Niektoré otázku intermodulace test s SA

X

xjbocx

Guest
Keď som meranie mixu IIP3 by mal byť nárast IM3 3dB, ako sa zvyšuje fundmental 1 dB. Ak je fundmental singal je veľký, IM3 zvýši menej než 3 dB vzhľadom k zisku kompresie. Ale ak fundmental je veľmi malý, a ja používam spektrálny analyzátor pre meranie IM3, IM3 zvýši menej než 3 dB taky. Môže mi niekto povedať prečo?

Ak je signál malý, IM3 bude veľmi malý. Ste si istí, že ste získali presné meranie IM3 pre malý vstup. Pri použití SA pre meranie skreslenia, musíte rmove účinky SA skreslenia a šumu z meracích. SA budú spravidla mať svoj vlastný IP3 na 40dB a NF o 25 dB. Tiež dva vstupné tóny nejaké skreslenie. Budete potrebovať charakterizovať rovnako. Typicky je potrebné použiť bloky s zlučovač výkonu sa v monimize dať intermods. Tiež budete musieť dať podložky medzi DUT a SA poistiť sa pozeráte len na IM3 youe skúšaného. C

Veľmi dôležité IP3 meranie odstupu kanálov medzi vstupnými tónov a tiež dôležité, je šírka pásma systému. Všeobecne IM3 komponenty (2f1 2f2-f2-f1 a) musí byť vyššia ako 10 dB šumu pre analyzátor spektra.

"{Typicky jeden musí používať podložky s výkonom zlučovač na monimize v dal intermods. Tiež budete musieť dať podložky medzi DUT a SA poistiť sa pozeráte len na IM3 youe DUT" Mohli by ste prosím vysvetliť viac? Vďaka! wilson

V prílohe je Mini-obvody aplikačné poznámka na intermod merania. Pozrite sa na obr 1. Popisuje význam použitia podložky pre zníženie intermod na generátory signálov od získania do. Všimnite si tiež, že nemožno v priebehu [pad jeden:) Aj, keď robí skúšky, je vhodné použiť premenné deliče na výstupe zo zdroja alebo výstup zlučovače a líšia sa, že (a pasívnych súčiastok), skôr než meniť signálny generátor výstupy. Ak sa rozhodnete meniť výstupný signál generátora, potom zdroj nelinearity sa bude líšiť podľa vášho merania. Ak máte iba zmeniť pasívne atenuátor hodnoty, to nič nemení na vstupný signál nelineárne. Dúfam, že to pomáha, Joe

Pre meranie na Wilson_yu_chen IM3 musíte dať dva tóny do youe zariadenia (DUT). Jedným zo spôsobov, ako to dosiahnuť, je spojiť dva generátory signálov s deličom výkonu Wilkerson. Tento rozdeľovač je izolácia medzi prístavmi 15 - 30 dB. To znamená, že každý generátor SIG injektuje signál na prednej strane Sig Gen, a to vytvorí IM. Tiež pridaním podložky na výstup DUT, znížite IM SA. Väčšina SA vybudovali pred koncom útlm. Ak sa DUT IP3 nemení s rôznymi prednou útlm potom SA IM nie je rušivý merania.

Použil som Agilent E4438C, ktorý môže generovať dva tóny s malým skreslením. Pri testovaní IM3, amplitúda je to 15 dB väčšia ako na podlahu hluku. Takže môžem ignorovať hluk. Myslím, že je možná neistota SA a dynamický rozsah SA.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back