O jednej slučke multibit delta-sigma modulátory

B

bob_lv

Guest
používané pri frakčnou-N frekvencie syntezátoru
Nedokážem pochopiť, multi-bit quantizer, pre 16-bitové modulátor, koľko bitov je spätná väzba?Ture, že je to MSBs posledného akumulátora výstupom je quantizer výkon a spätná väzba je zostávajúce LSBs? Je počet bitov spätnej väzby sa rovnakou vstupné?
Som zmätená!
kto mi pomoct? Thaks very much!

Je to pravda!

MSB je časť produkcie.LSB časť je spätná väzba.Najjednoduchšie architektúra je len keby spätnú väzbu obsahujú čas diskrétne filter.LSB a MSB spoločne tvoria vstup.

Tak ako o rozsahu (počet bitov) vstupného a spätnú väzbu? A ako sa rozhodnúť, rozsah každého akumulátora výstup? Iba rozsah je známe, potom kúsky akumulátora možno potvrdiť.

Spätná väzba filter by mal byť navrhnutý tak, aby hluk tvarovanie funkcie

(1-z ^ -1) ^ n

Je-li MSB obsahovať viac ako jeden bit delič musia mať viac ako dve divízie.Ak ste simulovať modulátora nájdete Gaussova rozloženie výstup čísel, ktoré pomáhajú znížiť rušivými tóny.Vysoká, aby hluk zvyšuje celkový výkon a fáza exkurzie v PLL.

Dám vám len náznaky nie sú kompletné riešenie.To by malo podnietiť k pochopeniu vlastností modulátora podrobnejšie.Dobrým východiskovým bodom je odvodená od výšky hluku formovanie prenosu spätnej prenosovej funkcie filtra.Takže chápete, čo uzla nesouvztažný skrátenie hluk je implantovaný do modulátora sláčiky a ako je to v tvare.Ak máte zapísať rovnicu možno nastaviť simuláciu skript pre modulátor a vyskúšať rôzne bitwidths a filtre.Papiere sú len východiskovým bodom.Čo je dnes vykonávaná v IC uvidíte v 2-3 rokoch patenty.

Vďaka!
Môj návrh je pre multi-modul oddeľovače, takže musím multibit modulator.But existuje niekoľko dokumentov o multibit modulátor, alebo príliš krátky.
Je-li posledný akumulátor, výstup 16 bitov, je 4 MSBs používané pre kvantování výstup, je spätná väzba len zvyšných 12 LSBs, alebo potrebujete iný MSBs?
A môžeš mi ukázať nejakú pomoc alebo odporučiť nejaké papiere pre simuláciu multibit modulátora?

Je to jak jsi popsal.12LSB sa na spätnú väzbu.Uzavreté pre skutočné papierové vykonanie optimalizácie je tu:
Ospravedlňujeme sa, ale musíte prihlásiť a prezerať túto prílohu

V prvej papier, NVF (z) = (1-z ^ (-1)) ^ 3 / (1-z ^ (-1) 0.5 z ^ (-2)), a STF (z) = z ^ (-1) (4-5z ^ (-1) 2 z ^ (-2)) / (2-2z ^ (-1) z ^ (-2)), a povedal, že 5-MSBs je quantizer výstup, vľavo LSBs je spätná väzba.Spätná väzba, takže by mala byť-E (z), takže (K E (z)), H (z) E (z) = z, NVF (z) je rovnaký s papierom, ale STF (z) I dostal sa z ^ (-1) (4-5z ^ (-1) 2 z ^ (-2)) / 2 (1-z ^ (-1)) ^ 3, to nie je rovná výsledku z papiera.Alebo sa mýlim?
A já nevím, jak sa simulovať s MATLAB.Výstup je binárny, že hlavným problémom je neviem, ako sa vysporiadať s binárne čísla v matlab.how vyjadriť 5 MSBs a zostáva 11 LSBs?Používam príkaz 'bitget', ale nemôžem zmeniť binárne číslo na desatinné číslo.je potreba spätnej väzby na vstup, potom sa odpočíta.

Páčilo sa máte prístup k Matlab.Mohol by som uviesť malý príklad s prevodom vyššie uvedenej funkcie.Trvá jeden deň, pretože som teraz zaneprázdnený.

Mockrát děkuji!Urobil som nejaké simulácie s matlab dnes, ale bohužiaľ výsledok je zlý.
Potrebujem matlab príklady o tom.Môj emai je lv0223 (at) 163.com

V Simulinku, neviem, ako sa vysporiadať s výstupom a spätnú väzbu.

