Nabíjačka batérií v UC systému

T

togarha

Guest
Dobrý deň! Chcem pridať nabíjačky batérií riadeného systému. Má 4 Ni-MH (alebo Ni-Cd) batérie do série (aby 4.8V) a stiahnuť na 3.3V s LDO lineárny regulátor. Chcem pridať nabíjačku batérií na nabíjanie 4 akumulátory, keď pripojenie systému k externému napájaniu 12V. Problém je, že môžem použiť Ni-MH alebo Ni-Cd alebo alkalické batérie, tak keď pridám nabíjačku môžem mať vo vnútri systému alkalické batérie pripojená k nabíjačke. K dispozícii je nabíjačky radič, ktorý sa tomuto problému vyhnúť, aby alkalické batérie pripojená na to? Vďaka vopred, S pozdravom,

Po prvé, v roku batériový aplikácii sa snažím používať aviod regulátory napätia alebo čohokoľvek, čo je na nich vyžaduje, aj keď niekedy je to nevyhnutné. Ak môžete spustiť aspoň jeden mikrokontrolér neregulované, potom môžete použiť jeden analógový vstup pre meranie LED. Čím vyššia je čítanie nižšie napätie, či už používate aritmetický podprogram alebo vyhľadávací tabuľku, nie je rozhodujúca. Sledovanie napätie batérie pri vybíjaní sa načrtnúť chémie, napr niečo cez 5V76 je primárna. Okrem toho všetky nikel batérie bude vyzerať podobne, len doba nabíjania Vám povie, či to kadmium alebo vodík. Dalo by sa tiež zaviesť test vybíjaní pre zistenie vnútorné impedancie, ale to by zaručiť presné výsledky. Áno, som si istý, že som videl nabíjačku radič, ktorý by mohol rozpoznať primárne alkalické, ale nemyslím si, že som videl ten, ktorý môže riadiť NiMH a NaCd rovnako

Dbajte na to, Ni-MH batérie majú 1,2, keď sú vybitie, takže ak u poplatku pravidelné Ni-MH batéria jeho napätie dosiahne 1,4 V a keď u 4 sa mnohé z nich celkové napätie jednotky sa 5.6V. Štandardné napätie je 1,5 V alkalické batérie. Takže celková volatge štyroch časť z nich stanú 6V. Vďaka jednoduchému napätie compratore U dá určiť, či sú battries Alkaline alebo Ni-MH 5.6V a spôsobujú 6V môže byť ľahko detekovaná.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back