenna: r1 = h1 + h2 * s1 s2 * + N1, kde S1 a S2 sú prenášané symboly. a N1 sa AWGN Ako môžem odhadnúť tento kanál odpoveď "H1" a "H2" pre idependent kanálu cesty?

Ahoj ************************* Ahoj, keď u implementovať techniku ALAMOUTI u treba odhadnúť kanálu. každá cesta má komplexný kanál odpoveď "h" prijímaného signálu na 1. Prijímač je anntenna: r1 = h1 + h2 * s1 s2 * + N1, kde S1 a S2 sú prenášané symboly. a N1 sa AWGN Ako môžem odhadnúť tento kanál odpoveď "H1" a "H2" pre idependent kanálu cesty? ************************************************** * Čo znamenajú u odhadom H1 a H2? Ak chcete použiť maticu 2x2 kanál, potom u môžete vytvoriť komplexné náhodný kanál matice s niektorými variance meanand v prostredí MATLAB s použitím iba jediného príkazu. tj>> H = komplex (rand (priemer, rozptyl, N), rand (priemer, rozptyl, M)) Ak je vaša otázka je asi to, čo v nejakom inom zmysle, dajte nám prosím vedieť trochu podrobnejšie, je možné, budeme užitočné. MAK

Aký druh kanálový model používate? Každý kanálový model umožňuje, aby výpočet matice H.

Ďakujeme, že ste to bol, čo som sa pýtal na [size = 2] [color = # 999999] Pridané po 1 minút: [/color] [/size] Ja používam kanál AWGN model. [Size = 2] [color = # 999999] Pridané po 3 minútach: [/color] [/size] Ako AWGN Model umožňuje výpočet matice H?

Ahoj MANIAK_44 som to, je to jednoduché. Ak váš kanál nie je rýchlo slabnúť, svoj kanál koeficienty (H1, H2) sú konštantné v priebehu času. Potom, ak odovzdáte 2 známe symboly k prijímaču (2 známe symboly pre vysielač a prijímač) možno odhadnúť kanál koeficienty a používať ďalšie neznáme symboly. AOR koeficienty príklad kanál konštantný viac ako 100 časových úsekov v Alamouti, ak je u prenosu známy S1 a S2 v prvej a druhej časové sloty a odhadnúť kanál, je možné u použiť v 98 časových úsekov po tom. h1_hat = (r1. * CONJ (S1) - R2 .* s2) / (s1. * CONJ (S1) + S2 .* CONJ (S2));. h2_hat = (r1. * CONJ (S2) + R2 .* s1) / (s1. * CONJ (S1) + S2 .* CONJ (S2)).

Ahoj AOR koeficienty napríklad kanálu konštantný viac ako 100 časových úsekov v Alamouti, ak je u prenosu známy S1 a S2 v prvej a druhej časové sloty a odhadnúť kanál, je možné u použiť v 98 časových úsekov po tom. h1_hat = (r1. * CONJ (S1) - R2 .* s2) / (s1. * CONJ (S1) + S2 .* CONJ (S2));. h2_hat = (r1. * CONJ (S2) + R2 .* s1) / (s1. * CONJ (S1) + S2 .* CONJ (S2));. ---------------------------- ------------------------------------------------ Kde s1 a S2 sú známe symboly. a R1 a R2 sú neznáme symboly, ktoré vedú prísť? To znamená, že kanál extimation závisí na symbol odosiela? Na druhú stranu nižšie uvedenej rovnice má pevnú kanál odhad za všetko, symboly poslal: H = komplex (rand (priemer, rozptyl, N), rand (priemer, rozptyl, M)) im nie ste istí, ktorý z nich použiť? thanx [size = 2] [color = # 999999] Pridané po 1 minút: [/color] [/size] Zdravím mkhan môže u pošlite článok na knihy H. BESSAI thanx

Dobrý deň. Knihy, ktorú som spomenul, je k dispozícii na edaboard ebooks UL / DL sekcie. Ak ste nenašli, kontaktujte ma na (makb78 (at) hotmail.com) a dám U celú knihu. BR, MAK

Ahoj Moja posledná odpoveď je bežná metóda pre kanál odhad. Nie som si istý, o svojej neistote.

Hi MANIAK_44 som to, je to jednoduché. Ak váš kanál nie je rýchlo slabnúť, svoj kanál koeficienty (H1, H2) sú konštantné v priebehu času. Potom, ak odovzdáte 2 známe symboly k prijímaču (2 známe symboly pre vysielač a prijímač) možno odhadnúť kanál koeficienty a používať ďalšie neznáme symboly. AOR koeficienty príklad kanál konštantný viac ako 100 časových úsekov v Alamouti, ak je u prenosu známy S1 a S2 v prvej a druhej časové sloty a odhadnúť kanál, je možné u použiť v 98 časových úsekov po tom. h1_hat = (r1. * CONJ (S1) - R2 .* s2) / (s1. * CONJ (S1) + S2 .* CONJ (S2));. h2_hat = (r1. * CONJ (S2) + R2 .* S1). / (s1. * CONJ (S1) + S2 .* CONJ (S2 ));
Vo vyššie uvedenom odhadu kanál, môžete si každý (i = 1,2) vo výške 1 a potom sú: H1 = h1_hat + h2_hat H2 = h2_hat-h1_hat

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back