Tu je skript, Matlab, ktorý porovnáva rôzne filtre architektúry multibit sigma delta modulátorov.Ak nájdete tento skript užitočným prosím pomôžte darovať body.
Ospravedlňujeme sa, ale musíte prihlásiť a prezerať túto prílohu

Problém nechápala som sa ešte o quantizer.Napríklad, NVF = (1-z ^ -1) ^ 3, výstupný rozsah -3 až 4, možno ho použiť 1-bit truncator?V prípade použitia multibit truncator, ako to vyjadriť tento rozsah?
Yours je chyba-spätnoväzbová štruktúry.Štruktúra v papierovej a_cmos_monolithic_sigma_delta_controlled_fractional_n_frequency_synthesizer je ako to, čo chcem použiť.Je CIFF sturcture.Ale zdá sa, ako by sa tiež používa ako truncator quantizer!To je to, čo nechápu.

Skrátenie v scrips súboru je založený na "podlahu" funkcie.Takže jediné celočíselné sú odovzdané na výstupe a zvyšok je spätná väzba vo filtri.Skript by mal preukázať, hluk prenosovej funkcie, póly, číslo distribúcie a spektrum číslo distribúcie.Uveďte tiež vyskúšať rôzne vstupné položky.Uvidíte, že niektoré čísla dáva silné ostrohy.To bude vyžadovať Addtional váhať generátor pracujúci na najmenšie LSB a nie je zahrnutá v skripte simuláciu.

Thanks again for your help!
Modulátor je len niekoľko vretenica a registors, tak ako by si uvedomiť, obvodov?I znamená, použitie HDL kódu, alebo priamo použiť stojan bunky stavať, alebo iné metódy?

Snaží pracovať čo najdlhšie v prostredí Matlab skript.Ďalším krokom je upraviť bittrue implementácia v Matlab.Potom analyzovať modulátor s PLL dohromady.To si vyžaduje ďalšie modely pre analógové komponenty.Ak model Matlab je veľmi podobné prevedenie, cestu k VerilogHDL či VHDL.Priama plán postavený logiky w / o syntézu VerlogHDL z VHDL pomáha porovnávať prevedenie.Použite dobre testet Matlab testcase koryto opis všetkých jazykoch.

Ahoj, rfsystem
S vašou pomocou som simulovať single_loop DSM v Matlab, ale ja viem, ako Dont't prispôsobiť ju pre bittrue implementácie v Matlab.Môžete mi ukázať nejaké narážky?
Som simulovanej 3-poriadok MASH DSM s bittrue kód Matlab (je to iba 3 akumulátory).Ale to trvá cez 5 minút, aby simulovali 2 ^ 14 bodov, 16-bit vstup.Je to príliš dlho?

Hi bob_lv,

Nemal som skript predo mnou, ale ja si myslím, že fungujú v obmedzenej číslo domény.Nie som Shure o podpísané alebo nepodpísané čísla.Myslím, že scenár zmiešané niektoré z nich.Výsledkom by mala byť simulácia bittrue.

Vedeli ste, aby akékoľvek zmeny previesť na bittrue?Myslím, že novšie verzie podporujú Matlab celočíselné aritmetiky.I napodobňovať správanie celé číslo s ceil a podlahou funkcie a Shure, že cez scaliing alebo niektoré iné aktivity, číslo doména nie je kučeravá.Matlab je tak rýchly, ak everthing pre neho je dvojaký.

Používate pre PLL modulátor?

Áno, môžem použiť pre syntezátor kmitočtu PLL.Mám simulované MASH DSM v ModelSim, je to len 3 accumulaors, vstup je nepodpísaný číslo.Výsledok je rovnaký s očakávanými.

Ale pre multi-bit vysoká, aby DSM, neviem, vstupné a výstupné, či sú podpísané alebo nepodpísané, a na 3-bit DSM, ako používať 3MSBs ako výstup?Snažil som sa napísať pár Verilog kódy, ale všetky výsledky sú zlé.A nemôžem nájsť žiadne stopy.

Vstup je frakčnou číslo medzi 0 a 1, ale môže byť výstup medzi -1 a 2, tak, ako si uvedomiť, že bez použitia float operácie?Napríklad som používať 16-bitové vstupné ako zlomok, po niektorých operáciách, výsledok môže byť 20-bitové, tak ako používať MSBs ako celočíselný výstup?

Napísal som Verilog kódu.Vstup je 20-bit podpísal number.The 4 MSBs je celá časť, a ďalších 16 LSBs je fracional časť.Vstup quantizer je aj 20 bitov a 4 MSBs za konečné quantizer výstup.Ako výsledok, keď vstup je medzi -3 a 2, výsledok je v poriadku.Keď som sa použiť 5-bitové quantizer, Stabel vstupný rozsah je medzi -6 a 3.5.Myslím, že sú príliš úzke!Je to rozumné?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back